5,026

Re: Китай 2020 - вирус 2019-nCoV

RUNO, давайте посилання тут на форумі. Думаю багатьом буде цікаво почитати..

Logan mcv 2011 CH/UA 1.6 16v К4М 105 к.с. 7місць LAUREATE ABS конд 4подушки ЕГУР ЕПГ ГБО-4 Hi-Flex Вовк в овечій шкурі 
Незалежна, вільна і єдина Україна!!!
  0



5,027

Re: Китай 2020 - вирус 2019-nCoV

jasonua написав:

давайте посилання тут на форум

https://twitter.com/Nat_anest/status/14 … 2154993672

  0
Спасибо сказали: Deniskov1

5,028

Re: Китай 2020 - вирус 2019-nCoV

Да друзі мої, COVID таки існує і дещо відрізняється від звичайної простуди. І мабуть карантини виправдані. І що намагаються довести КОВІД десиденти наразі не зрозуміло.
От і у нас в лікарні втрати - вчора загинула наша лікарка. Активна антивакцинаторка. За 5 днів згасла.

Щодо обстежень і лікування.
КТ - річ в принципі не потрібна. І потреби їхати і робити КТ і наражати і себе і оточуючих на небезпеку немає потреби. Купіть пульсоксиметр і за його допомогою контролюйте стан. Є КТ, немає - якщо сатурація вище 93% навіть з двобічною пневмонією сидіти в дома. Є КТ, немає - при сатурації меньше 80% і так все ясно.
Краще мати ПЛР, які організовують сімейні (ну мають організувати).
Я на ковід не хворів, але мама моя таки десь вчепила. Ще першу хвилю.
Що скажу - спочатку все незрозуміло було. Субфебрилітет (емпература до 37,5). Потім наростає слабкість, росте температура. Слабкість така, що навіть поворухнутись важко. Їжа на смак як папір. Наче і їв би, але не лізе і важко ложку тримати. Купив я тоді мамі пульсоксиметр і кожен день тричі мені доповідала. На моє щастя нижче 93 не впала сатурація. КОВІД підтверджений антитілами. А і М. ПЛР на мормент здачі вже був негативний.
Антибіотиками спочатку не лікував. Контролював аналіз крові і ЦРП. Десь через тиждень у мене з'явлись сумніви щодо під'єднання бактеріальної інфекції. Тому таки антибіотик призначив, але на повний курс. Давав гормони (дексаметазон), давав глюкоу з вітамінами, зводив водний баланс. Якось викарабкались. На 13-14 день температура нормалізувалась.
Контактуваав з мамою пло 2 рази на день протягом всього періода хвороби.
Чи сам захворів - не знаю. Може в стертій формі.
Не дивлячись на те, що вона хворіла щепив її Pfiser. Обидві дози перенесла легко, як і я. Взагалі без реакцій.
Думаю що викарабкались з нею бо вона приймала певні ліки віл ревматоідного артриту, що пригнічували імунітет. Тому цитокінового кризу не було.

Dacia Logan Ambiance 1.4 був.
New Koleos Dynamique Pack1 2.5 CVT - був.
Skoda Octavia 1.4 MT - є.
  0
Спасибо сказали: floyd47, Larsen, Лево, Deniskov, Bob30005

5,029 Відредаговано Сіренький (2021-11-11 01:05:42)

Re: Китай 2020 - вирус 2019-nCoV

RUNO, стосовно рівня антитіл - повністю згоден. ідеально їх контролювати. Єдиний мінус не кожен може собі це дозволити фінансово.

До речі, моїм робили Д-димер. Принаймні так сказала лікар яка їх веде.
Значить лікують по протоколу ще й з аналізами хоча лікарня не ковідна, колишня відділення неврології.
Молоду циганку не з бідних завезли з сатурацією 80. Вік 38 років, так як у них були аналізи з Сінево напевно хтось до госпіталізації займався її "лікуванням". У нас в місті з'явилися лікарі які займаються "лікуванням коронавірусу". Трьом вакцинованим в легкій формі до 38.0 призначили антибіотики.

Ще може хто вже знає чи вакцинують у нас по третьому кругу?
Тесть, 62 роки, остання вакцина червень, Коронавак.
Практика показує, що вже пора але медицина напевно ще не готова.

Logan MCV 1.6 2011+ГБО Zenit Pro+OBD, KME Gold, Hana Red, повна шумоізоляція і шикарні сидіння на електриці від Sport BMW+підігрів+компресорна бокова підтрима+ шини Michelin Primacy 4
  0

5,030

Re: Китай 2020 - вирус 2019-nCoV

Doc написав:

КТ - річ в принципі не потрібна.

Як на мене то воно дає можливість прогностично оцінити погіршення стану через декілька днів.
Або ще один аргумент вимагати госпіталізації для бажаючих потрапити в лікарню.

Logan MCV 1.6 2011+ГБО Zenit Pro+OBD, KME Gold, Hana Red, повна шумоізоляція і шикарні сидіння на електриці від Sport BMW+підігрів+компресорна бокова підтрима+ шини Michelin Primacy 4
  0

5,031

Re: Китай 2020 - вирус 2019-nCoV

RUNO написав:

Ой вру, она сильно болючая

Врешь. Ты ей не кололся, но мнение, как всегда в таких случаях, имеешь.

Logan II 1,6 чип-тюн, ГБО
С уважением, Александр
  0

5,032

Re: Китай 2020 - вирус 2019-nCoV

Svetlov написав:

При выписке лечащий врач сказал: "Это была последняя прививка в твоей жизни. ЗАПОМНИ"

Непонятный случай. Объясню почему. Самая опасна аллергическая реакция - анафилактический шок. Он развивается в считанные минуты. Человек ощущает, что ему словно машина наехала на грудь и он не может сделать вдох. Как правило, такой шок может быть на что угодно, но это в редчайших случаях. Обычно есть вещества, вызывающие аллергию в более частых случаях. Например Лидокаин в кабинете стоматолога. Но и антибиотики тоже бывает и прививки. В случаях с антибиотиками, делают кожную пробу, проверяя реакцию организма. В общем понятно. Такие процедуры делаются в медкабинетах, где есть аптечка с гормонами и адреналином на эти случаи. Но еще есть менее выраженные аллергические реакции, как отек Квинке. Есть с небольшой выраженностью в виде соплей, подкашливания, сыпи... Как правило, пока есть действие вещества, есть и аллергия. Действие проходит, уходят и симптомы. Но в случае, когда в течение месяца лупит температура.... здесь мне кажется действительно прививка могла вызвать реакцию, но копать надо в аутоиммунные процессы. Например, она могла вызвать острый аутоиммунный тиреоидит, который как раз лечится гормонами. Правда там была бы характерная болезненность. В общем копать надо в эту сторону. Наверно надо чтобы посмотрел для начала аллерголог.
И совсем не факт, что мРНК вакцина запустит те же процессы что, которые запустила вакцина от гриппа тогда. Кстати Коронавак как раз делается по старым технологиям, которые применяются и для создания вакцин от гриппа. Её точно тогда не надо рассматривать.

  0
Спасибо сказали: Сіренький, Svetlov2

5,033

Re: Китай 2020 - вирус 2019-nCoV

RUNO написав:

Самая безопасная вода для инъекций. Ой вру, она сильно болючая. Самый безопасный раствор NaCl 0,9%.

гавно сарказм, так как Сoronavac все таки вакцина, да не самая мощная, но тем не менее 100% от тяжелой формы и 70% средней даже от Дельты это все таки что-то.

Subaru XV 2.0 2018 + Тоyota Verso-S 2011
Logan MCV 2007 Amb ГБО - десь волонтерствує
Рецепт нашей победы прост. Мы взяли и убили всех плохих парней. Все остальные методы - пыль. Крис Кайл
Больше всего на свете рабы ненавидят не своих хозяев, а тех, кто стал свободным. Марк Катон
  0

5,034 Відредаговано alex.cver (2021-11-11 13:44:17)

Re: Китай 2020 - вирус 2019-nCoV

ПЦР пока положительный дохтур сказал. Ещё раз в пятницу возьмут. А то была надежда на выписку на домой и на реабилитацию. Но пока так как есть. В птн. отпишусь. Пока лучше чувствую но ночи все ещё немного адец, но температуры почти нет. Она плавает от 37 до 35.8 утром(ниже нормы), затем норм. Надеюсь антитела уже пошли по полной в моем полуживой теле против этой страшной заразы. Самое обидное что только 10% попадают в больницы, и я в них попал. Такова жизнь, никогда не знаешь какой на тебя кирпич упадет из-за какого угла. Будьте здоровы, Вакцинируйтесь, не пускайте родственников и тещ в гости в это время smile

KIA Sportage 4WD,2.0 бенз,ручка,2013 upp
Sandero STEPWAY 1,5 dCi, синий, 2014 - продано
Плюсы/минусы реношного дизеля по опыту владения Stepway - https://www.logan.in.ua/forum/post738140.html#p738140
В игноре - только странные люди (3)
  0

5,035 Відредаговано RUNO (2021-11-11 14:15:24)

Re: Китай 2020 - вирус 2019-nCoV

Сіренький написав:

Трьом вакцинованим в легкій формі до 38.0 призначили антибіотики.

Я можу розказати за те, що бачив сам.

Пацієнтка 50 років. Сімейний відправив на рентген де поставили двосторонню пневмонію, призначив антибіотики. Тест на ковід позитивний. Але пацієнтка не стала приймати антибіотики. Десь на 8 добу пішло збільшення температури, почала падати сатурація. В лікарню їхати відмовилася. Як тільки сатурація перейшла межу 95 і максимум що показувала 94 в стану спокою, був призначений дексаметазон. Сатурація продовжила падати до 93, 92. Більше не знижувалася. Кожні 2 дні робила аналізи на дому для контроля процесу, д-дімер збільшений - назначена антитромбічна терапія, прокальцитонін в нормі -  антибіотики не назначалися.  Через 3 дні сатурація повернулася до 96, потім до 99. Дексаметазон робився не менше 10 діб, з поступовим зменшенням дози. Температура нормалізувалася. На 35 день від початку хвороби вона вийшла на роботу. Вона вилікувалася без антибіотиків.

Пацієнт за 60. Коронавак 2 дози. Ковід підтверджений тестом. Температура в районі 37 до 38, десь на 8-9 добу підвищувалася  до 39. Аналізи ЗАК, д-дімер, прокальцитонін в нормі. Приймав антикоагулянт по своїй основній хворобі. Температура трималася 16 днів потім пішла на зниження. Антибіотики не приймав

Я це пишу не для того, щоб повторювали. Лікування ковіду - це конкретна відповідальність медика, який призначений вести пацієнта. Я просто показую алгоритм, який працює при цій хворобі. Але потрібно розуміти, що у кожної людини є супутні хвороби, індивідуальні реакції, тому тільки лікар, який бачить пацієнта, бічить всю картину з ним в цілому. Наприклад, пацієнт 50 років, клінично ковід але аналізом не підтверджений (потім ковід підтверждений в сім'ї, яку він заразив). Сімейний  назначив рентген по якому поставили хронічний бронхіт. Пацієнт палить, постійно кашляє. Після курсу антибіотиків кашель відчутно зменшився. В даному випадку антибіотики мали сенс.

Взагалі при ковіді дуже важливо, щоб не робити деякі речі ніж їх робити. Антибіотики з першого дня ковіду можуть ускладнити перебіг ковіду. Гормони, призначені в перші дні хвороби можуть ускладнити перебіг ковіду. Тому є приклади, коли одні люди нічого не робили, не пили жодного ліку, просто лежали з поганим самопочуттям, температурою 12 днів, потім все само собою минуло беж жодної таблетки. А є приклади, коли люди з перших днів приймали антибіотики й гормони а потім на 7-8 день попадали в лікарню з падінням сатурації, крапельниці, ще купа антибіотиків та гормонів а потім дуже довго погане самопочуття чи після ковіду чи після такого курсу ліків, у яких теж купа своїх побічних дій.

  0

5,036

Re: Китай 2020 - вирус 2019-nCoV

grinder написав:

гавно сарказм, так как Сoronavac все таки вакцина, да не самая мощная, но тем не менее 100% от тяжелой формы и 70% средней даже от Дельты это все таки что-то.

Вот правильно, ты увидел сарказм а az74 нет. Смысл моего посыла - не надо бояться побочек вакцины, которые редки и в редчайших случаях серьезны, когда на кону жизнь и здоровье. Потому что с другой стороны есть Ковид, который убивает с намного большей вероятностью. Это совершенно несравнимые вещи. Конечно я согласен на 100% что лучше Коронавак чем ничего. Но что есть то есть, люди сделали эту вакцину. Что дальше? А дальше наука нам говорит - 3 доза, она же бустер или усилитель, вызывает более сильный иммунный ответ на ковид. Но еще лучше, когда этот бустер делается вакциной другого типа в случае с Коронаваком и АстраЗенекой. Короче, всем, кто прививался Коронаваком и АстраЗенекой, лучше делать бустер Файзер или Модерну. А теперь в дело будут вступать наши чиновники. Вчера прошла новость, что Украина утилизировала 500 тыс доз АстраЗенеки. Как думаешь, когда придет время бустера, наши чиновники скажут - да, раз наука говорит, мы рекомендуем Файзер и Модерну для бустера или скажут - бустер той же вакциной что и первые 2 дозы а то у нас тут вакцина пропадает, нам надо её куда-то спихнуть?

  0

5,037

Re: Китай 2020 - вирус 2019-nCoV

RUNO написав:

не надо бояться побочек вакцины

ну так основной страх перед вакциной это побочка, пускай уж лучше китайской колятся, тем более что это именно вакцина, а не вода.
Кроме того статистика постоянно меняется, и еще полгода назад многие не знали преимуществ разных вакцин, но вот о побочках было больше данных. У короновака их меньше.

Subaru XV 2.0 2018 + Тоyota Verso-S 2011
Logan MCV 2007 Amb ГБО - десь волонтерствує
Рецепт нашей победы прост. Мы взяли и убили всех плохих парней. Все остальные методы - пыль. Крис Кайл
Больше всего на свете рабы ненавидят не своих хозяев, а тех, кто стал свободным. Марк Катон
  0

5,038

Re: Китай 2020 - вирус 2019-nCoV

У нас медики пишут что 98% в больние это не вакцинированные, если допустить что оставшиеся 2% это вакцина ковишилд, то все равно получается очень небольшой процент. С учетом того что короновак на 2 месте по количеству им вакцинированных. Помоему это очень хорошая статистика.

Subaru XV 2.0 2018 + Тоyota Verso-S 2011
Logan MCV 2007 Amb ГБО - десь волонтерствує
Рецепт нашей победы прост. Мы взяли и убили всех плохих парней. Все остальные методы - пыль. Крис Кайл
Больше всего на свете рабы ненавидят не своих хозяев, а тех, кто стал свободным. Марк Катон
  0

5,039

Re: Китай 2020 - вирус 2019-nCoV

RUNO написав:

вилікувалася без антибіотиків.

правильно.
Я просто не можу зрозуміти логіку тих хто їх призначає навіть без ЗАК. Просто нічого не призначити - напевно страшно, а якщо помре то ніхто його не обвинувать (у нас) в тому, що ускладнення дали вони.  Вже скільки разів про це говорили але всі все одно їх пишуть. Молоді навіть гордяться - у мене легка форма, для профілактики прокололи антибіотики з перших днів. І сміхі гріх

Logan MCV 1.6 2011+ГБО Zenit Pro+OBD, KME Gold, Hana Red, повна шумоізоляція і шикарні сидіння на електриці від Sport BMW+підігрів+компресорна бокова підтрима+ шини Michelin Primacy 4
  0
Спасибо сказали: RUNO1

5,040

Re: Китай 2020 - вирус 2019-nCoV

На пресс-конференции главы компаний Visa и Mastercard сообщили, что обслуживание банковских карт невакцинированных клиентов по всему миру будет прекращено с 1 декабря.

ВНИМАТЕЛЬНО читаем источник до конца.
https://panorama.pub/news/visa-i-master … 1-dekabrya

Renault Megane 3 1.5 dCi <- Dacia Logan 2006 1.4 <- Opel Kadett 1,4 MT <- Ford Sierra 2.0 MT
  0

5,041

Re: Китай 2020 - вирус 2019-nCoV

Deniskov написав:

На пресс-конференции главы компаний Visa и Mastercard сообщили, что обслуживание банковских карт невакцинированных клиентов по всему миру будет прекращено с 1 декабря.

ВНИМАТЕЛЬНО читаем источник до конца.
https://panorama.pub/news/visa-i-master … 1-dekabrya

  Є ймовірність, що це колись стане реальністю ,а не приколом

Dacia Logan MCV 1.6  к7м  2007р
  0

5,042

Re: Китай 2020 - вирус 2019-nCoV

ПТН-ПНХ
"Нам не страшні московські воші, нам страшні українські гниди." (С. В. Петлюра)
"Переговори з окупантами на твоїй землі можуть тривати не довше автоматної черги!" (В. С. Кук)
  0

5,043

Re: Китай 2020 - вирус 2019-nCoV

Yanus написав:
Sivil написав:

Є ймовірність, що це колись стане реальністю ,а не приколом

не. врядли. еще не закончили с задачей заставить всех перейти с налички на карты...

Тому і кажу: "Колись"...

Dacia Logan MCV 1.6  к7м  2007р
  0

5,044

Re: Китай 2020 - вирус 2019-nCoV

grinder написав:

если допустить что оставшиеся 2% это вакцина ковишилд

Не только. Если взять во внимание данные по АстраЗенека, которой реально хватает на 3 месяца реальной защиты от заражения, то теперь я не удивляюсь, почему в отделение попадают и с падением сатурации после АЗ

  0

5,045

Re: Китай 2020 - вирус 2019-nCoV

RUNO написав:

Если взять во внимание данные по АстраЗенека

ее вообще кололи раньше всех. Ну и все равно 2% попадающих в больницу из привитых это хороший аргумент по использованию любой вакцины, чем не использования ни одной.

Subaru XV 2.0 2018 + Тоyota Verso-S 2011
Logan MCV 2007 Amb ГБО - десь волонтерствує
Рецепт нашей победы прост. Мы взяли и убили всех плохих парней. Все остальные методы - пыль. Крис Кайл
Больше всего на свете рабы ненавидят не своих хозяев, а тех, кто стал свободным. Марк Катон
  0

5,046

Re: Китай 2020 - вирус 2019-nCoV

Кстати выздоравливающие, не забываем про весьма вероятные последствия, ближние и отсроченные. Нужна будет реабилитация.

2019 Стёпа 5МКПП 1.5 dci азурный Zen буддист               35 тк
2007 Logan MCV 7 мест 1.6 8v серокометный Laureate     113 тк
...Доборолась Україна до самого краю. Гірше ляха свої діти її розпинають...
(старший по бан-листу: Дядя Фёдор, рядовой состав: тоже есть, лень перечислять...)
  0

5,047

Re: Китай 2020 - вирус 2019-nCoV

Bob3000 написав:

не забываем про весьма вероятные последствия, ближние и отсроченные

Никто не слышал от знакомых переболевших или своего семейного опыта, что через пару недель после выздоровления, поднимается температура и увеличиваются лимфоузлы? Больше никаких симптомов- кашля или болей в горле

Ford Escape SE 4WD 1.5 ecoboost
  0

5,048

Re: Китай 2020 - вирус 2019-nCoV

Don Kortes написав:
Bob3000 написав:

не забываем про весьма вероятные последствия, ближние и отсроченные

Никто не слышал от знакомых переболевших или своего семейного опыта, что через пару недель после выздоровления, поднимается температура и увеличиваются лимфоузлы? Больше никаких симптомов- кашля или болей в горле

Температура поднимается/падает спонтанно? Без принятия мер?

2019 Стёпа 5МКПП 1.5 dci азурный Zen буддист               35 тк
2007 Logan MCV 7 мест 1.6 8v серокометный Laureate     113 тк
...Доборолась Україна до самого краю. Гірше ляха свої діти її розпинають...
(старший по бан-листу: Дядя Фёдор, рядовой состав: тоже есть, лень перечислять...)
  0

5,049

Re: Китай 2020 - вирус 2019-nCoV

Bob3000, вечером до 38.5 После парацитамола- 36.8 И так уже 2 дня

Ford Escape SE 4WD 1.5 ecoboost
  0

5,050

Re: Китай 2020 - вирус 2019-nCoV

Don Kortes, Don Kortes, шо, ви теж потрапили у цю компанію шанувальників "китай2020-вірус2019"?

ПТН-ПНХ
"Нам не страшні московські воші, нам страшні українські гниди." (С. В. Петлюра)
"Переговори з окупантами на твоїй землі можуть тривати не довше автоматної черги!" (В. С. Кук)
  0