1 Відредаговано yuratantra8 (2024-04-03 12:02:54)

Тема: На Логані Полтава-Будапешт

На весняні канікули вирішили сину показати Будапешт, та і самі подивитися.Якщо коротко: Житло заранче через букінг зняв, однокімнатна квартира на 6 ночей обійшлася у в 10.000гр.Віньєтку на дороги те ж купив онлайн , на 10 днів. щось біля 20 ойро.Туди їхали через КПП Лужанка, після ночівлі у Львові.Кордон проходили 6 годин, там зараз ремонт половини кпп, можливо тому... В будапешт приїхали о 18.00.Заселення по електронному ключу, спеціально таке вибирав, дуже зручно, коли б не приїхав.Автобаном їхати одне задоволення, на круїзі більшість шляху.Біля квартири. під вікнами парковка по 5.5 ойро доба, але ми не платили, бо це була субота і до ранку понеділка було безкоштовно.Треба врахувати, що паркомати в більшості своїй приймають монети в форінтах, прийшлося поміняти 30 ойро на монети.По цінам, якщо загалом, то все на третину-половину дорожче ніж у нас, в тому числі пальне.Доречі, газ є не на всих заправках.По культурній програмі відвідали музей госпіталь у скалі,музей терору, етнографічний музей,купальні сечені (рекомендую)та лукач(не рекомендую), зоопарк дуже сподобався. Ще були пару півнух,винних барів, національних кафе .Прогулянка вечірнім Будапештом,дуже красиво все підсвічується.
Що сподобалося: Дороги,розумна розмітка , світлофори(дуже зручно рухатися по місту, вроді багато років там жив), дуже чемні водії(не потрібно проситися при перестороюванні в полосі, тільки включив поворот- ззаду авто зупинилося),безкоштовний проїзд у всих видах міського транспорту для українців(показуєш паспорт), національна їжа абсолютно підходить під наш смак на відміну від болгарської,польської та німецької, красиве старе місто.Купальні, музеї,зоопарк.
Не сподобалося: труднощі з парковками, та й дорого, на деяких парковках ще є й обмеження в часі до 3х годин.
Додому шлях проклав через КПП Захонь, пройшли хвилин за 20, вранці біля 5.00.
По витратам на пальне-8.600гр на всю поїздку. Логан 2013р ,1,2обєм. На цьому логані я вже був у Болгарії,Румунії,Турції, Польщі,та тепер і в Будапешті.Автоподорожі дуже любимо, хоча інколи це виснажує.Влітку збираємося або у Албанію, або у Чорногорію.

  0
Спасибо сказали: ivalent1