13,301 Відредаговано Vader (2020-09-08 15:09:04)

Re: Следующий автомобиль

Mellon написав:

А знаєте чого я до сих пір Логану не можу вибачити, і що нанесло мені глибоку психологічну травму? Відсутність лампочки в багажнику. Вот ця лампочка мене просто добила, це вже було таке копієчне жлобство що слів нема.

А моєму базовому навіть гідропідсилювача нема!  kez_15 
І лампочки, дійсно, не вистачає. Але найбільше мене роздратувала відсутність ручок для задніх пасажирів. От якими треба було бути жлобами, щоб заощаджувати на парі копійчаних ручок? Це при тому, що отвори з загулушками під них є.

Але мені все одно ця машина подобається. Бо нічого свіжого за ці гроші тоді було не купити. Хіба що Ланос, але в ньому свої приколи.

  0



13,302

Re: Следующий автомобиль

Larsen написав:

Ну, якщо це вже така прям глобальна проблема, то лампочку ж можна приколхозити, правда?

Все можна. Тим не менше саме ця лампочка в мене стійко асоціюється із жлобством Дачії/Рено.

Vader написав:

Але мені все одно ця машина подобається. Бо нічого з свіжого за ці гроші тоді було не купити. Хіба що Ланос, але в ньому свої приколи.

на 2011-2012 рік це була просто катастрофа, тому що не було з чого вибирати взагалі. Або Ланос або Логан. Б/у коштувало ледь не дорожче ніж нове. І я потім дуже сильно пошкодував, що не почекав хоча б рік і можна було взяти новий Акцент(хоча він теж був російської збірки) за ті ж гроші. Але що вже, знав би де соломки підстелити...

Chevrolet Volt 2014
Ford Explorer 2016
  0

13,303

Re: Следующий автомобиль

Vader написав:

Все дуже просто.

Це був жарт, а ти не зрозумів. Значить не просто.  tongue  lol

Vader написав:

В будь-якого приладу є технічні характеристики. Які можна виміряти

Так, так, тільки характеристик багато, і всі вони одночасно не можуть бути кращими. Ну от наприклад, більший салон з багажником - не влазить в гараж. Або висока швидкість, керованість, стійкість на трасі, але не може виїхати з подвір'я не обідравши бампери і не відірвавши глишника. Ну і так далі. Тому хоч окремі характеристики і бувають об'єктивно кращими, то їх сукупність може бути тільк суб'єктивно кращою, адже вага кожної окремої властивості, для кожного користувача різна. Фермеру об'єктивно офігенний Авентадор на поле їздити буде гірше старої Волинянки. wink

Vader написав:

Але об'єктивно Мерседес - кращий за Гранту.

Ні, навіть так казати не можна! Адже не існує критерія оцінки об'єктивної кращості. Розумієш? Можна говорити що він об'єктивно швидший, комфортніший, безпечніший і т.д., але вцілому якась одна характеристика яка об'єктивно краща навіть у Гранти, а такі є, може переважити все, якщо потреби конкретної людини цього вимагають.

Vader написав:

А Тойота РАВ4 - краща за Рено Логан, в чому ви вже самі переконалися.

Для мене краще. Але для когось може бути і гірше.

Vader написав:

Ніссан Роуг кращий за Рено Сандеро.

Більша довжина, це перевага, чи недолік? Якщо недолік, значить Сандеро має об'єктивну перевагу. І якщо для когось саме це важливіше за все інше, то Сандеро буде краще за Роуг.

Vader написав:

А от аргументи, згідно яких цей Ніссан, якщо він б/в, то він буде гірший - виміряти неможливо. Бо всі вони грунтуються на нікому невідомих імовірностях того, що він буде ламатися частіше, ніж Рено. А якщо не буде?

Ну і звідки тоді у прихильників битого Роуга з'являється впевненість що не буде? А якщо людина просто не хоче ризикувати своїми грошима? З яких це пір ризик став об'єктивною перевагою? wink

Vader написав:

Все, що ми можемо стверждувати напевне - це те, що б/в Ніссан Роуг гірший за новий Ніссан Роуг. Але це і так зрозуміло.

І це не факт, адже він банально дешевший. Чи ми на витрати не дивимось?

Vader написав:

Я не дуже плутано виклав свою точку зору?

Сподіваюсь що і я зрозуміло вказав що з нею не так?  storstark

Vader написав:

Якийсь ви надто серйозний для простої розмови в інтернеті. Ми ж нібито, не контракт на 10 мільярдів з вами обговорюємо?

Блін, а я ж так старався бути не серйозним... Навіть про вживану шоколадку написав...  lol

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

13,304 Відредаговано Evgenий (2020-09-08 15:37:01)

Re: Следующий автомобиль

Vader написав:

є технічні характеристики. Які можна виміряти

Вы забыли про "остаточный пробег" до начала полосы ремонтов.
imho2 Если нужно ездить- то новая . Если "кнопочки нажимать" - то тогда дело вкуса.

Уже есть RENAULT Logan Ambiance 1.4 + ГУ + кондиционер   Бортовик
  0
Спасибо сказали: RUNO, alex.cver2

13,305 Відредаговано Vader (2020-09-08 15:58:46)

Re: Следующий автомобиль

Larsen написав:

Для мене краще. Але для когось може бути і гірше.

Та ну, це вже якась махрова софістика. Так, можливо, з 1000 потенційних покупців знайдеться одна людина, для якої колір "баклажан" переважить всі інші характеристики автомобіля. І вона купить Ладу саме за колір, а Ніссан, в яког таокго кольору нема - відкине. Але сказати на цій підставі, що Лада не гірша за Ніссан - може лише рекламний менеджер Авто ВАЗу smile))

Larsen написав:

А якщо людина просто не хоче ризикувати своїми грошима?

Але вона все одно ними ризикує! З тієї самої миті, як натискає кнопку "Підтвердити платіж" або здає гроші касиру в автосалоні - в неї вже нема грошей, а є купа заліза, яка невідомо, як буде себе поводити.
І отут ми знову бачимо протистояння імовірностей (при які ви дуже любите згадувати)  і характеристик (точніше, їх сукупності).

  0

13,306

Re: Следующий автомобиль

Evgenий написав:

Вы забыли про "остаточный пробег" до начала полосы ремонтов.

Нет, не забыл. Я его сознательно упустил, ведь никто не знает, когда этот пробег наступит и в чем будет заключаться "полоса ремонтов".

Если нужно ездить- то новая. Если "кнопочки нажимать" - то тогда дело вкуса.

Обычно это справедливо для перевозчиков, таксистов и юридических лиц, где машину покупает один человек, а ездит на ней другой.

А обычные люди все-таки выбирают машину не только по "ездить" (то есть по способности беспроблемно передвигаться), но и по "кнопочкам" (куда входит и удовольствие от езды), иначе все бы ездили на одинаковых бюджетных таратайках.

  0

13,307 Відредаговано Evgenий (2020-09-08 16:07:56)

Re: Следующий автомобиль

Vader написав:

никто не знает, когда этот пробег наступит

В большинстве случаев значительную его часть уже проехал первый хозяин wink

Уже есть RENAULT Logan Ambiance 1.4 + ГУ + кондиционер   Бортовик
  0

13,308

Re: Следующий автомобиль

Vader написав:

Та ну, це вже якась махрова софістика

Від того що таких людей значно меньше, це не перестає буди фактом. Ну от дивись, ти там згадував про Мерседес S600? Давай без фантазій візьмемо конкретно мене, і виявиться, що навіть якби ціна і всі затрати у нього були такими ж як у РАВ4, я б всеодно вибрав РАВ4. Причому однозначно. Хоча ти напевно вважаєш що Мерседес S600 об'єктивно кращий за РАВ4 десь настільки ж, наскільки РАВ4 краще за Логан. Правда? wink

Vader написав:

Так, можливо, з 1000 потенційних покупців знайдеться одна людина, для якої колір "баклажан" переважить всі інші характеристики автомобіля.

Так хоч з мільйона. Якщо ти кажеш "об'єктивно" краще, значить краще для всіх. А якщо ні, будь-ласка, не використовий термін "об'єктивно", він має інше значення ніж ти в нього вкладаєш.

Vader написав:

Але сказати на цій підставі, що Лада не гірша за Ніссан

Сказати що на цій підставі Лада краща, звичайно не можна. Можна лише сказати що у неї є об'єктивна перевага перед Ніссаном, у вигляді доступності такого кольору. Потрібна вона комусь чи ні, це вже інше питання. Але наявність кольору є перевагою перед його відсутністю. Причому об'єктивною. Але знову ж таки, з однієї конкретної об'єктивної переваги аж ніяк не слідує субєктивна перевага авто вцілому, для кожного конкретного покупця. Звичайно, для більшості людей, переваги Ніссана будуть вирішальними. Але всеодно не можна казати що він "об'єктивно" кращий.

Vader написав:

І отут ми знову бачимо протистояння імовірностей (при які ви дуже любите згадувати)  і характеристик (точніше, їх сукупності).

Саме так. І якщо для покупця зменьшення ризику важливіше за певні характеристики, то нове авто, та ще й з гарантією, дає значно меньші ризики ніж вживане, та ще й після ДТП, може виявитись кращим варіантом.

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

13,309

Re: Следующий автомобиль

Vader написав:

никто не знает, когда этот пробег наступит

У машини з білшим пробігом, тим більше відновленої після ДТП, він наступить раніше. Принаймі в більшості випадків. wink

Vader написав:

А обычные люди все-таки выбирают машину

О, ти знову за всіх розписуєшся!  lol
Ну що в тебе за такі егоцентричні погляди? Прям знаєш чого всі хочуть краще за них. А якщо вони не погоджуються значить: "убеждают себя - зато оно новое." wink

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

13,310 Відредаговано Vader (2020-09-08 17:23:59)

Re: Следующий автомобиль

Larsen написав:

Від того що таких людей значно меньше, це не перестає буди фактом.

Що "це"? Твоя зневіра в існуванні об'єктивно кращих за інші автомобілів? З цим фактом я не сперечаюся smile

Ну от дивись, ти там згадував про Мерседес S600?

Як приклад кращого за Гранту. 

Давай без фантазій візьмемо конкретно мене, і виявиться, що навіть якби ціна і всі затрати у нього були такими ж як у РАВ4, я б всеодно вибрав РАВ4.

Це тому, що S600 - іншого класу.   Але зараз ринок настільки насичений автомобілями, що ЗАВЖДИ можна знайти авто, яке відповідало б необхідним умовам (клас, довжина/ширина, можливість виїхати з подвір'я) і при цьому була б краща за РАВ4. Серед Мерсів це був би який GLK, чи як їх там, не розбираюся в сучасних позначеннях.

Сказати що на цій підставі Лада краща, звичайно не можна. Можна лише сказати що у неї є об'єктивна перевага перед Ніссаном, у вигляді доступності такого кольору. Потрібна вона комусь чи ні, це вже інше питання. Але наявність кольору є перевагою перед його відсутністю. Причому об'єктивною. Але знову ж таки, з однієї конкретної об'єктивної переваги аж ніяк не слідує субєктивна перевага авто вцілому, для кожного конкретного покупця. Звичайно, для більшості людей, переваги Ніссана будуть вирішальними. Але всеодно не можна казати що він "об'єктивно" кращий

Оце і є софістика. Ти граєш словами, намагаючись переконати мене, що суб'єктивне ставлення одного дивака з мільйона переважує об'єктивні характеристики автомобіля, які піддаються вимірам.

Саме так. І якщо для покупця зменьшення ризику важливіше за певні характеристики, то нове авто, та ще й з гарантією, дає значно меньші ризики ніж вживане, та ще й після ДТП, може виявитись кращим варіантом.

Згоден, якщо для покупця його власні забобони, страх перед ризиками, глибоке внутрішнє переконання в перевагах нового гарантійного авта або огида перед брудною попільничкою важливіші за об'єктивно кращі характеристики автомобіля, то для нього КУПІВЛЯ нового, це кращий варіант.

Але б/в авто все одно краще, само по-собі smile

Larsen написав:

У машини з білшим пробігом, тим більше відновленої після ДТП, він наступить раніше. Принаймі в більшості випадків. wink

Але якщо навіть одна з мільйона стара машина проїздить довше, ніж нова, вже не можна казати, що б/в - це шрот! wink

О, ти знову за всіх розписуєшся!

Це усього лише спостереження з життя. Я ж бачу, що люди купують і на чому їздять.

Ну що в тебе за такі егоцентричні погляди? Прям знаєш чого всі хочуть краще за них.

Це тому, що в попередньому житті я був Зігмундом Фрейдом!

  0

13,311

Re: Следующий автомобиль

Vader написав:

Твоя зневіра в існуванні об'єктивно кращих за інші автомобілів?

Це не зневіра, а логічна істина. Це в тебе якась незрозуміла віра в те що авто може бути об'єктивно найкращим. Подумай сам, якби таке було можливо, в кожній ціновій категорії існувало б рівно одне авто - об'єктивно найкраще. wink

Vader написав:

Це тому, що S600 - іншого класу.

Ну так і РАВ4 теж іншого класу за Логан. wink

Vader написав:

Ти граєш словами, намагаючись переконати мене, що суб'єктивне ставлення одного дивака з мільйона переважує об'єктивні характеристики автомобіkя, які піддаються вимірам.

Ні! Блін, ти що РЕАЛЬНО не розумієш що я тобі кажу? shok Ок, ще раз - характеристики безумовно об'єктивні, це факт. По кожній з них можна сказати яке авто краще. Причому це буде об'єктивно. Але "краще авто", це не об'єктивна характеристика, її не можна поміряти, не існує об'єктивного критерію кращості авто. Розумієш, ні? Тому авто може бути об'єктивно кращим лише тоді, коли ВСІ його властивості є об'єктивно кращими. Якщо щось краще, а щось гірше, тоді результат залежить від того що з цих речей важливіше для конкретного покупця. А якщо оцінка залежить від людини, то вона називається "суб'єктивною" а не "об'єктивною". Невже це так складно зрозуміти?

Vader написав:

Але б/в авто все одно краще, само по-собі

Як вживана шоколадка! upp

Vader написав:

Але якщо навіть одна з мільйона стара машина проїздить довше, ніж нова, вже не можна казати, що б/в - це шрот!

Так якщо одна з мільйона, це вже якраз і є шрот. wink

Vader написав:

Це усього лише спостереження з життя. Я ж бачу, що люди купують і на чому їздять.

Але ти не говориш про те що купують і на чому їздять, а про те чому вони роблять такий вибір, чого хочуть, чого сподіваються і що думають. А цього ти не можеш бачити. wink

Vader написав:

Це тому, що в попередньому житті я був Зігмундом Фрейдом!

lol  lol  lol

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

13,312

Re: Следующий автомобиль

Larsen написав:

авто може бути об'єктивно кращим лише тоді, коли ВСІ його властивості є об'єктивно кращими.

Чого це раптом? Ми всі робимо вибір по сукупності характеристик, деякі з котрих для нас важливі, а деякі - байдужі. Але визначити, які саме з характеристик будут важливіші за інші для більшості потенційних покупців - не так вже й складно. Наприклад, якщо ми живемо в Україні, а не в Токіо, можна стверджувати, що кліренс буде набагато важливіший за габаритну довжину у більшості випадків. Саме тому я не дивуюся, коли бачу на вулицях багато б/в кросоверів. І саме тому я стверджую, що Ніссан Роуг кращий за Рено Логан.

Larsen написав:

Як вживана шоколадка!

Вірно! Бо якщо людина хоче (або потребує) шоколаду, безглуздо натомість пропонувати їй яблуко. Навіть, якщо воно свіже, а шоколад - не дуже.

  0

13,313 Відредаговано Larsen (2020-09-08 22:00:35)

Re: Следующий автомобиль

Vader написав:

які саме з характеристик будут важливіші за інші для більшості потенційних покупців - не так вже й складно

Можна, але це не буде називатись "об'єктивно краще", а лише краще для більшості покупців. Об'єктивно краще це те що краще незалежно від покупця, за означенням. Так що будь-ласка, перестань такі оцінки називати об'єктивними.

Vader написав:
Larsen написав:

Як вживана шоколадка!

Вірно!

Так біда в тому що вживана шоколадка крім кольору нічого спільного з шоколадом не має.  lol  lol  lol

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

13,314

Re: Следующий автомобиль

О дэбил , не вживана ,а нэсвижа , тоесть изготовлена раньше чем созрело яблоко .

  0

13,315

Re: Следующий автомобиль

Larsen написав:

Об'єктивно краще це те що краще незалежно від покупця, за означенням.

От я і вважаю, що РАВ4 кращий за УАЗ, не дивлячись на те, що декотрі люди з цим будуть незгодні.

Так що будь-ласка, перестань такі оцінки називати об'єктивними.

Не можу такого обіцяти. Але ти можеш бути проти, будь ласка, мене це не ображає smile

  0
Спасибо сказали: SanychGT1

13,316

Re: Следующий автомобиль

Vader написав:

От я і вважаю, що РАВ4 кращий за УАЗ

Во, так правильно.  upp

Vader написав:

Але ти можеш бути проти

Ну слухай, якщо ти неправильні терміни використовуєш, що спотворює сенс сказаного тобою, то діло не в тому, проти я чи ні, діло в тому що те що ти написав не відповідає тому що ти хотів сказати. Думаю такий стан речей не може тебе влаштовувати. storstark

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

13,317

Re: Следующий автомобиль

Vader написав:

І саме тому я стверджую, що Ніссан Роуг кращий за Рено Логан.

crazy Взагалі-то він гірший, тому що за набагато більші кошти не пропонує набагато більше,чи набагато краще. Пропонує більш менш те саме, тільки трохи присипане цукровою пудрою.
Хіба ви мали на увазі б/у биток Роуг і нью Логан, але ж це категорії принципово різні. Так само як можна порівняти б/у Логан і нью Хтрейл.

  0

13,318

Re: Следующий автомобиль

Vader написав:

От я і вважаю, що РАВ4 кращий за УАЗ

УАЗ один з кращих автомобілів для бездору. Якщо завести на бездор РАВ4, то буде очевидно, хто краще. А ще в УАЗа краще ціна ніж у РАВ4. Тому очевидно ж, яка машина краще  big_smile

  0
Спасибо сказали: Larsen1

13,319

Re: Следующий автомобиль

MaksTrout написав:

И альтернативы Спортейджу в ближайшем будущем не предвидится.
Так что накатаете на своем еще тысяч 50 и сможете поменять на новый smile который будет Вам приносить удовольствие smile

Та от не уверен шо до 100. Шо то КИА офф диллер все больше и больше бабло косит на мне. А я ж не резиновый smile  или мож как все, спрыгну с диллера. Бум посмотреть. Пока хочу год не менять Спортягу, а там посмотрим по ковидным обстоятельствам как оно все пойдет

KIA Sportage 4WD,2.0 бенз,ручка,2013 upp
Sandero STEPWAY 1,5 dCi, синий, 2014 - продано
Плюсы/минусы реношного дизеля по опыту владения Stepway - https://www.logan.in.ua/forum/post738140.html#p738140
В игноре - только странные люди (3)
  0
Спасибо сказали: MaksTrout1

13,320

Re: Следующий автомобиль

alex.cver написав:

Та от не уверен шо до 100. Шо то КИА офф диллер все больше и больше бабло косит на мне.

Так у Вас же машина уже не на гарантии. Может узнать у людей и есть какие-нибудь хорошие СТО в гаражах, которые специализируются на Спортейджах.
Судя по отзывам людей об официалах КИА/Хенде, в гаражах качество будет точно не хуже smile

  0

13,321

Re: Следующий автомобиль

Протестили  wink

  0

13,322 Відредаговано alex.cver (2020-09-09 22:36:59)

Re: Следующий автомобиль

MaksTrout написав:

Так у Вас же машина уже не на гарантии. Может узнать у людей и есть какие-нибудь хорошие СТО в гаражах, которые специализируются на Спортейджах.
Судя по отзывам людей об официалах КИА/Хенде, в гаражах качество будет точно не хуже

Да есть, даже в округе тут. Но тогда придется заниматься самому, покупкой запчастей даже для ТО, а я ленивый, хотя это дешевле, но геморнее. Хочется сервиса как у брата жены в Англии. Грит плачу около 500 фунтов в год, туда входит обслуживание аля топовое. Мазда 6. Задача раз в год привезти машину на СТО. По договору, СтО ее полностью обслуживает от и до, все что нужно делает по регламенту, если что то летит и даже дорогое,они меняют,но он все равно платит одну сумму в год 500 евро. Сюда же входит и страховка, если машина сламается и эвакуатор, он им звонит еси шо, сюда же подменная машина такого же класса, пока ту сделают. То есть 100% гарантия что у тебя всегда будут колеса при самых плохих раскладах. Да 500 фунтов когда у тебя 1 или 2   копеечные ТО, и те же 500, когда ТО 120 тыс пробега. Но правда уже намекают,что пора закрывать контракт. Там до какого то 150 тыс пробега. Вот это я понимаю С сервис. Он говорит, в машине знает где заливать омывайку и бензин, грит ну наверное даже сможет сам заменить колесо, помнит из СССРа, хотя там никто сам не меняет, вызывают службу. Так что охота вот так, а не в гаражи. Но да, есть СТО в округе, но как правило минусы
- сам заказываешь и покупаешь все запчасти для ТО
- обычные СТО пытаются обслуживать все марки машин без узкой специализации. Не хорошо.
- запчасти всегда предлагают не оригинал, а подешевле
- менее отвественно относятся к работе, им начхать на репутацию. Завтра новых наловят.
- не дают никакой гарантии на работы
- жаловаться можно только в подушку
Я уже рассказывал, знакомый в Днепре решил сэкономить, обслужиться у знакомого на СТО, через месяц поехал на поклон к Рено исправлять косяки со словами "Бес попутал". Говорит и было дешевле на 3 копейки, на сто, но сделали очень топорно и плохо. Снова только у Рено обслуживается, пробег 120, дт, лоджии 7 мест. Всю Эуропу вдоль и впоперек изъездил на ней. Но если совсем обарзеют, то пора думать.

KIA Sportage 4WD,2.0 бенз,ручка,2013 upp
Sandero STEPWAY 1,5 dCi, синий, 2014 - продано
Плюсы/минусы реношного дизеля по опыту владения Stepway - https://www.logan.in.ua/forum/post738140.html#p738140
В игноре - только странные люди (3)
  0

13,323

Re: Следующий автомобиль

alex.cver написав:

Грит плачу около 500 фунтов в год

alex.cver написав:

но он все равно платит одну сумму в год 500 евро

Хтось таки плутається в свідченнях  wink

  0
Спасибо сказали: alex.cver1

13,324

Re: Следующий автомобиль

alex.cver написав:

- менее отвественно относятся к работе, им начхать на репутацию. Завтра новых наловят.

Это как раз официалам начхать на репутацию, ведь покупателям новых машинок некуда деваться и они все равно приедут на "фирменный" сервис, чтобы не слететь с гарантии. Да еще всякие блондинки и ленивые владельцы, которым неохота вникать в устройтство автомобиля.

А вот обычным частным СТО приходится за репутацией следить, ведь конкуренция огромная и недовольный клиент в следующий раз поедет на соседнюю улицу к другому мастеру, да еще и всем друзьям расскажет, что от СТО "Джамшут и партнеры" нужно держаться подальше.

  0

13,325

Re: Следующий автомобиль

Vader написав:

Это как раз официалам начхать на репутацию,

В мене після кожного візиту на Тойоту, звонять з представництва Тойоти в Україні і виносять мозок анкетою щодо моїх вражень від обслуговування. Якщо мені щось не сподобається, Тойота їм вставить пістона. Так що система працює, і я дійсно сервісом повністю задоволений. upp
Доречі Рено вроді теж звонили... блін як давно це було, вже й згадати не можу...

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0
Спасибо сказали: alex.cver1