5,501

Re: Зимняя резина на Логан

Don Kortes написав:

Вас це не бентежить?

Ще як бентежить. Я багато років їздив на літній гумі і завжди уважно та обережно. А зимова гума рослабляє та провокує на швидке водіння.
Зимова гума - це заговор закуліси. На кожен авто потрібно вдіччі більше гуми а це великий удар по екології. Вони підкуповують керівництва держав, які вводять закони міняти гуму 2 рази на рік. Ми ж всі розуміємо, що влада в долі зі світовою закулісою. То чому мовчимо? Хіба не видно, що це пряме порушення наших конституційних прав?

  0
Спасибо сказали: Larsen1



5,502

Re: Зимняя резина на Логан

Don Kortes написав:

На зимовій гумі розбиваються і гинуть ще більше, ніж на літній.

Да потому, что на летней резне зимой не ездят)))

Зимняя резина у нас появилась в конце 80-ых, и только в размере 165/65х13. Звали ее снежинкой. Очень дубовая резина. Ее и шиповали.
По заводу она шла на АЗЛК-21406 (колхозник который).
А так снежинка была в дефиците. Мне не досталась))). Я всю жизнь на всесезонках откатал. И даже наваривал их))).
Что касается заговора, то фуры наматывающие миллионы км, и по сей день не имеют зимней резины...
Думаю и легковушки вернутся к всесезонке.

  0

5,503

Re: Зимняя резина на Логан

Георгич написав:

Думаю и легковушки вернутся к всесезонке.

Я после того, как ощутил держак на льду на шипованной резине не хочу менять шип на липучку, а тем более на всесезонку. Правда мое авто полностью лишено электронных помощников. Возможно в современном автопроме электронные системы делают вещи...

Dacia Logan Phase 2 AMBIANCE 1.4 MPI
  0

5,504 Відредаговано Георгич (2021-10-20 01:26:52)

Re: Зимняя резина на Логан

Grim, зависит конечно от зимы, а так, в последние годы, у нас лед не так просто найти - коммунальщики стараются дороги чистить. Разве что в нерасчищенных дворах, где снегу по днище и лед под низом, но там шипы не помогут, только цепи и лопата.
В общем, в Киеве смыла в шипах нет, не считая отдельных природных катаклизмов, но пару-тройку дней мы переживем))).
У вас другое дело.

  0

5,505

Re: Зимняя резина на Логан

Георгич, ну все верно.

Dacia Logan Phase 2 AMBIANCE 1.4 MPI
  0

5,506 Відредаговано jasonua (2021-10-20 08:08:46)

Re: Зимняя резина на Логан

Don Kortes, ця стаття Жарт...Саме гірше, що є люди, які вірять в цю бредятину..

Logan mcv 2011 CH/UA 1.6 16v К4М 105 к.с. 7місць LAUREATE ABS конд 4подушки ЕГУР ЕПГ ГБО-4 Hi-Flex Вовк в овечій шкурі 
Незалежна, вільна і єдина Україна!!!
  0
Спасибо сказали: floyd471

5,507 Відредаговано Larsen (2021-10-20 08:31:16)

Re: Зимняя резина на Логан

Don Kortes, стопудово!  app  upp  lol  lol  lol
RUNOlol  lol  lol
jasonua, ця "саття" дуже влучно висміює всю конспірологію з потрохами. Всі найпопулярніші конспірологічні стереотипи вдало використані.  upp  lol1

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

5,508 Відредаговано Георгич (2021-10-20 10:54:57)

Re: Зимняя резина на Логан

jasonua написав:

Don Kortes, ця стаття Жарт...Саме гірше, що є люди, які вірять в цю бредятину..

Само собою, але не зрозуміло чому Don Kortes, привів її від себе, а не процитував. Тоді б відповідальність ніс її автор )))
Першоджерело тут
https://uk-ua.facebook.com/babaandkit
Повний текст

Spoiler

Друзі, найближчим часом різноманітні шахраї та офіційна влада почнуть закликати вас змінити літню гуму на зимову.

Жадібні виробники гуми, псевдоінженери, продажні журналісти і блогери з усіх щілин будуть вмовляти вас заплатити космічні гроші за абсолютно непотрібний і навіть небезпечний продукт. Не піддавайтеся і не ставайте рабами світового гумо-закулісся. Зимова гума – фейк.

Ось кілька фактів про які замовчує сучасна наука та виробники.

В СРСР не було зимової гуми, але це не заважало великому народу протистояти американцям аж до розвалу СРСР.

Зимову гуму придумала фінська компанія Nokian в 1934 році, але до цих пір не продає їх на внутрішньому ринку. Вас це не бентежить?

Склад зимової гуми невідомий і до кінця не вивчений. Гумова мафія продає нам якусь незрозумілу суміш.

На зимовій гумі розбиваються і гинуть ще більше, ніж на літній. Зимова гума не дає 100% гарантії від ДТП. Тоді навіщо нас заганяють на шиномонтаж?

Взимку можна використовувати максимум всесезонку і то тільки після обговорення з вашим особистим шиномонтажником. Одного разу мій дідусь вилетів на жигулі в лоб вантажівці, але завдяки літній гумі не втримався на траєкторії і злетів у кювет. Друга вдача – він не був пристебнутий і вилетів через лобове скло в стіг сіна. У підсумку, у діда ні подряпини! Думайте!

Ще 70 років тому вони говорили, що достатньо двох зимових шин, позавчора, що потрібно чотири, вчора радили чотири з шипами, а завтра змусять купувати відразу шість! Не будьте покірною біомасою!

Всі мої друзі гонщики використовують взимку виключно річну десятирічну лису гуму, і ніхто жодного разу не потрапляв в аварію, а деякі навіть перемагали в престижних змаганнях.

У мого приятеля є знайомий власник шиномонтажу, він змінює зимову гуму клієнтам, але сам їздить виключно на сліках і категорично проти зимової гуми.

Останнім часом розумні люди задають важливе питання: навіщо потрібно було вигадувати зимову гуму, якщо можна було відразу змінити клімат?

У Конституції нічого не написано про обов'язкове використання зимової гуми.

Автор: Рауль Чилачава

Правда полягає у тому, що зимова гума з'явилась зовсім не давно, а до того всі з успіхом їздили на всесезонці, а комерційний, пасажирський, муніціппальний транспорт та фури-далекобійники не мають зимової гуми і в цей час.
Для нашої кліматичної зони всесезонкка цілком підходить.

  0

5,509 Відредаговано TDream (2021-10-20 11:23:25)

Re: Зимняя резина на Логан

Георгич написав:

Для нашої кліматичної зони всесезонкка цілком підходить.

Ну да, зимой скользит, в жару плывет.
Может быть Вам всесезонка и подходит, за всех расписываться не надо. А некоторые (нехорошее слово) и на летней резине зимой как корова на льду, но упорно едут. Каждому свое. Хуже всего, когда вот такие (нехорошее слово) в тебя же и въезжают.
Пример прошлой зимы (немного гололеда): одна курица в наушниках вдруг решила перебежать дорогу. Хорошая зимняя липучка плюс ABS помогли ей это сделать безболезненно. Был бы на всесезонке - она бы проверила на прочность реношную морду и, возможно, капот. Вывод делайте сами...

2106 1,3 >> 1102 1,3 >> 21099 1,6i >> Stepway 1,5dCi '2020
  0
Спасибо сказали: jasonua1

5,510 Відредаговано Георгич (2021-10-20 11:53:34)

Re: Зимняя резина на Логан

TDream, не спорю, сезонные шины в любом случае лучше компромиссных. Это аксиома. Но с другой стороны я лет 30 отъездил на всесезонке. На разной совковой резине. Не шикардос, не спорю, но ощутимой разницы с современными зимними липучками, которых тоже отъюзал много, не заметил. Кроме шумности. По крайней мере для бюджетных зимних шин, аля Кумха, Матадор, Дебика, Барум и пр. разница малоощутима. Для дорогих липучек разница больше, но тоже не в разы. Но эта разница может спасти и жизнь и авто.
Вот лирическое сравнение

Spoiler

Сравнение
Противники всесезонных шин утверждают, что всесезонные шины не так хороши летом, как летние шины, и так же хороши зимой, как зимние шины. Отчасти они правы, но, учитывая разрыв в качестве между шинами высокого и низкого уровня, сезонная шина не должна быть хуже, чем всесезонная шина, особенно с сезонными шинами низкого класса. Сравнивая цены с затратами на покупку, всесезонные шины оказываются дешевле, чем покупка летних и зимних шин, однако при всесезонной конструкции шин экономия может быть очевидной, если мы преодолеем не большие расстояния. Учитывая летнюю износостойкость протектора, покупка шин на каждый сезон может быть более разумным выбором. Сравнивая тормозной путь зимой, выбирая всесезонные шины, мы увеличиваем тормозной путь примерно на 20%, во влажных условиях разница меньше, но по-прежнему достигает около 10% по сравнению с летними шинами, и это хуже, чем зимние шины. При торможении на сухих поверхностях разница между всесезонными и летними шинами составляет до 30% в ущерб сезонным шинам, но тормозной путь все равно меньше тормозного пути зимней шины. При движении по ровной поверхности по снегу между всесезонными и зимними шинами нет большой разницы, но при движении в гору зимняя шина демонстрирует лучшие свойства.

Количество ламелей в всесезонной шине намного меньше, чем количество ламелей в летней шине. Всесезонная шина - это компромисс между летней шиной и зимней шиной. Преимущество всесезонных шин в основном в том, что мы можем использовать эти шины в течение всего года и не менять и не платить дважды за замену шин. Наш бюджет выигрывает от этого. Однако, если мы уже пройдем определенную дистанцию, например, более 10 тыс. км в год, такие шины не имеют смысла. Они будут быстрее изнашиваться, а у нас будут худшие показатели как зимой, так и летом. Всесезонные шины становятся все более популярными в нашей стране из-за отсутствия суровой зимы. Однако помните, что не только снег определяет использование зимних шин. Достаточно того, что температура опустится ниже 7 градусов по Цельсию. И летняя шина становится жесткой, а всесезонная шина, чем ниже температура, тем лучше всесезонная шина.
Итоги
Кто-то однажды сказал, что если что-то для всего, значит, это ни для чего. Эта теория работает для всесезонных шин? Всесезонная шина может быть хорошим выбором для человека, путешествующего на короткие расстояния, в основном по городу, который не ездит быстро и думает на дороге. Покупка всесезонных шин в этом случае может окупиться. Тест на торможение показывает, что разница в расстояниях невелика, но может повлиять на дорожную обстановку. С другой стороны, человек, который много ездит, особенно летом, не почувствует этой экономии из-за увеличенного истирания протектора на горячем асфальте по сравнению с летней шиной. Именно поэтому мы рекомендуем всесезонные шины в основном тем, кто мало ездит и хочет сэкономить на замене или покупке шин.

ИМХО.

  0

5,511

Re: Зимняя резина на Логан

В США і зараз напевно більшість їздить на всесезонці, і це я не про південні штати кажу. Якщо у нас поширені холівари що краще - фрикціонки чи шипи, то у них відповідно - зимова гума, чи всесезонна. smile

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

5,512

Re: Зимняя резина на Логан

Про всесезонки з одного боку вірно, а з іншого - технології не стоять на місці. Я на повному серйозі розглядаю зараз покупку Michelin CrossClimate 2.
https://www.tyrereviews.com/Article/202 … e-Test.htm
Це тільки один із рев'ю, кому цікаво можете пошукати ще, результати будуть приблизно такі ж.
Я в останні зими стикнувся більше не з проблемами на льоду/снігу(сніг в чистому вигляді я вже давно не бачив), а з тим що дуже багато води і температури +1/0.  І власне в мокру погоду хороша всесезонка виграє навіть в топових зимових коліс, а про дешевші я взагалі мовчу....

Chevrolet Volt 2014
Ford Explorer 2016
  0
Спасибо сказали: Георгич1

5,513 Відредаговано TDream (2021-10-20 13:04:02)

Re: Зимняя резина на Логан

Mellon написав:

Я в останні зими стикнувся більше не з проблемами на льоду/снігу(сніг в чистому вигляді я вже давно не бачив), а з тим що дуже багато води

А я иногда сталкиваюсь с утренним непосыпанным гололедом. Всесезонка здесь не работает, или работает, но очень плохо. И мне нужно ехать, а не ползти.
И летом, на горячем асфальте реально плывет, даже именитая. Например GoodYear сами дают нормальную температуру эксплуатации своей всесезонки от -5 до +25.

2106 1,3 >> 1102 1,3 >> 21099 1,6i >> Stepway 1,5dCi '2020
  0
Спасибо сказали: floyd47, jasonua2

5,514

Re: Зимняя резина на Логан

TDream написав:

А я иногда сталкиваюсь с утренним непосыпанным гололедом. Всесезонка здесь не работает, или работает, но очень плохо.

Я сильно сумніваюсь що в когось тут є досвід їзди на топових всесезонках останніх років(якщо є - я із задоволенням вислухаю).
Я ніяким чином не переконую всіх переходити на всесезонку, моя позиція в тому що є а) умови і б) автомобілі, для яких всесезонка може бути кращим вибором по сукупності характеристик.

TDream написав:

Например GoodYear сами дают нормальную температуру эксплуатации своей всесезонки от -5 до +25.

Не знаю, я такої інформації не знайшов. Зате в мене зараз стоїть всесезонка саме GoodYear і вона все літо відкатала без ніяких нарікань. Причому відкатала в умовах 30+ градусів і швидкості 200+. Щось нічого не пливло.

Chevrolet Volt 2014
Ford Explorer 2016
  0

5,515

Re: Зимняя резина на Логан

Mellon написав:

що є а) умови і б) автомобілі, для яких всесезонка може бути кращим вибором по сукупності характеристик.

Умови є, це зрозуміло. А автомобілі для яких всесезонка краще це які?

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

5,516

Re: Зимняя резина на Логан

Mellon написав:

Зате в мене зараз стоїть всесезонка саме GoodYear і вона все літо відкатала без ніяких нарікань. Причому відкатала в умовах 30+ градусів і швидкості 200+. Щось нічого не пливло.

У Michelin CrossClimate 2 максималка 240, нормуль резина. Спасибо за наводку.
Я последние 4 года за зиму не проезжаю и 1000 км. Резина зимняя есть, жаба душит тратить время на переобувку)))

  0

5,517

Re: Зимняя резина на Логан

Larsen написав:

А автомобілі для яких всесезонка краще це які?

АТ резина для SUV теж всесезонка. Хоча ми можемо це включити в умови напевно. Щось типу Yokohama Geolandar A/T G015.
Хоча напевно все ж хороша, дорога літня резина, дорога зимова і зла мтшка для офроаду завжди будуть краще. Тільки ось такий набір разом із дисками тягне дуже і дуже багато  smile

Chevrolet Volt 2014
Ford Explorer 2016
  0

5,518 Відредаговано Георгич (2021-10-20 13:42:54)

Re: Зимняя резина на Логан

Larsen написав:

А автомобілі для яких всесезонка краще це які?

Було вище:
- весь комунальний авто- і електро- транспорт
- пасажирський автотранспорт: міжнародні, міжміські, приміські та міські автобуси.
- комерційний автотранспорт: фури всіх мастей, включаючи міжнрародних далекобійників
- спеціальний транспорт.
- авіатранспорт smile

  0

5,519 Відредаговано jasonua (2021-10-20 13:38:16)

Re: Зимняя резина на Логан

Mellon написав:

GoodYear і вона все літо відкатала без ніяких нарікань. Причому відкатала в умовах 30+ градусів і швидкості 200+. Щось нічого не пливло.

Шинам мабуть більше 5років, вже піддубівші, тому і не пливло авто.
А так літом у  спеку на швидкості люба свіжа зимова і всесезонка буде плисти...

Logan mcv 2011 CH/UA 1.6 16v К4М 105 к.с. 7місць LAUREATE ABS конд 4подушки ЕГУР ЕПГ ГБО-4 Hi-Flex Вовк в овечій шкурі 
Незалежна, вільна і єдина Україна!!!
  0

5,520

Re: Зимняя резина на Логан

Доречі цього літа на азс по трасі Одеса-Київ на фурі бачив шиповані мішеліни. Правда вони були без шипів вже, повипадали через малий протектор, я так зрозумів, що шини пішли на добивку а зимою знову поставлять зимові або шиповані колеса так як фура експлуатується у тяжких зимових режимах.

Logan mcv 2011 CH/UA 1.6 16v К4М 105 к.с. 7місць LAUREATE ABS конд 4подушки ЕГУР ЕПГ ГБО-4 Hi-Flex Вовк в овечій шкурі 
Незалежна, вільна і єдина Україна!!!
  0

5,521

Re: Зимняя резина на Логан

Mellon написав:

АТ резина для SUV теж всесезонка.

Так, але АТ зимою гірше навіть за фрикціонку, так що це не той випадок.

Георгич написав:

Було вище:

А ну з економічних міркувань так, звичайно. smile Але цікаво в плані безпеки і прохідності для легкових авто.

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

5,522 Відредаговано alexkart (2021-10-20 13:55:41)

Re: Зимняя резина на Логан

Георгич написав:

- комерційний автотранспорт: фури всіх мастей, та далекобійники

да, только посмотрите как они ездят зимой, любая небольшая непочищенная или непосыпанная горочка и фура больше никуда не едет)) я думаю по причине такого соотношения массы и площади контакта ведущих шин с поверхностью, состав резины и протектор не играют почти никакой роли, хотя протектор на ведущих колесах у них и так больше зимний чем летний

  0
Спасибо сказали: jasonua, Андрей_1232

5,523 Відредаговано Larsen (2021-10-20 14:01:10)

Re: Зимняя резина на Логан

alexkart написав:

я думаю по причине такого соотношения массы и площади контакта шин с поверхностью

Не зовсім так. Спввідношення маси до площі контакту приблизно рівне тиску повітря в шинах. А реальна причина  в тому яка частка загальної ваги припадає на колеса з приводом. У випадку класичної фури це значення складає близько 20%. У випадку Логана - більше 50%. У повнопривідних авто, відповідно 100%.

alexkart написав:

протектор на ведущих колесах у них и так больше зимний чем летний

Можливо більше позашляховий? Зимовий протектор в першу чергу повинен забезпечувати зчеплення на льоді. А для цього потрібна велика кількість ламелей, як на фрикціонках. Глибокі і широкі канавки корисні для відводу води, болота і снігу, але не для льоду. Ну а зима передбачає лід.

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

5,524

Re: Зимняя резина на Логан

alexkart написав:

да, только посмотрите как они ездят зимой

поперек по ветру)
Я не говорю, что это хорошо, я говорю, что им, как и всей коммерции, зимнюю резину не навязали, а ездят они миллионы км. Факт.

  0

5,525

Re: Зимняя резина на Логан

alexkart написав:

хотя протектор на ведущих колесах у них и так больше зимний чем летний

всесезонный smile

  0