14,601

Re: Следующий автомобиль

Vader написав:

Так їх привчили:

Так, в тому числі і це теж. Але ти говориш про один з факторів які впливають на формування смаків, існування якого аж ніяк не міняє того факту що смаки саме такі а не інакші. Тому що навчили, чи тому що на щось схоже, чи тому що в дитинстві про щось таке мріяв, це все не важливо, важливий результат - подобається чи ні. І по факту нові авто більшості людей подобаються не меньше ніж старі, а скоріш за все навіть більше. Тому говорити що гарних авто зараз роблять мало не можна. Адже гарним є те що подобається.
А так всі наші смаки, вподобання, почуття прекрасного і тому подібні суб'єктивні речі в значній мірі є вихованими і набутими в суспільстві і оточуючому середовищі.

Vader написав:

Для людини, незацікавленої в прибутку від продажу авто - ні. Незацікавлена людина може оцінювати дизайн, як художній витвір.

Так, звичайно може! Але це буде суб'єктивна оцінка цієї людини. А у інших оцінка буде інша. І як тоді об'єктивно визначити поганий дизайн чи ні? Чий конкретно смак буде критерієм кращості дизайну? Твій? Мій? Тут тільки вже дивитись на смаки більшості. Однак в даному випадку мова йшла виключно про комерційний промисловий дизайн, за який платять, тому кращість визначає той хто платить, а не той хто критикує чи захоплюється ним десь на якихось форумах. Хоча, можна свою оцінку дизайну поставити голосуючи гаманьцем. І тільки це зможне вплинути на об'єктивну оцінку дизайну. upp

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0



14,602

Re: Следующий автомобиль

Oleg Pili написав:

итання до форумчан, кілька...

1. Який дизель рено все таки краще, 1,5dci чи  1.6dci? Якоби, 1,6 новітній, і потужніший, але щось забагато негативу... цепи грм тощо, і тріщини по блоку... Жахи якісь...
2. Я розумію, форум любителів-однодумців рено, але все ж таки, обєктивно, як ви рахуєте, який дизель краще, наш К9К, чи 1,6\2,0hdi від psa...
3. Як велике ? авто, типу грандсценіка, або грандпікассо, показує себе в звичайній міській експлуатації... дім робота магазин... може є хто так використовує дані авто... Не кожен же день всі їздять на море і в Карпати...

Дякую. це не всі питання... далі буде

Моё ИМХО - нужно мерить на себя и выбирать... Никто не знает, по каким дорогам лично Вы ездите подавляющее большинство времени... Ломается ли у Вас позвоночник, после нескольких часов в логановском кресле, либо накрывает ли Вас депрессия и желание суицида от лицезрения и ощупывания логановского пластика в салоне... И таких мелочей миллион... Я бы напрягся чуток и купил бы новый МСВ...

ЗАЗ-1102 Таврия (1993) -> Opel Vectra A (1991) -> Logan-2 (2013) 1.2 ГБО
Ban-List: Инноватор, Георгич, Дядя Федор, karakuda78, sdj387jsd, sergiosem, Grey, Александр007 - Ban-List отключен до конца войны.
  0
Спасибо сказали: Oleg Pili1

14,603

Re: Следующий автомобиль

Vader написав:

Большинству из какого количества?    Если взять каждую конкретную модель автомобиля, то большинство её НЕ купит.

Мова йде про пряме порівння двох моделей з опитуванням кому яка подобається більше. Якщо з продажами, то дивитись який більше купують, якщо обидва є в продажі, і інші фактори крім дизайну на вибір не впливають.

Vader написав:

Думаю, Заруцкий тут лукавил. Дело не во внешности, как таковой, а в общем имидже тартайки для нищебродов/таксистов. Именно это пугало тех, кто отказывался от Логана - боязнь показаться перед друзьями и соседями менее успешным человеком, чем есть на самом деле.

Одне другому не суперечить. З другим Логаном у людей з'явилась надія що меньше оточуючих на перший погляд зрозуміють що це дешева машина. wink

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

14,604

Re: Следующий автомобиль

Aprox написав:

Второе поколение стало прорывом (повторюсь для знатоков дизайна, я сейчас говорю исключительно про себя) - Логан стал симпатичным! Он больше не был страшненьким!

Для більшості людей так. Я щене зустрічав людини якій би другий Логан на вигляд подобавсся меньше першоного, за винятком власників першого Логана. wink

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

14,605

Re: Следующий автомобиль

Vader написав:

Думаю, Заруцкий тут лукавил. Дело не во внешности, как таковой, а в общем имидже тартайки для нищебродов/таксистов.

Этот имидж никуда не делся! Например в нашем городе первое поколение Логана никогда не ассоциировалось с такси - у нас тогда все такси были на Ланосах! Зато теперь - все на Логанах (рестайл второго поколения)! ))

ЗАЗ-1102 Таврия (1993) -> Opel Vectra A (1991) -> Logan-2 (2013) 1.2 ГБО
Ban-List: Инноватор, Георгич, Дядя Федор, karakuda78, sdj387jsd, sergiosem, Grey, Александр007 - Ban-List отключен до конца войны.
  0

14,606

Re: Следующий автомобиль

Larsen написав:

Для більшості людей так. Я щене зустрічав людини якій би другий Логан на вигляд подобавсся меньше першоного, за винятком власників першого Логана.

С Дастером, кстати, такая же история! Последний Дастер стал первым в линейке, который мне нравится внешне! ))

ЗАЗ-1102 Таврия (1993) -> Opel Vectra A (1991) -> Logan-2 (2013) 1.2 ГБО
Ban-List: Инноватор, Георгич, Дядя Федор, karakuda78, sdj387jsd, sergiosem, Grey, Александр007 - Ban-List отключен до конца войны.
  0

14,607 Відредаговано SanychGT (2020-12-11 15:58:28)

Re: Следующий автомобиль

Larsen написав:

Це той дизайн, який поверне потрачені на його створення гроші, і принесе найбільше прибутку. Все. Іншого критерію кращості у комерційному промисловому дизайні нема і бути не може.

Прикольно... одразу видно того, хто в дизайні ні в зуб ногою.

Larsen написав:

Ми говоримо про комерційний дизайн.

Говорити про сферичного коня у вакуумі це прикольно, але дизайн це у першу чергу творчість, а творчість і комерція знаходяться у паралельних площинах. А зведення їх у одну призводить до закону ми можемо зробити якісно, дешево, швидко, вибирайте будь які два пункти, бо третій точно не вийде.

Larsen написав:

а те що ти заперечив сам себе, стверджуючи що дизайн у першого Логана кращий, але покупців більше приваблює дизайно другого Логана.

Я нікому нічого не заперечував... у Логана фаза 1 дизайн кращий, тому що він відображає адекватно і чесно його суть і функцію і при цьому чудово самоідентифікується. Сплутати його важко. А те що максимально утилітарний зовнішній вигляд подобається не всім, особливо якщо хочеться чогось зовсім іншого, а грошей і на це не вистачає, то це не ознаає що дизайн поганий, це означає, що ваш вибір не правильний.
А подобається це "вкусовщина", а не оцінка дизайну. Вона основана на звичках і оточенні, а не об'єктивному сприйнятті чи на аналізі. Просто у нас два схожі поняття приписують одному. Дизайн як продукт, результат праці по естетичному оздоблені і розмовне дизайн як зовнішній вигляд. Так от зовнішній вигляд оцінюється у "подобається" чи "не подобається". Це зовсім суб'єктивно. Тут обговорювати просто нема чого.
А обєктивно оцінювати дизайн можна тільки у контексті дизайну, як результату естестичного оформлення певної функції. 

Aprox написав:

Ну вот, SanychGT, считает его эталоном дизайна...

Знову маразм. Ні про які еталони я не казав. Хороший дизайн і еталон це принципово різні речі, хоча і можуть співпадати. Як і хороший дизайн і гарне авто це теж принципово різні речі, хоча вони також можуть і співпадати.
У Логана першого є декілька елементів у силуеті і пропорціях які зроблені в угоду явного здешевлення. Саме через це сприймається багатьма людьми як не престижне і не гарне авто, і саме через це через це він так гарно відкликається на будь-які зміни у зовнішності.
А у другому Логані навпаки... багато елементів для переприкрашання. Тому зміни, в кращому випадку, не сильно змінюють ситуацію.

  0

14,608

Re: Следующий автомобиль

Larsen написав:

Чий конкретно смак буде критерієм кращості дизайну? Твій? Мій?

vissla

  0

14,609 Відредаговано Larsen (2020-12-11 16:36:42)

Re: Следующий автомобиль

SanychGT написав:

одразу видно

Тобі багато чого видно, що не відповідає реальності. wink Ти давай не на особистості переходь, бо ми тут не тебе зі мною обговорюємо, а аргументуй якось обгрутновано.

SanychGT написав:

дизайн це у першу чергу творчість, а творчість і комерція знаходяться у паралельних площинах.

Дизайн це безумовно творчість! Але дизайн авто це комерційна творчість, за яку платять, і яка твориться з конкретною метою. Тому він не просто лежить в одній площині з комерцією, а взагалі існує завдяки їй.

SanychGT написав:

А зведення їх у одну призводить до закону ми можемо зробити якісно, дешево, швидко, вибирайте будь які два пункти, бо третій точно не вийде.

Так, грубо кажучи цей "закон" вірний для будь-яких комерційних речей. Але не зрозуміло з якою метою ти його загадав. Поясниш?

SanychGT написав:

у Логана фаза 1 дизайн кращий, тому що він відображає адекватно і чесно його суть і функцію і при цьому чудово самоідентифікується.

З чого ти взяв що чесне відображення суті продукту є критерієм кращості дизайну? Ідеальний дизайн машини з ненадійним двигуном повинен натякати на те що вона скоро зламається? А небезпечної машини на те що вона скоро вб'є водія? lol Жарти жартами, але якщо серйозно, дизайн навпаки призваний зробити товар привабливішим ніж він є, в тому числі і приховуючи його недоліки. Хоча це все деталі, з яких складається результат - сподобатись покупцям більше ніж конкуренти, і тим самим призвести до збільшення проджів.

SanychGT написав:

А те що максимально утилітарний зовнішній вигляд подобається не всім, особливо якщо хочеться чогось зовсім іншого, а грошей і на це не вистачає, то це не ознаає що дизайн поганий це означає, що ваш вибір не правильний.

Ні, випадок коли не подобається але грошей не вистачило на краще нас не цікавить. Він ніяк не впливає на оцінку дизайну. Критерієм якості дизайну є ті випадки, коли саме через те що "не подобається" або "подобається", покупець змінив свій вибір.
А так то звичайно, люди купують і авто з погани дизайном, і з тим що їм зовсім не до душі. Але дизайн від цього кращим не стає.

SanychGT написав:

А подобається це "вкусовщина", а не оцінка дизайну. Вона основана на звичках і оточенні, а не об'єктивному сприйнятті чи на аналізі.

Так а на чому оснований твій аналіз? Звідки взялися ті критерії на які спираєшся ти? wink Я вже казав, вони якраз таки взялися від аналізу тієї суб'єктивної вкусовщини. Але оскільки вкусовщина штука дуже складна і непостійна, то і правила ці дуже умовні і не є критерієм правильності дизайну, а лише підказкою як досягти кращого результату. Підказкою яка не завжди правильна.

SanychGT написав:

А обєктивно оцінювати дизайн можна тільки у контексті дизайну, як результату естестичного оформлення певної функції. 

Саме так. І про ергономіку, наприклад, вже ми згадували. Тільки це ніяк не змінює критерію кращості дизайну. Оцінку цього оформлення зробить покупець. Іншої об'єктивної оцінки не існує.

SanychGT написав:

У Логана першого є декілька елементів у силуеті і пропорціях які зроблені в угоду явного здешевлення.

В мне є припущення що діло не тільки в здешевленні. Я не виключаю можливості того що Рено дизайн першого Логана цілеспрямовано зробило гіршим ніж могло, щоб зменьшити внутрішню конкуренцію з дорожчими моделями фірми. Але це не факт, тим більше що початково він продавався виключно як Дачія.

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

14,610

Re: Следующий автомобиль

Vader написав:
Larsen написав:

Чий конкретно смак буде критерієм кращості дизайну? Твій? Мій?

vissla

smoke

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

14,611

Re: Следующий автомобиль

Larsen написав:
grinder написав:

Я вот хочу универсал, нужен багажник периодически, но чтобы короче логана.

То це вже буде напевно хечбек а не універсал?

Да вот ищу варианты, правда это пока не к спеху

Subaru XV 2.0 2018 + Тоyota Verso-S 2011
Logan MCV 2007 Amb ГБО - десь волонтерствує
Рецепт нашей победы прост. Мы взяли и убили всех плохих парней. Все остальные методы - пыль. Крис Кайл
Больше всего на свете рабы ненавидят не своих хозяев, а тех, кто стал свободным. Марк Катон
  0

14,612

Re: Следующий автомобиль

Хороший обзор. Инфокар делает обзоры все интереснее

  0

14,613

Re: Следующий автомобиль

grinder написав:
Larsen написав:
grinder написав:

Я вот хочу универсал, нужен багажник периодически, но чтобы короче логана.

То це вже буде напевно хечбек а не універсал?

Да вот ищу варианты, правда это пока не к спеху

Так вот https://www.skoda-auto.ua/models/scala/scala

  0

14,614

Re: Следующий автомобиль

lukis написав:

Так вот https://www.skoda-auto.ua/models/scala/scala

На півтора сантиметри довша за Логан...

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

14,615

Re: Следующий автомобиль

Larsen написав:
lukis написав:

Так вот https://www.skoda-auto.ua/models/scala/scala

На півтора сантиметри довша за Логан...

У меня МСВ.
Вообще я хочу Сандеро и вообще было бы круто, но наверное маловат.
Варианты skoda fabia хетч или combi (4 222 мм у универсала против 3 960 мм у хэтчбека) или skoda roomster. Но во втором не уверен.
Сейчас в гараж с трудом запихиваюсь по длине. Ну и во дворе тоже как раз 4.5 м до будущих ворот.

Subaru XV 2.0 2018 + Тоyota Verso-S 2011
Logan MCV 2007 Amb ГБО - десь волонтерствує
Рецепт нашей победы прост. Мы взяли и убили всех плохих парней. Все остальные методы - пыль. Крис Кайл
Больше всего на свете рабы ненавидят не своих хозяев, а тех, кто стал свободным. Марк Катон
  0

14,616

Re: Следующий автомобиль

grinder, а ну якщо коротший за МЦВ то вибір сильно розширюється! smile
Можливо варто ще глянути на Докер?

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0
Спасибо сказали: grinder1

14,617 Відредаговано Engineer (2020-12-12 19:56:01)

Re: Следующий автомобиль

Гольф хетч или универсал, кенго, еще есть поменьше - фиат фиорино или ситроен немо... сценик коротыш... новый мсв вроде короче старого

Renault Grand Scenic ІІІ (2011) дизель 1,5 110 л.с., механика - Крокодил
Volkswagen Polo 1.4 (2011) 85 л.с. + робот DSG 7ст + кондей - рабочая - был
Logan Ambiance 1,4 (2008) 75 л.с. + ГУР + передние ЭСП + ГБО by rk03 - был
Deawoo Matiz 0.8 (2002) 52 л.с.- был
  0
Спасибо сказали: grinder1

14,618 Відредаговано alex.cver (2020-12-13 00:01:30)

Re: Следующий автомобиль

Aprox написав:

С Дастером, кстати, такая же история! Последний Дастер стал первым в линейке, который мне нравится внешне! ))

А а реале ну ничего в дизайне не поменялось от первой версии. Вообще ничего, тот же форм фактор, все то же самое. Мне до сих пор не заходит его дизайн с этими идиотскими арками и тд. Ну последний Дастер уже можно терпеть, но до "нравиться" или "вах" очень далеко. А так практичная машинка, я б даже в ту сторону смотрел бы если бы не дизайн. Ну и раздражает что даж в Степвее пластиковая защита возле колес, а в Дастере на этом сэкономили. Это те места где вечно камешки гравий и тд. Вроде как СУВ...
   А ручка и полный привод самое оно. Я вообще понял что лучше ручка и полный привод, чем робот и без полного. В идеале АКПП, не дизель, бензин турбо, полный привод, масса, клиренс, а теперь ещё хотелка подогрев переднего стекла неплохо иметь бы smile  Сча вообще думаю, хорошо что оставил Спортягу, а не Степвей. Полный привод сча рулит. Даже со двора выехать, такой каток ппц.

KIA Sportage 4WD,2.0 бенз,ручка,2013 upp
Sandero STEPWAY 1,5 dCi, синий, 2014 - продано
Плюсы/минусы реношного дизеля по опыту владения Stepway - https://www.logan.in.ua/forum/post738140.html#p738140
В игноре - только странные люди (3)
  0

14,619

Re: Следующий автомобиль

Larsen написав:

Я щене зустрічав людини якій би другий Логан на вигляд подобавсся меньше першоного, за винятком власників першого Логана

storstark

Ford Escape SE 4WD 1.5 ecoboost
  0

14,620 Відредаговано Engineer (2020-12-13 00:15:22)

Re: Следующий автомобиль

Знайомий продає свій рено флюєнс, білий, 1,6 бенз, ручка, 2015 рік, 62 тис. пробігу. 11500 у.е. Якщо комусь цікаво - дам номер, пишіть в РМ.

Renault Grand Scenic ІІІ (2011) дизель 1,5 110 л.с., механика - Крокодил
Volkswagen Polo 1.4 (2011) 85 л.с. + робот DSG 7ст + кондей - рабочая - был
Logan Ambiance 1,4 (2008) 75 л.с. + ГУР + передние ЭСП + ГБО by rk03 - был
Deawoo Matiz 0.8 (2002) 52 л.с.- был
  0

14,621 Відредаговано Engineer (2020-12-13 02:43:11)

Re: Следующий автомобиль

Oleg Pili написав:

1. Який дизель рено все таки краще, 1,5dci чи  1.6dci? Якоби, 1,6 новітній, і потужніший, але щось забагато негативу... цепи грм тощо, і тріщини по блоку... Жахи якісь...
2. Я розумію, форум любителів-однодумців рено, але все ж таки, обєктивно, як ви рахуєте, який дизель краще, наш К9К, чи 1,6\2,0hdi від psa...
3. Як велике ? авто, типу грандсценіка, або грандпікассо, показує себе в звичайній міській експлуатації... дім робота магазин... може є хто так використовує дані авто... Не кожен же день всі їздять на море і в Карпати...

1,6 краще - він потужніший і сучасніший, хоча 1,5 цілком вистачає. При інших рівних я би вибрав 1,6, а так то треба дивитись на загальний стан, а не на двигун. Ну і 1,5 ще дешевший в розмитненні. В місті я не відчуваю, що сценік більший за логан чи інше авто... Керувати ним легше, ніж логаном, оглядовість по дзеркалам краща плюс парктроніки. Єдине, що він має нижчий кліренс, і до цього просто треба звикнути. Багажника за майже чотири роки мені вистачало завжди, навіть коли їде шестеро, половина багажника - це дуже багато. Щоб ви розуміли, я жодного разу не використав бокс на дах, тах і лежить після покупки у підвалі) Хоча, якщо би всі сім місць були зайняті, то той бокс би знадобився... Габарити його як у седана D класу, тому з паркуванням проблем немає... Якщо буде їздити жінка - брати тільки робот. В механіки дуже жорстке зчеплення, навряд чи жінка зможе їздити заторах. З точки зору надійності - все навпаки - краще і дешевше механіка.

Renault Grand Scenic ІІІ (2011) дизель 1,5 110 л.с., механика - Крокодил
Volkswagen Polo 1.4 (2011) 85 л.с. + робот DSG 7ст + кондей - рабочая - был
Logan Ambiance 1,4 (2008) 75 л.с. + ГУР + передние ЭСП + ГБО by rk03 - был
Deawoo Matiz 0.8 (2002) 52 л.с.- был
  1

14,622 Відредаговано Александр007 (2020-12-13 10:00:51)

Re: Следующий автомобиль

lukis,
Скала По такой цене как и камиг 
Последний преимущество кросс

Камиг 1.6 - гидрокомпенсаторы, под газ идеально.

Киев
Шкода Рапид 1.6, .110л.с ....+  Дастер 1.5,  110л.с
Бортовой тут: https://www.logan.in.ua/forum/topic1840 … 110ls.html
  0

14,623

Re: Следующий автомобиль

Ford Escape SE 4WD 1.5 ecoboost
  0

14,624

Re: Следующий автомобиль

Есть много хороших машин, но Тойота естественно лучшая... или лучше всех отличившаяся... не суть. Брать надо Тойоту!

  0

14,625

Re: Следующий автомобиль

SanychGT написав:

Есть много хороших машин, но Тойота естественно лучшая... или лучше всех отличившаяся... не суть. Брать надо Тойоту!

Рав-4, как и остальную Тойоту любят не за способность проходить лосиный тест... )))

Хотя, вот тут в видео Рав показал себя лучше Спортейджа, но, конечно, кому рулёжку - тому к ВАГу...

ЗАЗ-1102 Таврия (1993) -> Opel Vectra A (1991) -> Logan-2 (2013) 1.2 ГБО
Ban-List: Инноватор, Георгич, Дядя Федор, karakuda78, sdj387jsd, sergiosem, Grey, Александр007 - Ban-List отключен до конца войны.
  0