1 Відредаговано Trinity (2008-06-18 11:16:54)

Тема: Дебютні гонки для ралійної Dacia Logan в Україні.

Дебютні гонки для ралійної Dacia Logan в Україні. 
З 13 по 15 червня у Вижниці відбулись одразу два змагання: перший етап Чемпіонату з гірських перегонів «Карпати-2008» та другий етап Кубка України з раллі-спринту «Карпати-2008». Організатором виступили Чернівецький обласний автомобільний клуб «БУКОВИНА» за підтримки головного партнера компанії «Автоплаза».

  Ралі-спринт «Карпати – 2008» включає трасу 136,55 км., з якої 68,20 км - вісім спеціальних ділянок, вона поділяється на два етапи і чотири секції.

  Гірські перегони «Карпати-2008»: траса змагань першого етапу – південний підйом перевалу „Німчич” – Вижницький район, с.Виженка, довжина - 2 км 850 м, покриття – гравій. Кількість залікових підйомів у першому етапі Чемпіонату – три, загальна дистанція першого етапу Чемпіонату 8, 550 км.

  Команда «Автоплаза» на змаганнях виступала в класах: А4 – Валерій Розумовський (Mitsubishi Lancer Evo), А3 – Василенко Мирослав (Opel Astra), А1 – Горецький Василь (ВАЗ 2108), А2 – Олексій Попович (ВАЗ 2109), та А2 – Костянтин Жук на новому ралійному спеціально підготовленому автомобілі Dacia Logan.

   Для ралійного автомобіля Dacia Logan це дебютні гонки в Україні.

   В Європі та Росії він зарекомендував себе як автомобіль з найоптимальнішим співвідношенням потужності, керованості, надійності та витривалості в своєму класі. Підтвердженням цього є той факт, що при широкій підтримці спонсорів в Росії організували ралійний моно-кубок «AGA Renault Logan Cup».

   Яскравими особливостями першого етапу гірських перегонів стали запекла конкурентна боротьба та видовищні виступи гонщиків, кількість яких цього разу склала 34 автомобіля. Перешкодою для більш результативних заїздів могли стати погодні умови, але, на думку багатьох, саме дощ, мокра та слизька траса лише додали більше адреналіну гонщикам. Всі учасники змагань отримали незабутні враження та чергову дозу «свіжого повітря», яка дає змогу дочекатись наступного етапу чемпіонату.

   Команда «Автоплаза» виборола ІІ місце з гірських перегонів «Карпати-2008» в командному заліку, та й надалі націлена на перемоги в автомобільному спорті.

  0