1

Тема: Навигатор vs Android планшета с программой

Нормальный навигатор стоит примерно столько, сколько планшет на Android. В сети полно разнообразных программ, которые являются и регистратором, и навигатором и т.д. Собственно вопрос, кто-бы что выбрал?

Renault Logan 1.4. ГБО. Кондиционер. Цвет: TEKNA
  0



2

Re: Навигатор vs Android планшета с программой

Навігатор на вінді набагато стабільшіше працює.

Dacia Logan Prestige 1.6mpi (тільки приємні спогади)
Renault M3 1.5dci https://www.logan.in.ua/forum/post629501.html#p629501
  0

3 Відредаговано Larsen (2017-08-25 19:57:46)

Re: Навигатор vs Android планшета с программой

Однозначно планшет, чи навіть на крайняк на мобілці, навігатор. По перше, вибір програм великий, мапи і оновлення доступні. Якщо є покриття, то може і трафік відображатись. Та і взагалі, сучасні мобілки і планшети, набагато потужніші за дешеві навігатори, тому і навігаційні програми на них працюють краще. Ну і головне - крім навігації цей пристрій може знадобитись в дуже багатьох випадках, якщо його придбати замість навігатора. А якщо вже є, то просто зекономить кроші на покупку навігатора.

А от щодо регістратора, особисто в мене негативний досвід. По перше камери в мобілках і планшетах мають занадто вузькофокусні об'єктиви, вони просто захоплють значно меньшу частину того що попереду авто, отже більше шансів що щось не поторапить в кадр. Це особливо помітно на поворотах, на перехрестях. Реєстратори захоплюють більше. Ну і крім того, на відміну від навігатора, реєстратор це такий пристрій, яким взагалі ніколи не користуєшся поки щось не відбулось. Тому найкраще щоб він решту часу сам собі тихенько стояв і мовчки виконував свою роботу. Отже мобілка в цій ролі дуже не зручно - кожен раз вставляти, забирати, підключати відключати - швидко надоїдає, і можна просто забути це зробити, короче зайві дії.

Тільки один момент - якщо вибирати планшет чи мобілку з прицілом на навігацію, бажано уникати чипсетів від МедіаТек. В них навігація, як правило, працює гірше ніж в Куалкомів.

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0
Спасибо сказали: drinkins, Graas2

4

Re: Навигатор vs Android планшета с программой

А мой опыт использования навигатора, планшета с GPS и телефона в автомобиле говорит, что удобнее отдельно навигатор.
Навигатор на Виндовсе всегда быстрее и устойчивое работает чем Андроид.
В навигаторе GPS модуль отдельно, а в планшете или телефоне совместим с другими модулями беспроводной связи.
Если ехать по телефону, то сделать звонок быстро не получится, да и навигацию потом вернуть тоже задание не простое.
Телефону или планшету на солнце не желательно греться, а навигатору почти все равно. Планшет или телефон не предназначен для этих целей, это просто доп. функция.
Как то так, просто я пользовал и то и то. И реально старенький навигатор с IGO удобнее чем телефон Samsung 5.1"
Но и с ним иногда по городу езжу.
Брат часто ездит по Украине и для этих целей купил старенький надежный навигатор. Говорит реально удобнее, и не так быстро побила садится.
П.с. видеорегистратор использую маленький с быстросъемным креплением. Это реально должно быть отдельное устройство. Но на солнце или в сильный мороз советуют не оставлять, аккумуляторы быстро пухнут и гибнут.

Renault Logan II, 2013, 1.2 16V 73л.с., Authentique+ABS, белый лёд, +БК by_AlexSander_, +КК +ЧИП by blistograd
БЖ- http://www.logan.in.ua/forum/topic13345 … okhol.html
  0
Спасибо сказали: ГРОЗ, сяся, Graas, Serega®4

5

Re: Навигатор vs Android планшета с программой

Хохол написав:

на солнце или в сильный мороз советуют не оставлять, аккумуляторы быстро пухнут и гибнут.

Якщо брати регістратор з суперконденсатором а не з акумулятором, то температури для нього не проблема. Та і взагалі вони надійніші. Правда без живлення не працюють.

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

6

Re: Навигатор vs Android планшета с программой

Larsen написав:

... якщо вибирати планшет чи мобілку з прицілом на навігацію, бажано уникати чипсетів від МедіаТек. В них навігація, як правило, працює гірше ніж в Куалкомів.

З власного досвіду мобілок в сім'ї:
Lenovo S820 (куплявся в 2014р.), проц. MTK MT6589 - навігація працює майже відмінно, швидкий старт (в т.ч. без інтернета), стабільно тримає супутники.
Jiayu G5S (куплявся в 2014р.) проц. MTK MT6592 (і новіший і потужніший від попередника) - навігація працює вкрай погано, повільний старт, не стабільно тримає супутники, гуляє точка абонента. Я його тому і продав (в 2016р) бо була потрібна навігація на мобілі, а він не справлявся.
Redmi 3S Pro, проц. Snapdragon 430, взяв його на заміну Jiayu G5S. Навігація відмінна, все влаштовує. Багато раз використовував його в поїздках за кордон.
Так що і в МТК є добрі екземпляри, а можливо в деяких Куалкомів теж бувають косяки (хоч я сам не зустрічав). Треба просто перед придбанням вивчити інформацію по конкретній моделі.

Logan Authentique 1.2 --> VW Passat b8 2.0tdi
  0

7

Re: Навигатор vs Android планшета с программой

дядя Міша написав:

Так що і в МТК є добрі екземпляри,

Різні Медіатеки, звісно, мають і кращий і гірший ГПС, однак вцілому, всі вони гірше працюють з навігацією ніж Куаллкоми. Не кажучи про найгірші моделі Медіатека, з якими взагалі проблема. При виборі пристрою, не просто вгадати наскільки він буде погано працювати з навігацією. Якщо попадеться вдалий Медіатек, можливо його вистачить. Однак якщо відразу брати Куаллком, то ризика значно меньше. Тому, якщо навігація - одна з головних вимог до пристрою, краще все ж таки уникати Медіатеки. Так безпечніше.

дядя Міша написав:

Треба просто перед придбанням вивчити інформацію по конкретній моделі.

Це сумнівне заняття. Адже відгуки користувачів дуже суб'єктивні. Може виявитись так, що більшості користувачів навігації достатньо, просто тому що вони нею майже не користуються, або тільки в сприятливих умовах, або просто прибрехують на користь свого улюбленого телефона. Те що у всіх Медіатеків навігація працює гірше ніж у всіх Куалкомів, це експерементально доведений факт. Навіть в найкращих МТК, результаті гірші, хоча різниця не дуже велика. У Куаллкома проблем вцілому з навігацією нема. Якщо дуже цікаво, можу пошукати посилання не результати тестування різних моделей, зараз під рукою нема.

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

8

Re: Навигатор vs Android планшета с программой

Хохол написав:

В навигаторе GPS модуль отдельно, а в планшете или телефоне совместим с другими модулями беспроводной связи.

Сделал себе на єтот случай вот https://www.drive2.ru/b/478294980859789960/ такой девайс. И теперь пусть даже планшет или телефон вообще без GPS приемника.

Dacia 1.4 Ambience 08 года ГБО Вариатор БК Мультитроникс
  0

9

Re: Навигатор vs Android планшета с программой

Купил себе зеркало с навигатором и видеорегистратором и с 3G. Тока установил, вроде нормально.
Плюсы - в глаза не бросается, девайс отдельно от телефона (раньше телефоном пользовался).

angel   tbsenile  Таки да - я с Одессы!
  0

10

Re: Навигатор vs Android планшета с программой

Є у мене і Нексус 7 з навігацією і Гармін.
Вердикт такий - для навігатора у вигляді планшета мені часто не вистачає току зарядки, щоб задовільнити потреби планшету. І це у мене нічого лишнього і Нексус не надто ненажерливий і зарядка  2А (Ксіаомі). Але при подорожі більше ніж 6 годин планшет може вимкнутись. Навігатор у цьому разі вигідніший. Тут рішення таке - позбавити планшет батареї, підключити до дортової системи з конденсатором. Тоді працюватиме.
Але по місту, планшет вигідніший. Пробки показує, он-лайн пошук. Правда вже і навігатори є такі.

Dacia Logan Ambiance 1.4 був.
New Koleos Dynamique Pack1 2.5 CVT - був.
Skoda Octavia 1.4 MT - є.
  0

11

Re: Навигатор vs Android планшета с программой

пока нема ничего из выше перечисленного , но по опыту знаю - инструмент должен быть спец и узконаправленный - всякий комби и универсальный только ухудшает качество и увиличивает время выполнения . imho2

  0

12

Re: Навигатор vs Android планшета с программой

Если навигатор как отдельное устройство- только с GSM модулем. К примеру, в Киеве очень тяжело перемещаться, не зная обстановки на дорогах.  Иногда лучше лишних 5км мотануть, чем в пробке простоять пол часа. 
Ещё  в том году,  когда в Черноморск ехал,  случилась такая история: навик  на телефоне предупредил об аварии(одесская трасса). Буквально через 200 метров я увидел перевернутую  фуру с зерном.  Даже не хочется представлять,  как машина повела бы себя на скорости 100+  на асфальте, устеленом зерном.

Renault  Logan 2013 1.2 бежевый пепельный HNK+ABS+туманки.
  0

13

Re: Навигатор vs Android планшета с программой

Doc написав:

мені часто не вистачає току зарядки, щоб задовільнити потреби планшету. І це у мене нічого лишнього і Нексус не надто ненажерливий і зарядка  2А (Ксіаомі). Але при подорожі більше ніж 6 годин планшет може вимкнутись.

Дуже дивно. Напевно щось з зарядкою Сяомі не впорядку. Я багато їздив з саме з Нексусом 7, причому зарядка була на 1А, китайська ноунейм, і він не просто не вимикався, а навпаки рівень заряду в нього збільшувався в процесі поїзди, якщо відразу не був 100%, ну а далі, звісно ніколи не зменьшувався.
Хоча можливо проблема зовсім в іншому: не виключено що планшет просто нагрівається від сонця крізь лобове скло (тут треба глянути як він розміщений), і при перегріві вимикається. В мене такого не було, але це мені здається більш ймовірним ніж нестача сили струму зарядки в 2 ампери.

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

14

Re: Навигатор vs Android планшета с программой

Я последнее время выбросил крепление для телефона на присоске, он у меня как навигатор, ставлю смарт на приборку за рулевым колесом, он там удобно стоит, там есть бортик. Из плюсов не надо взляд в сторону отводить все на приборке, из минусов заслоняет половину индикаторов и питание шнур не поставишь, пользуюсь так по городу когда нужно по быстрому незнакомый участок проехать, или за городом но тоже там где не знаю дороги, потом телефон вынимаю с приборки, садится все таки. А еще очень удобно приловчиться ехать только по голосовым подсказкам, на самом деле редко смотришь на карты, в основном слушаешь, можно еще поболтать с девушкой из навигатора smile

DACIA Logan 1.4 гур, кондер, эсп, крышка багажника со спойлером, замок с язычком tongue
  0

15 Відредаговано дядя Міша (2017-08-26 22:09:16)

Re: Навигатор vs Android планшета с программой

Graas написав:

...  ставлю смарт на приборку за рулевым колесом, он там удобно стоит, там есть бортик.
...из минусов ... питание шнур не поставишь,...

plus
Підтверджую зручність. Я вже декілька років так користуюся.
Кабель живлення там нормально просувається з під низу. При нагоді викладу фото, як зробив в себе. Кабель виконує додаткову функцію фіксації мобіли від рухів вліво-вправо при поворотах. Коли користую мобілу для навгації, то знімаю силіконовий чохол для кращого охолодження девайса.

Graas написав:

... из минусов заслоняет половину индикаторов ...

в мене перекриває деякі індикатори (можливо, що я не помітив, що половину), що для мене зовсім не критично.

Logan Authentique 1.2 --> VW Passat b8 2.0tdi
  0

16 Відредаговано Larsen (2017-08-26 22:26:54)

Re: Навигатор vs Android планшета с программой

Graas написав:

ставлю смарт на приборку за рулевым колесом, он там удобно стоит

О, я так теж часто робив! Крім перелічених недоліків, є ще один - тяжко до нього рукою тягнутись щоб щось змінити, руль заважає. wink Зате дивитись дуже зручно. Мені вдавалось з зарядкою так ставити, ну але це напевно залежить від розмірів смарта і розміщення на нього роз'єму.

дядя Міша написав:

в мене перекриває деякі індикатори (можливо, що я не помітив, що половину), що для мене зовсім не критично.

До 2013 в Логанах приборка була не така, можливо там більше перекривало.

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

17

Re: Навигатор vs Android планшета с программой

сяся написав:

но по опыту знаю - инструмент должен быть спец и узконаправленный - всякий комби и универсальный только ухудшает качество и увиличивает время выполнения

В даному випадку це не так. Сучасні планшети і смартфони, дуже потужні пристрої, з дуже великими можливостями. Зробити навігатор хоча б такого рівня, не кажучи вже про кращий, можна, але він буде коштувати значно дорожче. Причина в масовості - чим масовіший продукт, тим меньша його собівартість і ціна. Спеціалізовані навігатори продаються в тисячі разів меньшими кількостями, і в результаті, навіть при таких же можливостях як планшен, значно дорожчі за нього. Високі ціни і обмежені можливості, при доступності планшетів і смартфонів, а також вбудованої навігації в багатьох сучасних авто, дуже сильно знижує попит на потужні, спеціалізовані навігатори. Тому коли ми говоримо про окремий навігатор, майже завжди мова йде про пристрій, який поступається технічними можливостями, в плані навігації, інтерфейсу і т.д., звичайному планшету чи смартфону.

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

18

Re: Навигатор vs Android планшета с программой

Larsen написав:

Сучасні планшети і смартфони, дуже потужні пристрої, з дуже великими можливостями. Зробити навігатор хоча б такого рівня, не кажучи вже про кращий, можна, але він буде коштувати значно дорожче.

т.е. имеет смысл купить планшет , подсоединить к бортовой сети и установить только программу навигатора ?

  0

19

Re: Навигатор vs Android планшета с программой

сяся написав:

т.е. имеет смысл купить планшет , подсоединить к бортовой сети и установить только программу навигатора ?

Так, саме про це тут і мова. Багато хто вже всеодно мають планшет чи смартфон, тоді навіть не треба нічого купувати. Ну, може кріплення для цього пристрою, ну і при дуже великому бажанні - навігаційну програму. Річ у тім, що навігаційних програм є багато різних, є безплатні, а є платні. В деяких випадках, платні можна теж встановити безплатно (піратство в нас процвітає, ага wink ). Різні програми мають як переваги так і недоліки. Тому залежно від того де і як тобі треба їздити, можеш собі вибрати ту, яка тебе більше всього влаштовує. Знову ж таки, на відміну від спеціалізованого навігатора, на планшет чи смартфон, можна відразу встановити декілька різних навігаційних програм, і використовувати в будь-який момент ту, яка краще підходить. А можна навіть і декілька одночасно, і між ними переключатись! Короче можливостей тут значно більше ніж в навігаторі, який має одну встановлену навігаційну програму, зі всіма її обмеженнями і недоліками, і без альтернатив.
Ще одна важлива перевага, про що тут вже говорилося, це доступність інтернета в планшетах. Завдяки цьому, деякі навігаційні програми можуть оперативно отримувати інформацію про інтенсивність руху, пробки і ДТП, що буває дуже важливо при міському русі. В дорожчих моделях навігаторів така можливість теж є, але коштує це щастя більше ніж планшет чи смартфон. Ну і без вибора програм, при тому що в різних ситуаціях різні програми можуть давати більш актуальну картину.
Ну і все ж таки, навіть якщо планшет доведеться купувати, і навіть якщо він буде весь час вісіти в ролі навігатора в машині, всеодно, при бажанні, його інколи можна зняти, і використовувати в інших цілях, тоді як навігатор більше ніякої користі крім навігації ніколи не принесе.

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

20

Re: Навигатор vs Android планшета с программой

Larsen написав:

Тому залежно від того де і як тобі треба їздити, можеш собі вибрати ту, яка тебе більше всього влаштовує

Именно по этому я отдаю предпочтение планшету или телефону. А со звонками в логан 2 проблем нет.  Выручает громкая связь. После звонка телефон сам возвращается в навигатор.
Раньше пользовался навигатором с навителом, но он часто наравит повернуть тебя куда то в поле и маршруты перестраивать не любит,  всё  время отправляет на разворот и возвращает на прежний маршрут.

Renault  Logan 2013 1.2 бежевый пепельный HNK+ABS+туманки.
  0

21 Відредаговано Doc (2017-08-27 12:48:02)

Re: Навигатор vs Android планшета с программой

anry77 написав:

После звонка телефон сам возвращается в навигатор.

Коли їдеш у місті, такому як Київ зненацьке зникнення навігації може подовжити твій маршрут кілометрів на 10. Так у мене було колись. На СЕвастопільській площі треба було триматись правіше, щоб поїхати в бік Жулян (треба було в інст.Стражеска, а тут дзвінок і я поїхав під міст. І потом довго прийшлось шмаляти, поки назад не повернувся.

Larsen написав:

Напевно щось з зарядкою Сяомі не впорядку.

Зарядка від нашого форумчанина.
Планшет не перегрівається, бо він в ніші де екран магнітоли. Там він колись буде назовсім пришпандьорений, а монітор перенесено над приборкою. Для цього є всі умови і приблуди. Нексус в Колеос просто аж проситься.
Десь так планую.

Dacia Logan Ambiance 1.4 був.
New Koleos Dynamique Pack1 2.5 CVT - був.
Skoda Octavia 1.4 MT - є.
  0
Спасибо сказали: drinkins1

22 Відредаговано Larsen (2017-08-27 12:53:18)

Re: Навигатор vs Android планшета с программой

Doc, а що показує рівень заряду планшета в процесі використання? Зменьшується?

Doc написав:

Десь так планую.

Прикольно!  upp

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

23

Re: Навигатор vs Android планшета с программой

Larsen написав:

Зменьшується?

Так, потроху, але зменьшується. Є підозра на кабель.

Dacia Logan Ambiance 1.4 був.
New Koleos Dynamique Pack1 2.5 CVT - був.
Skoda Octavia 1.4 MT - є.
  0

24

Re: Навигатор vs Android планшета с программой

Larsen написав:

Ну і все ж таки, навіть якщо планшет доведеться купувати, і навіть якщо він буде весь час вісіти в ролі навігатора в машині, всеодно, при бажанні, його інколи можна зняти, і використовувати в інших цілях, тоді як навігатор більше ніякої користі крім навігації ніколи не принесе.

спасибо за подробный анализ , хотелось бы если будэ щось подобное у меня всё таки никогда вещь не перестраивать , а купить и использовать в одном варианте.

  0

25 Відредаговано ivalent (2017-08-27 18:55:27)

Re: Навигатор vs Android планшета с программой

Сейчас использую планшет 8", вначале был 7" Леново. Не так всё просто с планшетом, как хотелось бы! Постоянные снятия- установки, солнце ( особенно, когда под супермаркет станешь)  - снимай, ставь ... Питание работает по китайскому алгоритму : хочет - идёт, не хочет - не идёт, чему способствуют ямы и прочие вибрации, батареи греются у обоих планшетов. Плюс встроенные приложения, которым часто наплевать на твои предпочтения: ты хочешь включить другую прогу - а её выбрасывает, т.к. приложение увидело интернет и решило обновиться. Использование рут. прав сильно сокращает срок службы девайса, часто вылетает контроллер заряда. Нужен дорогой девайс, без болячек. Но, тут становится ясно, что нормальный Garmin с GSM модулем и нормальной базой подруженный с Googl-ом избавляет от кучи проблем, самая главная из которых - потеря навигации в самый не подходящий момент! Для себя решил больше не экспериментировать- или современное головное устройство с навигацией, или Гармин. На что денег хватит.  crazy_pilot

SANDERO NEW 1.2,  2013, Белый лёд...
Принцип национального единства : НЕ ВЫ ВЫБИРАЛИ, НА КАКОМ ЯЗЫКЕ ГОВОРИТЬ, КОГДА ПОЯВИЛИСЬ НА БЕЛЫЙ СВЕТ, -  НЕ ВАМ  ВИРIШУВАТИ, ЯКОЮ МОВОЮ РОЗМОВЛЯТИ IНШИМ!
  0