Vader написав:Все дуже просто.
Це був жарт, а ти не зрозумів. Значить не просто.
Vader написав:В будь-якого приладу є технічні характеристики. Які можна виміряти
Так, так, тільки характеристик багато, і всі вони одночасно не можуть бути кращими. Ну от наприклад, більший салон з багажником - не влазить в гараж. Або висока швидкість, керованість, стійкість на трасі, але не може виїхати з подвір'я не обідравши бампери і не відірвавши глишника. Ну і так далі. Тому хоч окремі характеристики і бувають об'єктивно кращими, то їх сукупність може бути тільк суб'єктивно кращою, адже вага кожної окремої властивості, для кожного користувача різна. Фермеру об'єктивно офігенний Авентадор на поле їздити буде гірше старої Волинянки.
Vader написав: Але об'єктивно Мерседес - кращий за Гранту.
Ні, навіть так казати не можна! Адже не існує критерія оцінки об'єктивної кращості. Розумієш? Можна говорити що він об'єктивно швидший, комфортніший, безпечніший і т.д., але вцілому якась одна характеристика яка об'єктивно краща навіть у Гранти, а такі є, може переважити все, якщо потреби конкретної людини цього вимагають.
Vader написав:А Тойота РАВ4 - краща за Рено Логан, в чому ви вже самі переконалися.
Для мене краще. Але для когось може бути і гірше.
Vader написав: Ніссан Роуг кращий за Рено Сандеро.
Більша довжина, це перевага, чи недолік? Якщо недолік, значить Сандеро має об'єктивну перевагу. І якщо для когось саме це важливіше за все інше, то Сандеро буде краще за Роуг.
Vader написав: А от аргументи, згідно яких цей Ніссан, якщо він б/в, то він буде гірший - виміряти неможливо. Бо всі вони грунтуються на нікому невідомих імовірностях того, що він буде ламатися частіше, ніж Рено. А якщо не буде?
Ну і звідки тоді у прихильників битого Роуга з'являється впевненість що не буде? А якщо людина просто не хоче ризикувати своїми грошима? З яких це пір ризик став об'єктивною перевагою?
Vader написав:Все, що ми можемо стверждувати напевне - це те, що б/в Ніссан Роуг гірший за новий Ніссан Роуг. Але це і так зрозуміло.
І це не факт, адже він банально дешевший. Чи ми на витрати не дивимось?
Vader написав:Я не дуже плутано виклав свою точку зору?
Сподіваюсь що і я зрозуміло вказав що з нею не так?
Vader написав:Якийсь ви надто серйозний для простої розмови в інтернеті. Ми ж нібито, не контракт на 10 мільярдів з вами обговорюємо?
Блін, а я ж так старався бути не серйозним... Навіть про вживану шоколадку написав...
LogAn 2013 1.2 Authentique ->
Toyota RAV4 2016 2.0 Live
0