1

Тема: Чи можна страйкувати?

Доброго дня форумчани!
Це питання не стосується автомобілів, але дуже хочеться звернутися за порадою.
І ось з якого питання:
Є така частина заробітньої плати як змінна складова (премія), яка офіційно прописана в кол договорі, але її хочуть взяти та відмінити (криза  dumbom ). І ось питання як все ж таки відстояти своє право на гідну оплату праці.

З.І. Працюю на підприємстві електроенергетики, а сталля 22 закону про електроенергетику каже, що страйки забороняються. То чи є якийсь вихід?

Упав - встань, а встав - йди!
  0



2

Re: Чи можна страйкувати?

У нас в армии уже 10% премии похерили, зато, б... парады проводим. А бастовать - низзя...

Dacia Logan 1.4 Laureate 2006 - был
VW Polo sedan Comfortline 2017.
  0

3

Re: Чи можна страйкувати?

Ось-ось, в нас вже забрали так звану 13-ту зарплату, премію до дня енергетика, а тепер ще й змінну частину заробтньої плати .
Але ж хочеться себе якось захистити

Упав - встань, а встав - йди!
  0

4

Re: Чи можна страйкувати?

к сожалению выхода нет.
Можно подавать в суд, но это мало что решит.
У нас снижение окладов, вот так.

Рено Сценик после Логана
  0

5

Re: Чи можна страйкувати?

самое интересное что энергетика не будет никогда убыточной
по мойму кто то воспользовался так называемым кризисом в своих корыстных целях
как когда то сказал герой фильма "собачье сердце" - разруха в головах ...

Logan 1.4 Laureate + кондей _ Бортовик тут
ненавижу наш автодор
  0

6

Re: Чи можна страйкувати?

А як же такі питання як колективний договір, КЗоТ, та може ще якій інші нормативні акти.

Упав - встань, а встав - йди!
  0

7

Re: Чи можна страйкувати?

Antuan написав:

по мойму кто то воспользовался так называемым кризисом в своих корыстных целях

offtopic Да помоему нет никакого кризиса, просто америскосы  в который раз кинули весь мир, censored, придумав всю эту х...ню !

Logan MCV Laureate-7 2008
МB Sprinter 515 2007
  0

8

Re: Чи можна страйкувати?

Dr_Mom
наскільки мені відомо, в законах дійсно є перелік тих, кому страйкувати заборонено... і енергетичний комплекс та армія точно в тому преліку...

DACIA Logan 1.4 MPI Laureate Torreadore Red, чёрное литьё c наклейкай нажёпе+в салоне клёво:) R.I.P. 29.12.2011
Hyundai Sonata YF 2.4 L A/T 178 h.p.
САША не водка, чтобы его ффсе любили © Помните! Ничто так не защищает Ваши зубы 24 часа в сутки, как уважительное отношение к окружающим!©
[img]http://ametric.ru/r3qu.gif[/img]
  0

9

Re: Чи можна страйкувати?

Коли ставлять запитання "Що робити?", не завжди хочуть почути відповідь на нього, а ще частіше хочуть почути "нічого робити не потрібно, бо все і так робиться!".
Але в мене не той випадок.

А особливо якщо так, і сим користуються "начальник", то як тут не обуритись і не захистити свої права!!!

Упав - встань, а встав - йди!
  0

10

Re: Чи можна страйкувати?

Инструкция по поведению подчиненного.
П.1. Начальник всегда прав.
П.2. Действия подчиненного, которому кажется, что начальник неправ.
       П.2.1. См. П.1.

Al написав:

Можно подавать в суд, но

В нашей стране законы таковы, что в суде справедливое решение может быть принято только в том случае, когда судятся два нищих.

Пока-пока  big_smile

ВАЗ, BMW, Wartburg, Volkswagen, LOGAN, EMGRAND ... далі буде (?)
  0

11

Re: Чи можна страйкувати?

по поводу премий
как бы нибыло прописано в кол договоре, обязательным к выплате является только официально установленый оклад, сумма которого определяется для каждого человека отдельно и не включается в колдоговор.
соответственно любые доп выплаты (сверх оклада), могут быть урезаны предприятием по любым причинам которые кажуться руководителю предприятия значимыми.
Максимум, что вы можете сделать, к сожалению, это заявить протест и уволится smile

к сожалению реалии именно таковы.

В России две напасти – дураки и дороги», – сказал классик. А я добавлю: самая страшная напасть в России – дураки на дорогах.
  0

12

Re: Чи можна страйкувати?

Є так званий "Італійський страйк" - працівники працюють як сонні мухи, створюються величезні черги і "вузькі місця" в їх службі. Минулого року так робили польські митники, яким також не можна страйкувати. Тоді вони вимагали підвищення зарплати. В енергетиці не знаю чи таке можливе.

Для того, щоб мати те, чого Ви до сих пір ніколи не мали зробіть те, чого Ви до сих пір ніколи не робили
  0

13 Відредаговано Демьян (2008-11-27 11:16:25)

Re: Чи можна страйкувати?

Dr_Mom написав:

Є така частина заробітньої плати як змінна складова (премія), яка офіційно прописана в кол договорі, але її хочуть взяти та відмінити (криза   ). І ось питання як все ж таки відстояти своє право на гідну оплату праці.

Про забастовки ничего не скажу, но повременно-премиальная система очень гибка и выгодна предприятию с точки зрения учета...
В бытность моей работы на "Мивине" каждый работник цеха получал определенную ставку, которая была его "минимумом", все остальное - премиальная система. Предприятия каждый месяц вывешивало приказ о премировании работников, где и определялась величина превышения "минимума". С точки зрения поощрений и взысканий, а также соблюдения законодательства - просто зашибись.
Хорошо работаешь - получите премию, которая может превышать ставку в разы, плохо - до побачення, вот вам ваша ставка и все. И перед законом чисто, и придраться не к чему...
У меня, например, была фиксированная премия, в три раза превышающая ставку.

А колдоговор  - вещь весьма туманная и громоздкая...руководство компании может поставить Вам премию 10грн. и взятки гладки...  dumbom  sad


Ragivald
апиридил..  smile

Laureat 1,4 + кондей серебристый металлик by Renault + частичная шумка (пока) by Демьян + подлокотник by Armster + фильтр салона by Modus (косовато) + внешние зеркала by Prestige... пока все!
  0

14

Re: Чи можна страйкувати?

Dr_Mom написав:

право на гідну оплату праці.
страйки забороняються.
То чи є якийсь вихід

У мене питання - страйк може щось вирішити? У підприємства більше грошей з"явиться за період страйку? Прибутки зростуть? З"являться кошти на додаткові виплати (премії)? Якщо так, то страйк "Італійський" чи ще якійсь - необхідний! А як ні - то питання безглузде!!! Бо шантаж і здирництво (вымагательство рос.) - шлях до погіршення, шлях у ппорожнечу!!!!
Я вважаю так, як рівень оплати не влаштовує, та не дотягується то позначки "гідна" в Вашому розумінні є вихід - покинути таку роботу, та влаштуватись на іншу, де умови оплати більш сприятливі. Або організувати свій бізнес, та сплачувати собі ту саму гідну заробітню плату!!! Ринкові умови надто сприятливі для самореалізації, попит формує ціну, в тому числі і робочої сили....
Чому в мене така позиція? Та тому, що раз-пораз чути з усіх боків, що співробітники піднімають питання збільшення платні, то транспорт подорожчав, то інфляція, то ще якісь чинники... На бізнес їм відверто начхати, що завтра підприємство опинеться на грані закриття, бо весь кошт пішов на "гідну оплату праці", ніхто з страйкарів і не подумає!!! Як не подумає, чого було варте, та чого коштує власнику та керівництву розкрутити бізнес, та підтримувати життедіяльність в цей час!!!!  На днях мій товариш (має завод, та ще кілька гешефтів) зібрав команду, щоб один раз та на завжди запобігти витратам безцінного часу на пусті питання та втомлюючі пояснення, та запропонував на вибір, або підняти платню, скоротивши 30-40% робочих місьц, та добавивши навантаження тим, що залишились, або дурних питань не піднімати. Пройшов другий варіант, до того ж одноголосно....
Я до чого, керівництво ніколи не піде на звільнення гарних працівників, тому і з оплатою буде все гаразд у такої категорії і затримки мінімальні (криза одначе...), та доплати (в разі необхідності реальної) нарахують. Є категорія працівників, з якими в першу чергу ростануться, якщо для бізнесу буде накладно їх утримання... Вам по силах зайняти належне місце, треба тільки вирішити де воно!!!

Российско-фашистская "Империя зла" - стойло для безмозглого козла!
http://www.youtube.com/watch?v=m4qPH0LDxeg
http://www.youtube.com/watch?v=hdyZMVuVGss
http://www.youtube.com/watch?v=QYRIwfvsyww
  0

15

Re: Чи можна страйкувати?

Дядя Федор написав:

Як не подумає, чого було варте, та чого коштує власнику та керівництву розкрутити бізнес, та підтримувати життедіяльність в цей час!!!!

розкрутити то зрозуміло, але підтримувати на плаву капітальну конторку одному шехфу не під силу і роблять це професійні працівники, а якщо людям, які зробили для конторки багато чого корисного врізати зарплатку на користь собі це не гуд.

KIA Sportage III Prestige 2.0CRDI AT AWD
  0

16

Re: Чи можна страйкувати?

OZZY написав:

розкрутити то зрозуміло, але підтримувати на плаву капітальну конторку одному шехфу не під силу і роблять це професійні працівники, а якщо людям, які зробили для конторки багато чого корисного врізати зарплатку на користь собі це не гуд.

Люди, що не володіють інформацією, достатнім рівнем компетенції роспускають плітки буцімто керівництво привласнює кошти, урізаючі заробітню плату. Це об"єктивний процес, бо більшість не може думати концептуально, стратегічно, іноді взагалі не може думати та й того від них ніхто не вимагає. Від того і з"являються "мысли", що пролетарів ошукують черговий раз... Людина, що змогла створити, розкрутити бізнес ніколи не стане відноситись до бізнесу з точки зору виключно споживання. Як за верстатами та устаткуванням так і за робітниками (спеціалістами в першучергу) опікується власник! Бо інакше те на, що покладено багато зусиль, коштів, та й життя неминуче загине. Безумовно, в кризовий час якоїсь частини прцівників прийдеться позбутися. Але то по більший мірі баласт ("захисники "прав людини" і інші сердобольні хай мене пробачать за таку тезу, але то є правда життя!!!!) За воротами спеціаліст, або просто добропорядний, старанний робітник якщо й опинеться, так в останню чергу!!!! Що до страйкарів і підбурювачів, то найчастіше це ті, хто не вмів, не бажав працювати!!! Бо людині діла свого часу шкода витрачати на руйнацію і порожні лозунги. Людина діла - робить свою справу бо знає - порожня брехня, лайка, безлад, шантаж, здирництво та ін., що за собою несе страйкарський рух - до покращення не приведе!!!
Розкрутити, розвивати і підтримувати "капітальну конторку одному шехфу" не під силу, це є правда, але професіонали ніколи не наповнять лав страйкарів, бо справжній професіонал має надто високу цінність і розвинутий розум, щоб не пасти до рівня горлатого люмпена. Професіонал - не людина натовпу, професіонал самостійна бойова мисляча одииниця!!! ТОму страйкар і професіонал - дві полярні велечини!!!!

Российско-фашистская "Империя зла" - стойло для безмозглого козла!
http://www.youtube.com/watch?v=m4qPH0LDxeg
http://www.youtube.com/watch?v=hdyZMVuVGss
http://www.youtube.com/watch?v=QYRIwfvsyww
  0

17

Re: Чи можна страйкувати?

Дядя Федор написав:

За воротами спеціаліст, або просто добропорядний, старанний робітник якщо й опинеться, так в останню чергу!!!!

plus
согласен на 100%
недавно мне на своем подразделении поставили задачу сократить 3 человек
я выбирал не кто сколько работает на фирме, а кто добросовестно исполнял свои обязанности
сократил человека, который проработал более года у нас, но он сам виноват что попал под раздачу (пох%ист) и второй человек попал, т.к. недавно работал у нас (ни рыба ни мясо)
третьего человека я все таки отстоял у шефа, его оставили
хотя я мог сократить вместо того, который проработал более года, человека, который работает только 2 месяца, но этот человек показал себя с ОЧЕНЬ хорошей стороны
реалии жизни

Logan 1.4 Laureate + кондей _ Бортовик тут
ненавижу наш автодор
  0

18

Re: Чи можна страйкувати?

Дуже дякую
за детальне пояснення процесів, що мають бути при чесному ведені бізнесу між власником і працівником. Але Великі компанії (а будь-яка енергокомпанія є великою) це є система, і тому я буду заперечувати, що зменшення заробітньої плати не піде комусь у кішеню. Тому що бачу зараз, що гроші не вкладаються у бізнес, а навпаки вимиваються з нього.
Далі, я не є комуністом завзятим, до страйків не закликаю , а просто намагаюся знайти якийсь вихід, чому - мабудь тому що також додав сил, також вболіваю за виробництво, хочу щоб дітям було тепло в садках, школах...
під страйком мав на увазі якусь форму протесту, навіть без гримання касками по асфальту;
СУМЛІННО БУДУ ПРАЦЮВАТИ І ЗА МЕНШІ ГРОШІ, ІНАКШЕ НЕ ВМІЮ. Тому то і болісно, що гроші на мені зекономлені не будуть вкладені в те заради чого я та інші працюють

Упав - встань, а встав - йди!
  0