1,326

Re: Сделано в Украине!

Aprox написав:
Rothmanz написав:

Какая нахрен конкуренция в военном судостроении? Её не может быть от слова вообще!

А в космической отрасли может быть конкуренция? ))

Ага, китайцы сказали американцам, что они их не приглашают на свою космическую станцию  dumbom

2019 Стёпа 5МКПП 1.5 dci азурный Zen буддист               35 тк
2007 Logan MCV 7 мест 1.6 8v серокометный Laureate     113 тк
...Доборолась Україна до самого краю. Гірше ляха свої діти її розпинають...
(старший по бан-листу: Дядя Фёдор, рядовой состав: тоже есть, лень перечислять...)
  0



1,327

Re: Сделано в Украине!

Larsen написав:

Георгич, флот потрібен, і автомобілі потрібні. Але як ЗАЗ не може робити кращі автомобілі

Ну мы же не за ЗАЗ говорили
А если флот и автомобили нужны, то для флота николаевцы произвели более тысячи кораблей, это более трети военных кораблей ВМФ СССР. Гордость рашки крейсер Москва стоящий в Севике тоже родом из Николаева. В Сирии он не воевал потому, что навернулся редуктор гребного винта изготовленный николаевцами.
Об экспорте.

в кризисном 2008 году отечественные корабелы построили 19 судов, а объем выручки от реализованной продукции составил почти 140 млн долларов. Основными заказчиками украинских предприятий выступили компании из Норвегии, Голландии, Германии, Болгарии. Для Украины в 2008 году были построены 11 судов, включая несамоходный плавкран

по всей видимости, "Захарий" - тот, что недавно перевернулся при строительстве моста в Киеве)))

В 2009-м украинские верфи произвели 30 судов и выручили за них почти 238 млн долларов, в 2010 году - 27 судов и 187 млн дол.

И на сегодня

14.12.2020 Украина и Турция стороны подписали контракт на строительство корветов (многоцелевые военные корабли).
В рамках соглашения судостроительный завод "Океан" подписал меморандум с Государственным оборонным концерном Турецкой республики.
Отмечается, что с целью локализации корветной программы Гособоронный концерн Турецкой республики провел аудит технической возможности судостроительных предприятий Украины. По результатам аудита "Океан" включили в программу "с учетом уникальных технических возможностей предприятия, наличия профессиональных кадров и текущей программы модернизации производственных активов".
Николаевский судостроительный завод Океан специализируется на производстве и ремонте контейнеровозов, танкеров, буксиров, барж водоизмещением до 350 тыс. Тонн.
Судозавод располагает, в частности, крупнейшим в Европе сухим доком, технологическими линиями по строительству крупнотоннажных судов, а также водной акваторией площадью 42 га.

И что, Турки, имеющие самый сильный флот в Черном море нифига в кораблестроении не соображают, что с гиблым, неконкурентоспособным заводом контракты подписывают?
Ты не был на этом предприятии и даже в его окрестностях и представления не имеешь что это такое. Посему пишешь глупости о неконкурентности. Вся производимая им продукция производилась по госзаказу - что держава заказала, КБ спроектировали, то завод и построил.
Я на этом заводе был неоднократно, еще в нулевых и каждый раз восхищался его уникальностью, гигантными проектами, его уникальным коллективом.
Кстати, из первого посещения, стою на улице перед проходной в ожидании сопровождающего для визита и тут на завод валял тысячные толпы молодежи, в их числе много очень красивых девушек. Поразительное зрелище.
Ну и

В декабре 2018 целостный имущественный комплекс МСЗ "Океан" был продан на аукционе за 122,2 млн грн ООО "Торговый дом" Аннона ".

- такой завод по цене одного танка "Оплот" - Это точно СЛАВА УКРАИНЕ? Или всё же "ЖИДАМ СЛАВА!"?

А ЗАЗ, в мирное время "собирал" и ДЭУ, и Опеля, и Мерседесы...
А вот вчера обанкротился хваленный, модный, современный, шоколадно-порохоботский Богдан https://www.epravda.com.ua/news/2021/07/7/675702
Радуемся динамично развивающейся экономике Украины и поем незалежно - ЖИДАМ СЛАВА!!!

  0

1,328

Re: Сделано в Украине!

Дрібниця, але приємно.

Розроблений в КПІ наносупутник PolyITAN-1 виявився найвитривалішим серед 32 конкурентів з 17 країн

Український супутник PolyITAN-1 виконано в форматі Сubesat. Його було виведено на орбіту влітку 2014 року ракетою-носієм «Дніпро». Загалом, під час цього запуску в космос було відправлено 33 супутника з 17 країн світу.

  0
Спасибо сказали: Дядя Федор2

1,329

Re: Сделано в Украине!

Георгич, ти привів багато фактів, крім одного, головного: підприємство було збитковим. В радянські часи воно безумовно було мега крутим, тому що для його продукції існував ринок. Якби зараз, як ти кажеш, воно продовжувало бути "унікальним", то не було б збитковим. А збиткові підприємства в будь-якому випадку витрачають чиїсь кошти, якщо їх не ліквідовувати. Збитковий, неконкурентоспроможний ЗАЗ, існує завдяки лобіюванню у ВР, за рахунок імпортного мита на автомобілі, а значить за рахунок всіх хто купує щось інше. За чий рахунок повинен існувати Миколаївський суднобудівний завод? Ну от Богдан виявився збитковим, і його оголосили банкрутом. І це правильно.

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

1,330 Відредаговано Георгич (2021-07-08 21:31:22)

Re: Сделано в Украине!

Larsen, і знову ти пишеш дурниці. Дурниці у тому, що ти спираєшся ну тупі порохоботські постулати, якими вам затуркали мізки.
Пропагана дуже велика і ефективна сила!
Предприятие оборонного комплекса не может быть убыточным по определению. Предприятия оборонного комплекса получают финансирование - сколько они попросят. Это аксиома, и так везде и так было и будет всегда.
Собственно по этой причине на эту иглу подсела банда Порошенка. Свои катерки порох по какой цене продавал укроборонпрому? А все остальные госзакупки? - Банда воров! Хотя порох тут не первый, он влился в воровскую струю, как основатель партии регионов. Первопроходец по разворовыванию армии был Марчук, ес-но под крылом Кравчука.
Но предприятие оборонного комплекса очень легко обанкротить - достаточно не платить трудовому коллективу зарплату. Этих долгов достаточно для суда, и подачи на банкротство. Кстати завод сам подал на банкротство (ссылка выше),
Все эти дияния ничто иное как разворовывание народных средств, подрыв экономической и военной мощи Украины. Новинский враг, в угоду кремля, уничтоживший данное предприятие.

Larsen написав:

За чий рахунок повинен існувати Миколаївський суднобудівний завод?

Я выше писал сколько кораблей завод делал в год и его выручку. И за сколько этот завод был продан бандитам. 4,5 млн. долларов это пшик, при ежегодной выручке в кризисные годы в 230 млн. долл. Какой же вражтиной Украины нужно быть, что уничтожить это предприятие? Это даже мертедчуку с пуйлом было не под силу, это смог победить только основатель партии регионов - шоколадный жЫд.
Зеля на завод ездил и на крейсере стоял и просил его достроить "жалко резать", но банда сказала НЕТ - резать!!!
Не раскрытым остался вопрос - а турки дураки, подписавшие контракт с николаевцами???
Оборонка для экономических трепов вариант беспроигрышный. У оборонки своя экономика. Я 13 лет работал на оборонном предприятии, знаю о чем говорю.

А теперь о мирском:

Larsen написав:

А збиткові підприємства в будь-якому випадку витрачають чиїсь кошти, якщо їх не ліквідовувати.

Если экскаватор копает, но это экономически выгодно, значит он копает не то, или не там. Вывод - меняйте прораба.
Так вот - Расскажи об убыточности крымского содового...

  0

1,331 Відредаговано Larsen (2021-07-08 22:03:19)

Re: Сделано в Украине!

Георгич написав:

що ти спираєшся ну тупі порохоботські постулати, якими вам затуркали мізки.

Ого! Я порохобот?  crazy Зараз тут багато хто ржати буде!  lol  lol  lol

Георгич написав:

Предприятие оборонного комплекса не может быть убыточным по определению.

Я такого означення не знаю. Приведи будь-ласка.

Георгич написав:

Предприятия оборонного комплекса получают финансирование - сколько они попросят.

Взагалі то скільки вони отримують вирішує кабмін і ВР. І якщо вони просять більше ніж їм дають, то вони збиткові. Але це лише якщо мова про підприємства які працюють виключно на державні замовлення. В
даному випадку це не так, і всеодно воно збиткове.
Щодо державних замовлень, то в цьому вся справа - підприємство будувалось під державні замовлення СРСР, під його ринок. Зараз нічого подібного бути впринципі не може. Ринок зараз інший. Державних замовлень совка нема і ніколи на буде. І якщо інших клієнтів теж нема, то хто повинен платити за його існування?

Георгич написав:

Банда воров!

Це факт. Але мова зараз не про них.

Георгич написав:

Я выше писал сколько кораблей завод делал в год и его выручку.

Оскільки він всеодно був збитковим, значить цієї виручки було недостатньо.

Георгич написав:

И за сколько этот завод был продан бандитам. 4,5 млн. долларов это пшик, при ежегодной выручке в кризисные годы в 230 млн. долл.

Так ніхто більше за нього дати не захотів. Його ж на аукціоні продавали. Ну і знову - виручка тут ролі не грає, для інвесторів важливе сальдо.

Георгич написав:

Какой же вражтиной Украины нужно быть, что уничтожить это предприятие?

Ти плутаєш Україну с СРСР. Для СРСР це підприємство було дуже важливим. Для України це один з тягарів на шиї і без того тонучої економіки. У нас нема таких стратегічних потреб для яких воно створювалось. Країни і з сильнішою економікою за нашу таких підприємств не мають. І якщо воно не здатне саме на себе заробити, то ми собі таку радість тим більше не можемо дозволити.

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

1,332

Re: Сделано в Украине!

Larsen написав:

Ну от Богдан виявився збитковим, і його оголосили банкрутом.

Гарний приклад. Але чому Богдан виявився банкрутом зараз а не 5 років тому? Дуже просто. В Україні нема бізнеса в його прямому сенсі, принаймні на вседержавному рівні. Є використання державних ресурсів й політики для отримування прибутку. Був Порошенко президентом, його підприємства легко вигравали конкуренцію, бо він використовував владу щоб давити конкурентів. Так само працюють у нас всі олігархи й ті, хто менше них. В Україні любий при грошах знає, що якщо хочеш розквіту свого бізнесу, йди сам або делегуй інших у парламент, взагалі у владу й ставай частиною корупційної системи. Тоді все намазІ. Бо інакше в тебе можуть легко відібрати весь твій бізнес і відберуть цілком законно, бо у системи свій парламент, він може прийняти любі закони, які зроблять твій бізнес незаконним. Стосовно таких підприємств як Миколаїівський суднобудівний, чи Южмаш, чи Антонов - це не просто бізнес підприємства. Це стратегічні активи країни. Це як зброя, тільки не та, що стріляє, хоча і вона теж але це зброя іншого пошибу. А зброя не завжди має приносити прибуток. Вона частіше має берегти країну від збитків, як це робить наша армія. Її ж ніхто не хоче зробити банкрутом? (Хоча я помиляюсь. Міністр оборони часів Януковича громадянин Росії зробив нашу армію банкрутом. В 2014-м срочники були в шльопанцях. Жах). Як оцінти які отримала Україна збитки від того, що її стратегічні активи пограбовано й розібрано? І ми всі знаємо хто на це робив та робить заказ.

  0

1,333

Re: Сделано в Украине!

Larsen написав:

Для України це один з тягарів на шиї і без того тонучої економіки.

Для України тягар не такі підприємства а оці всі порошенки, медведчуки, ахметови. Це з-за них Украіна жалюгідна. Це як пустеля. Можна звинуватити деревце, що воно не змогло конкурувати з пісками. А можна звинуватити тих, хто зробив з України пустелю й поробив свої бізнеси оазисами серед пустелі.

  0
Спасибо сказали: Bob3000, alexei742

1,334

Re: Сделано в Украине!

Larsen написав:

Георгич пишет:
що ти спираєшся ну тупі порохоботські постулати, якими вам затуркали мізки.
Ого! Я порохобот?

При том безмозглый - нет ни образования ни жизненного опыта, одни лозункги и треп

  0

1,335

Re: Сделано в Украине!

Larsen написав:
Георгич написав:

Предприятие оборонного комплекса не может быть убыточным по определению.

Я такого означення не знаю. Приведи будь-ласка.

Ты ничего не знаешь. Ты и в армии не служил, так о чем с тобой вааще говорить?

  0

1,336 Відредаговано Георгич (2021-07-08 22:21:16)

Re: Сделано в Украине!

Larsen написав:

ак ніхто більше за нього дати не захотів. Його ж на аукціоні продавали. Ну і знову - виручка тут ролі не грає, для інвесторів важливе сальдо.

Не было никакого аукциона. Это была аннексия (кража) в особокрупных. Не было никакого инвестора.
Ситуация точь в точь как с криворожсталью - папик отдал сыночку ключевое предприятие Украины за 6 ярдов, которые заплатил не он, а Азовсталь, и только Юля докопалась и реприватизировала его за 24 ярда.
Совсем недавно Хитачи купили Глобал Лоджик Украина, за 3 миллиарда долларов. Николаевский судостроительный стоит во много раз дороже. Этого не понимает только конченный бандерлога.

  0

1,337 Відредаговано Larsen (2021-07-08 22:21:43)

Re: Сделано в Украине!

RUNO, лобіювання інтересів бізнесу через корупцію це дійсно наша гнила реальність. Але це не міняє факту що у нашої країни банально нема грошей на такі масштаби виробництва, які необхідні для існування цього заводу. Ніяких ракетних крейсерів будувати ми не будемо, і не тому що заводу нема, а тому що нема грошей. А якби були гроші то навіть за відсутності заводу було б у кого їх купити. Це в совку була необхідність власного вибробництва бо він був ізольований і потребував озброєнь такого рівня, якого могли виробляти лише його вороги. У нас зовсім інші реалії.

RUNO написав:

Для України тягар не такі підприємства а оці всі порошенки, медведчуки, ахметови.

Вони теж, тому я сказав: "один з тягарів". При всьому бажанні зберегти те що в нашому дитинстві закладалось нам глибоко у наш світогляд як досягнення нашої держави, як найголовніші і найважливіші речі в світі, зробити це не вдасться. Ми живемо в іншій державі, в зовсім інших умовах, і чим швидше ми перебудуємо наш світогляд, тим швидше і краще будемо адаптуватись до нових умов.

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

1,338

Re: Сделано в Украине!

Larsen написав:

Для України це один з тягарів на шиї і без того тонучої економіки.

Все правильно - при Украине экономики не стало, поэтому для нее все тягари - и флот, и судостроение, и космос, и промышленность, и сельское хозяйство, и собственный народ.
ЖИДАМ СЛАВА!

  0

1,339

Re: Сделано в Украине!

Larsen написав:

Взагалі то скільки вони отримують вирішує кабмін і ВР...

Чушь. Ценообразование ВПК это не компетенция кабмина.

Larsen написав:

Ринок зараз інший. Державних замовлень совка нема і ніколи на буде.

Повторяю, турки дураки с твоим рынком?
Госзаказы были, есть и будут, пока существует государство, и так во всем мире.

  0

1,340 Відредаговано Larsen (2021-07-08 22:33:28)

Re: Сделано в Украине!

Георгич написав:

При том безмозглый - нет ни образования ни жизненного опыта, одни лозункги и треп

Георгич написав:

я троль)))

Так, і ще й який жирний!!! upp

Георгич написав:

Ты ничего не знаешь.

Якщо означення нема, значить твоє твердження хибне.

Георгич написав:

Не было никакого аукциона.

Так був покупець за нормальні гроші, як у випадку з КС, якого відфутболили?

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

1,341

Re: Сделано в Украине!

Георгич написав:

Ценообразование ВПК это не компетенция кабмина.

Скліьки грошей буде виділено на ВПК вирішує держбюджет.

Георгич написав:

Повторяю, турки дураки с твоим рынком?

Турки на цьому ринку прибуткові, так що не дураки.

Георгич написав:

Госзаказы были, есть и будут, пока существует государство, и так во всем мире.

Тільки їх недостатньо для цього підприємства. Це факт. Інакше воно не було б збитковим.

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

1,342 Відредаговано Георгич (2021-07-08 22:35:31)

Re: Сделано в Украине!

RUNO написав:

Для України тягар не такі підприємства а оці всі порошенки, медведчуки, ахметови. Це з-за них Украіна жалюгідна. Це як пустеля. Можна звинуватити деревце, що воно не змогло конкурувати з пісками. А можна звинуватити тих, хто зробив з України пустелю й поробив свої бізнеси оазисами серед пустелі.

Хорошо сказано, народ у нас был хоть и образованный, начитанный подкован, но дурной своей доверчивостью - поверил банде проходимцам, и так все 30 лет. Классика по Бисмарку. Хоть и майданил 2 раза, но проходимцев так и не сменил, и не сменит. А сейчас этот народ уже и не подкован не образован и не не начитан, а оболваненный раб. Ищущий свое я в инстаграме, и свою реализацию в рабстве поляка, собирая его клубнику.
Жидам слава!

  0

1,343

Re: Сделано в Украине!

Larsen написав:
Георгич написав:

Ценообразование ВПК это не компетенция кабмина.

Скліьки грошей буде виділено на ВПК вирішує держбюджет.

Ты даже не понимаешь разницу между понятием ценообразования и бюджетированием...

  0

1,344

Re: Сделано в Украине!

Larsen написав:

У нас зовсім інші реалії.

Так от і питання в тому, що потрібно змінювати наші реалії. Без змін реалій нема сенсу взагалі говорити про щось. Ось у нас президент будує дороги. Начеб-то це ж добре. Але глянеш глибще а це проста декорація для піару. Бо дорога повинна будуватись зя якісь кошти й коли вони кредитні, то дороги повинні домогти їх заробити щоб віддати кредит, якщо з бюджету, то за рахунок яких платників податків. По факту ціни на дороги в Україні дуже великі. Дороги повинні будуватись з якісних матеріалів і без порушень технологій бо інакше це гроші в асфальт. І дороги повинні бути сучасними. Потрібно розробити стратегію швидкісних автобанів, які покриють сіткою країну, де можна проіжджати країну дуже щвидко. А оце що зараз - це ті ж радянські дороги для ГАЗ-51 та ГАЗ - 21. Тому оці балачки президентів про дороги це як гра дітей в пісочниці. Вони зовсім не розуміють сучасних потреб держави. І так куди не кинь. Влада не бачить суцільної картини що відбувається й що потрібно робити. Про що це я? У влади одна картина - "пилите Шура, пилите" (с).

  0

1,345

Re: Сделано в Украине!

Larsen написав:

Тільки їх недостатньо для цього підприємства. Це факт. Інакше воно не було б збитковим.

Ты не был на этом предприятии, не имеешь о нем ни малейшего представления, ты не видел тех одержимых людей, грамотных специалистов, но ты изрядно плюешь в душу предприятию, и в души его бывшего коллектива. Плюешь в души людям, которые отдали свои жизни этому предприятию, флоту и своей стране.
Отдавать свои жизни польской клубнике - вот это кредо истинное кредо бандерлоги.

  0

1,346

Re: Сделано в Украине!

RUNO написав:

У влади одна картина - "пилите Шура, пилите" (с).

Знову влучно!
Не знаю как у вас, но у нас все тендеры по дорстою выигрывают турки. И стоят не плохо.

  0

1,347 Відредаговано Larsen (2021-07-08 23:05:02)

Re: Сделано в Украине!

Георгич написав:

Ты даже не понимаешь разницу между понятием ценообразования и бюджетированием...

Ніяке ціноутворення не врятує завод, якщо в бюджеті не достатньо коштів. Ти можеш намалювати цінник на ракетний крейсер, але якщо він буде більшим за те що готові вписати в бюджет міністри і депутати, то крейсера не буде.

RUNO написав:

Так от і питання в тому, що потрібно змінювати наші реалії.

Для того щоб нормально запрацювали совкові підприємства, реалії треба повернути назад в совок. Причому не тільки в планову економіку, а ще й об'єднатися з мордором проти всього світу. Тільки тоді будуть відновлені умови, для яких ці підприємства створювались.
Якщо ж комусь хочеться ці підприємства врятувати без повернення в совок, то треба їх модернізувати, шукати клієнтів на їх продукцію, налагоджувати виробництво того на що є попит. Іншими словами - змінювати саме виробництво під реалії, а не реалії під виробництво. Але тим хто це може зробити, робити це не хочеться. Тому краще його закрити ніж змусити платити за його існування, причому без продукції, нас з тобою (упосередковано), по ходу ще й розпилюючи потоки любим друзям...

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0
Спасибо сказали: jasonua1

1,348 Відредаговано Larsen (2021-07-08 23:01:35)

Re: Сделано в Украине!

Георгич написав:

но ты изрядно плюешь в душу предприятию,

Взагалі то це роблю не я, а ті хто не модернізував це підприємство, не зробив з нього успішного і прибуткового, або як мінімум не закрив і не дав можливість цим чудовим (без сарказму) людям зайнятися своєю справою на значно кращих умовах. Я лише констатую факт що на них наплювали.

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

1,349

Re: Сделано в Украине!

Larsen написав:

Для того щоб нормально запрацювали совкові підприємства, реалії треба повернути назад в совок.

Кондитерская фабрика Карла Маркса - ну и?

  0

1,350

Re: Сделано в Украине!

Larsen написав:

Я лише констатую факт що на них наплювали.

Жидам слава!

  0