1 Відредаговано smyk (2006-10-18 00:40:48)

Тема: ДТП на окружній Новограда-Волинського

15 жовтня

Я з двома друзями їхали на зустріч клубу в Києві. На жаль, в цей раз не вдалось побувати в Києві. Біля Новограду-Волинського ми потрапили в ДТП.

Кому цікаво глянути на фотки з місця ДТП, можна глянути тут:
http://www.purijdesign.com/dtp/

От вирішив відкрити нову тему, і в ній розповідати як будуть далі відбуватися події з ремонтом, виплатами страхової.

Ну в двох словах:

7.40 - заїхали на заправку WOG на виїзді зі Львова, де заправлявся Саша Кніженко, коли був у Львові.
Пригоди почалися: Після останньої запраки до повного баку я виїздив 17,5 літра (в мене звичка заправлятись до повного баку і зразу обнуляти бортовий комп'ютер). Так от заправщикам вдалось залити мені 23, 9 літра! На питання, куди влізло ще 6,4 літра, мені заправщик сказав :"Не знаю, може в горловину влізло?" Ну я сфотографував табло колонки, табло заправщика і табло касира, записав їхні імена, чим вони були дуже незадоволені

8.00 - виїхали зі Львова, почався дощ

11.30 - доїхали до окружної Новограда-Волинського. Був легенький туман, падав дощ, дорога слизька. На цьому відрізку траси було 4 полоси руху в кожну сторону (2 основних, смуга розгону і смуга гальмування. Напрямки руху розділені 50 см. стовпами, між якими натягнуті троси. Я рухався по лівій основній смузі (фактично третя) з швидкістю десь 100 км/год. По смузі розгону з швидкістю приблизно 30 км./год. рухався "Москвич". Тут раптом з першої смуги він без поворотів, без попередження почав рухатись по діагоналі вліво. Я зразу скинув газ, ще не гальмував, чекаючи, що він збирається робити і по якій смузі збирається рухатись. Перебуваючи в правій основній смузі він не залишився на ній, а рухався далі вліво. Тут я почав гальмувати, стараючись при тому обережно обійти його справа. Машину почало заносити, я зрозумів, що нас зараз розкрутить, тоді взагалі невідомо, куди нас викине, відпустив гальма, вирівняв машину і далі гальмував. Була єдина надія, що машина зупиниться до зіткнення. Догнав я його, коли його зад знаходився на моїй смузі, а перед на смузі гальмування. Тобто його кут відносно мого напрямку руху був десь порядка 15 градусів. Москвич підлетів десь на метр над землею, в повітрі розвернувся майже на 360 градусів вліво і ліг на правий бік на зустрічній смузі, при цьому зніс пару стовпчиків. В Москвичі постраждала тільки старша жінка, яка сиділа ззаду справа (трошки розсікла шкіру на голові, їй медики промили рану і наклеїли пластир). З нашого екіпажу постраждав передній пасажир. Отримав удар коліном через сидіння від заднього пасажира в область правої нирки. Зробили ренген. Несмертельно, просто забій. Я і передній пасажир були прищіпнуті ременями безпеки. Подушки безпеки не спрацювали.
На питання до водія Москвича: "Що ж ти робиш?!", я отримав дуже змістовну відповідь: "А я думав, що встигну проскочити...". Тобто він хотів з 1 смуги проїхати в 4 смугу, і думав, що проскочить.
Зразу набрав 112, викликав швидку і ДАІ. Приїхали через 5 хв. Поки бабулю забрали в лікарню, склали схему ДТП, взяли свідчення, і т.д. Всі ДАІшники, які були (5 чол.) і всі водії, які зупинялись, були на моєму боці. А от коли ми доїхали до поста, намалювався якийсь капіан, якого на початку взагалі не було, так от він вирішив що в цій ситуації винен я, і запропонував мені підписати протокол. Ясно, я відмовився, хоча наші аварійщики (я працюю в СК "Універсальній", машина застрахована там же ж) сказали мені, що для виплати грошей мені не має жодного значення, що буде написано в протоколі. Але якось рука не піднялась написати, що я винен. Цей капітан сказав, що в такому разі потрібно викликати експерта, експертиза буде коштувати 500 грн. Я скав ОК (налякав їжака голою задницею), але оплачуємо експерта наполовину з водієм Москвича. Той грошей не мав, але це не мої проблеми. Приїхав експерт, не дивлячись на машини зайшов в приміщення КПП, де довго говорив з капітаном за закритими дверями, після того дуже задушевно почав мені пояснювати, що навіть не роблячи експертизи, він мені може сказати, що я винен, і мені варто підписати протокол (він навіть не бачив машин!!!). Виявляється, що в нашому складному випадку треба робити не одну експертизу, а дві по 500 грн. Для того, щоб зекономити мені гроші, він навіть не хоче робити експеризу (ви бачили десь експерта, який відмовляється від 1000 грн. за 15 хв. роботи?), а радить мені погодитись, що я не правий. Я сказав, що експертизу робити будемо однозначно, винним я себе не визнаю. Заплатив 500 грн., він мені видав квитанцію. Водієві Москвича виписав рахунок на 500 грн., поскільки в нього не було грошей.
В результаті я отримав довідку з місця ДТП для страхової компанії і квитанцію від експерта на 500 грн.

17.00 - Нарешті виїхали з Новограда-Волинського.

19.00 - Доїхали до Дубно, тут стало зовсім темно, фари розбиті, нічого не видно. Припаркувалися на обочині, включив аварійку, виставив оранжевий проблисковий маячок, відкрили по пляшці "Львівської легенди" і приготувалися до довгого чекання евакуатора.
Витягнув картку Рено-Асистанс, набрав номер, назвав номер своєї карти. Приємна дівчина на другому кінці дроту попросила мого дозволу покласти трубку, щоб вона відзвонила, бо хвилюється за мій стан рахунку на моб. телефоні.  :) Тут же ж передзвонила, спитала, чим вони можуть допомогти. На жаль, евакуатор міг приїхати тільки зв Львова, але краще так, ніж ночувати в машині. Ну я описав, де ми знаходимось (правда на мою пропозицію назвати геграфічні координати, вона сказала, що в них немає карти з підтримкою GPS). Вікрили по другій пляшці "Львівської легенди"  :storstark:

22.30 - Приїхав евакуатор. На той час ми допили всю "Львівську легенду". Погрузили машину, вирушили на Львів.

2.00 - Приїхали на сервіс Рено, згрузили машину на площадці, де стоять нові машини, розійшлись по домах спати.

16 жовтня
Загнали машину в бокс, приїхав наш аварійний комісар, зробили список пошкоджень. Комісар поїхав, хлопці з Рено дали мені рахунок на запчастини.

Попередньо вийшло на 12100 грн. (це без вартості робіт і вартості грунту, фарби і т.д.)

Приблизний список:
1. Капот
2. Два крила
3. Петлі капота
4. Дві фари
5. Одна протитуманка
6. Бампер
7. Балка передня
8. Панель капота
9. Радіатор
10. Радіатор кондюка
11. Трубка кондюка
12. Датчик гідропідсилювача керма.
13. Коректор фари
14. Ковпак
15. Спинка сидіння пасажира в зборі

Сів в машину, загнав в гараж. І тут нарешті мене попустило після всіх цих подій. Спав з 15.00 до 8.30 наступного дня.

17 жовтня
З страховою все просто. Прийшов, заповнив заяву, написав пояснення про ДТП. Сказали, що завтра перерахують гроші на сервіс Рено. Побачимо завтра. Тільки після отримання грошей сервіс буде замовляти запчастини.
До речі, сьогодні подзонив хлопець з Рено-Асистансу, сказав, що в них був зафіксований дзвінок від мене, спитав як я себе почуваю, чи задоволений я сервісом СТО "Рено", страхової компанії. Говорили 10 хв. Як кажуть, дрібниця, але все одно приємно  :)

  0



2

Re: ДТП на окружній Новограда-Волинського

Да уж...тебе стоило "по гарячему", до приезда ментов,  взять письменное объяснение с водилы Москвича, пока он сам говорил, что "думал проскочу"...Мало ли, капитан этот, какой-то его кум/сват/брат/знакомый...
История принеприятнейшая....водила Москвича - урод моральный, оральный, анальный...короче - животное...о себе не думает - хрен с ним, а о других стоило бы! Стоило бы получить с него моральную компенсацию за переход автомобиля из категории "новый" в категорию "восстановленный после аварии", за испорченную поездку, за нервное потрясение и недополучение удовольствий от жизни....правда целиком осознаю, что кроме анализов с такого чудака на букву "М" можно получить только львиную долю геморроя от общения с оным...

Тебе Саня звонил? Гена из Луганска сказал, что скоро привезут крылья из Румынии....с 20 по 26 число....может есть смысл узнать на сервисе? В Гумице общают 350 грн за крыло...
Я бы поспорил с гарантийным сервисом, что установка крыла купленного не у них есть нарушением эксплуатационных, прочностных и прочих характеристик.....крыло с завода в Румынии, а как они его приделают, обработают, прогрунтуют и покрасят - это уже они в ответе.

Короче удачи и успехов в нелёгкой борьбе с толпами уродов, паразитирующих на бедах автомобилистов!

Попробую пошутить: Судя по фоткам - Миша просто решил поиграть на трассе в боулинг подвернувшимся под руку москвичём))))

DACIA Logan 1.4 MPI Laureate Torreadore Red, чёрное литьё c наклейкай нажёпе+в салоне клёво:) R.I.P. 29.12.2011
Hyundai Sonata YF 2.4 L A/T 178 h.p.
САША не водка, чтобы его ффсе любили © Помните! Ничто так не защищает Ваши зубы 24 часа в сутки, как уважительное отношение к окружающим!©
[img]http://ametric.ru/r3qu.gif[/img]
  0

3

Re: ДТП на окружній Новограда-Волинського

Так, Саша дзвонив. Хай тільки страховики гроші перерахують, я з них не злізу, хай рухаються.
Боулінг -це добре! Боулінг я люблю  :lol1: :lol1: :lol1:

  0

4

Re: ДТП на окружній Новограда-Волинського

smyk
так они ж перечислят на фирменное СТО...как потом крылья покупать, если они не против будут?

DACIA Logan 1.4 MPI Laureate Torreadore Red, чёрное литьё c наклейкай нажёпе+в салоне клёво:) R.I.P. 29.12.2011
Hyundai Sonata YF 2.4 L A/T 178 h.p.
САША не водка, чтобы его ффсе любили © Помните! Ничто так не защищает Ваши зубы 24 часа в сутки, как уважительное отношение к окружающим!©
[img]http://ametric.ru/r3qu.gif[/img]
  0

5

Re: ДТП на окружній Новограда-Волинського

Ну не знаю, я з самого початку вирішив, що не хочу через касу, готівку. Простіше рахунок. Може і довше, але проблем менше

  0

6

Re: ДТП на окружній Новограда-Волинського

http://www.purijdesign.com/dtp/thumbnails/img_0858.jpg

номера ніби як МІнтовські.
простим смерним таких не видають..

Dacia Logan BASE (Dark Blue)
24.03.2008
  0

7

Re: ДТП на окружній Новограда-Волинського

Нда, Миш... Вот так съездил в Киев  grater grater grater

Лень - это универсальное средство защиты человека от бесполезного труда.
_____________________________________________________________
Клонированная Единичная Личность для компЬютерного Террора
  0

8

Re: ДТП на окружній Новограда-Волинського

ну что сказать! сердце кровью обливаеться глядя на такие фоты!
Миша! главное что все целы, а железо делается!
а мы с киева чем сможем тем поможем.
ЗВОНИ!

RENAULT SCENIC (BLACK DRAGON)
  0

9 Відредаговано Rothmanz (2006-10-18 08:56:17)

Re: ДТП на окружній Новограда-Волинського

smyk написав:

Тобто він хотів з 1 смуги проїхати в 4 смугу, і думав, що проскочить.

babruysk

smyk написав:

Приємна дівчина на другому кінці дроту попросила мого дозволу покласти трубку, щоб вона відзвонила, бо хвилюється за мій стан рахунку на моб. телефоні.

upp
Михайло! Сочувствую, смотрел на фотки сердце кровью обливалось!!!!!
Надеюсь все разрулится благополучно!
Таких уродов как этот москвич ваще на дороги выпускать нельзя!!!!
Только вопрос, а почему подушки не сработали? Судя по жопе москвича удар был неслабый?
И еще хочу добавить, РЕБЯТА ПРИСТЕГИВАЙТЕСЬ РЕМНЯМИ, берегите себя!!!!

Да, чуть не забыл, ты написал что машину начало заносить при торможении. У тебя АБС есть вроде. Она не сработала получается?

Laureat 1.6+ABS+кондей+ПБП+Toreador Red+вешалка для пиджака+подлокотник+литьё. 2007г.р.
лучше по утру на Google Earth искать ГДЕ ты пил, чем на youtube КАК...
Постарайся получить то, что любишь, иначе придется любить то, что получил.....
Никому не доверяй, и тебя никто не предаст.
  0

10

Re: ДТП на окружній Новограда-Волинського

Засада конкретная. Машину жалко - аж жжжуть. Из-за остолопа недоношенного, дебила конченого. Как ты еще сдержался и харю не намылил ему?... Мне кажется надо было независимого эксперта вызывать. На счет морального ущерба - да, стоит подавать в суд - пусть платит этот крендель хоть всю жизнь. Только надо наверняка иметь заключение экспертизы, что этот даун виноват.
   По фоткам меня удивило, что бампер у Логана практически целый, - действительно правильно писали, что пластмасса мощная.
   Ну, по описанию как все происходило, мне напомнило аварию, в которую попал В.Чорновил (с выездом на его полосу КАМАЗа).
   Слава Богу, что все целы и здоровы. По поводу удара коленом в почки - подтверждает, что есть смысл пристегиваться и задним пассажирам. А ремни передним пассажирам, думаю спасли их головы и лобовое стекло. Приятно удивлен действиями Асистанс и страховой компании (если єто не фактор "своего сотрудника").
   Щиро бажаю smyk, щоб все гарно закінчилось із найменьшими моральними і матеріальними витратами. Хай щастить!  rock

Suzuki SX4 New (S-Cross)

Logan Ambiance-1,6 (2006-2014)
  0

11

Re: ДТП на окружній Новограда-Волинського

2nik написав:

номера ніби як МІнтовські.

да кто ж на такое ржавое ведро с болтами повесит ментовские номера?

ЗЫ. Сочуствую  grater. Я бы не сдержался, и до приезда ментов отрихтовал ему харю нипадецки. Потом сказал бы что во время дтп пострадал...
ссссскотина вонючая...   babruysk

  0

12

Re: ДТП на окружній Новограда-Волинського

Сочувствую!!!

DACIA LOGAN 1.4 MPI BASE

Я просто промолчу............!
  0

13

Re: ДТП на окружній Новограда-Волинського

Smyk
Подбная ситуация и со мной произошла, вместо москвича шестёрка так же по диагонали пересекла  две полосы и стала на моём пути, единсвенное у меня не было разделительной полосы с столбиками. Я отделался двумя разворотами на 360 гр. и потом пока поссал два раза кончил. Хочу поддержать тебя,  все живы, а железо -железо жалко знаю и при этом это ведь просто железо сделаешь!!!!С боевым крещением!!!

!!!!!Subaru Legacy!!!!! А Книженко придурок!!!!
Ну и шо ? Legacy все равно зафаршированный  утюг !!!
  0

14

Re: ДТП на окружній Новограда-Волинського

Искренне сочуствую, сам был в такой же ситуации под Киевом лет5 назад, правда со всей семьей. Успехов в решении скорейшего ремонта , и , может жизнь уберегла от более серьезного чего-то? А по поводу подушек - может стоит с Рено потягаться , шанс!"

Nissan Qashqai 1.6 SE LEO
Logan 1.4 sport передан по наследству Henry Junior
Клубу жить , нам - дружить , а кто против - будем бить!!!
Нету кризиса лишь у тех , кто доволен всем - Я ДОВОЛЕН!!!
  0

15

Re: ДТП на окружній Новограда-Волинського

Дивлячись  на цей жах серце розривається, хочеться чимось допомогти . Співчуваємо  .
Але добре що всі живі та здорові.
Тримайся все буде добре.

«Достучаться до небес» — «На небесах только и говорят, что о море. Стоишь на берегу и чувствуешь соленый запах ветра, что веет с моря, и веришь, что свободен ты и жизнь лишь началась, и губы жжет подруги поцелуй, пропитанный слезой!».
  0

16

Re: ДТП на окружній Новограда-Волинського

И как мля такие машины ТО проходят? У него же даже нет правого бокового зеркала http://forum.autoua.net/images/graemlins/042.gif
http://forum.autoua.net/images/graemlins/192.gif

Dacia Logan 1.4 Ambiance
  0

17

Re: ДТП на окружній Новограда-Волинського

AlexanderL написав:

да кто ж на такое ржавое ведро с болтами повесит ментовские номера?

Так же ж кум/сват/брат і повісить!!!  :visslar:  :fool:
Співчуваю і бажаю якнайшвидшого відновлення авто!  :kapitulation: І ще, думаю, не завадить в даній ситуації контролювати ВСІ дії ГАЙців, щоб нічого лишнього не дописали...

Как ни крути, а конфликт - это всегда дело рук двоих людей (с)
  0

18

Re: ДТП на окружній Новограда-Волинського

Друзі! Дякую за підтримку! Якось вигребу  ;)
Rothmanz
Машина без АБС. Може АБС поміг би, на то він і є...

  0

19

Re: ДТП на окружній Новограда-Волинського

Співчуваю,

стосовно протокола - здається громадянин має право доповнити викладене у протоколі а не просто підписувати версію і висновки дайців, на мою думку - найкращим рішенням було принаймі вписати туди:
- заперечення проти висновків про те хто винний
- зафіксувати поведінку інспекторів, а саме того капітана а може і експерта
- можливо висунути зауваження щодо об'єктивності
- і вже під тим підписатися

В мене таке враження що подушка безпеки могла і не зпрацювати - можливо за рахунок різкого гальмування передня вісь значно просіла , а задок в Москвича досить високий, тобто це був не зовсім фронтальний удар. Логан та як би пирнув під нього , тому напевно і бампер цілий, а подушка здається реагує на стан саме бампера.
Доречі, цікаво яку швидкість нарахували дайці у момент зіткнення ? Мені здається що її вдалося зкинути десь до 50-60 км/г, та й в ньго щось там було біля 40, відповідно зіткнення було на швидкості фактично 10-20 км/г - не факт що це привід для зпрацювання подушки.

  0

20

Re: ДТП на окружній Новограда-Волинського

І ще раз мої співчуття і побажання швидшого вирішення поточних проблем.

smyk написав:

...Я сказав, що експертизу робити будемо однозначно, винним я себе не визнаю. Заплатив 500 грн., він мені видав квитанцію...

І що він наекспертизував і як? (от сволота!)  yikes

А стосовно подушок безпеки, то вони зазвичай мають датчик прискорення, і оскільки пасажири не постраждали , то їхнє незпрацювання було виправданим (ik у попередньому пості розтлумачив причини). Тобто, якби вони зпрацювали, то нічого корисного у безпеці в описаному випадку не додали б -- тільки додаткові видатки були б ще й на дві подушки нові...

  0

21 Відредаговано Ihor (2006-10-18 12:13:41)

Re: ДТП на окружній Новограда-Волинського

... До речі, десь читав поради, як поводити себе при ДТП (здається, в одному з чисел "Автоцетнра"), то там говорилося, що ніколи у протоколі не потрібно визнавати свою вину, навіть якщо ви впевнені у своїй вині. Підписом під визнанням вини ви виключаєте можливість оскарження у суді висновку автоінспекції. А в процесі розгляду справи можуть виникнути обставини, які ви просто не зауважили, та ще й у стресовому стані...

  0

22

Re: ДТП на окружній Новограда-Волинського

там говорилося, що ніколи у протоколі не потрібно визнавати свою вину, навіть якщо ви впевнені у своїй вині. Підписом під визнанням вини ви виключаєте можливість оскарження у суді висновку автоінспекції.

Саме цими мотивами я і керувався, коли відмовився підписуватись під протоколом.
Страхова все одно б виплатила мені, але нашим юристам було б значно більше роботи в суді, якщо ще взагалі було б можливим зробити винним водія Москвича, враховуючи поведінку капітана і експерта

  0

23

Re: ДТП на окружній Новограда-Волинського

... Там було рекомендавано дописати своєю рукою "Своєї вини не визнаю", додати ще зауваження, якщо є, і підписатись...

  0

24 Відредаговано Ihor (2006-10-18 13:31:32)

Re: ДТП на окружній Новограда-Волинського

У Логана, принаймні у комплектації Михайла (smyk), є піропатрони для підтягування ременів безпеки при ударі. Оскільки подушки не зпрацювали, то, певно, і піропатрони не зпрацьовували. Тим паче, що у переліку необхідних для ремонту запчастин нові піропатрони не фіґурують...

Михайле, як поводили себе ремені безпеки при ударі (якщо у твоєму стані тоді ти міг зауважити такі "дрібниці")?
Вибач за дещо "цинічне" питання...

  0

25

Re: ДТП на окружній Новограда-Волинського

Місько, тримайся! Молодець, що духом не падаєш. Машини звичайно шкода, але краще пом'яте залізо ніж каліцтво.

А щодо ментів, то факт - свині свиньми. У мого знайомого ДТП сталося - на сітлофорі на червоне світло вночі бабка на капот вискочила. Хоч була купа свідків і дали свідчення, всеодно ЗАхоронці правопорядку шантажували кримінальною справою і конфіскували машину (взяту в кредит на іншу особу). Влетіли понад 1000 баксів, і то їм пощастило що вдалося знайти адвоката, який по таким справам спеціалізується.

Краще в 7-ій вдома на Logan 1.6 Laureate, ніж в 6-ій в морзі...
  0