26

Re: Советские права нужно заменить!

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webp … 3511=46430

DACIA Logan 1.6 MPI Ambiance серебристый металлик 2007г. + Kenwood + парктроник + литье + ксенон + подлокотник + БК + зеркала by Ergon + тонировка. Продано.
  0



27

Re: Советские права нужно заменить!

До реєстр. № 2633 від 25.03.2013 р. та
до реєстр. № 2633-1 від 04.04.2013 р.


Верховна Рада України


    Комітет на своєму засіданні 15 травня  2013 р. розглянув альтернативні проекти законів України «Про внесення змін до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» (щодо безоплатної заміни водійського посвідчення старого зразка для громадян пенсійного віку),  реєстр.№2633 від 25.03.2013 року, поданий народним депутатом України Ляшком О.В., та «Про внесення змін до Закону України  «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» (щодо врегулювання питання дії посвідчень водія зразків бланків затверджених органами влади  Союзу Радянських Соціалістичних Республік)»,  реєстр. №2633-1  від 04.04.2013 року, поданий народним депутатом України  Ничипоренком В.М.
Зазначеними законопроектами  пропонується  внести зміни  до прикінцевих положень Закону України  «Про Єдиний державний демографічний реєстр  та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» в частині, якою визначено  припинення з 1 січня 2014 року  дії посвідчень водія, що були видані  з використанням зразка бланка, затвердженого органом виконавчої влади Союзу  Радянських Соціалістичних Республік .
1. Проектом Закону, запропонованим  народним депутатом України Ляшком  О.В.  (реєстр. .№2633)  передбачається внести   доповнення до прикінцевих положень  Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр  та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» положенням про те, що заміна таких водійських посвідчень  на посвідчення нового зразка для громадян пенсійного віку  здійснюється на безоплатній основі.
У пояснювальній записці автор законопроекту  зазначає, що  прийняття даного Закону  не потребує додаткових та інших витрат з державного бюджету України.
Натомість,   у висновку  Міністерства фінансів України  від 11.04.2013 року  зазначається, що реалізація даного    законопроекту  потребуватиме додаткових витрат  з державного бюджету, обсяг яких розробником  не визначений. До того ж,  згідно з прикінцевими положеннями  законопроекту (реєстр. № 2633)  він набирає чинності з дня, наступного після дня  його опублікування. Реалізація законопроекту  у зв’язку з безкоштовною заміною водійських посвідчень  старого зразка  на нові для громадян України пенсійного віку  потребуватиме вже  у 2013 році  додаткових  бюджетних асигнувань на закупівлю  бланків  водійських посвідчень  нового зразка для цієї категорії громадян.
За висновком  Комітету  Верховної Ради України  з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України  прийняття запропонованих змін  може спричинити зміни показників державного бюджету, тому  відповідно до частини першої статті 27 Бюджетного кодексу України  та ч.3 статті 91 Регламенту Верховної Ради України, суб’єкт права законодавчої ініціативи зобов’язаний додати фінансово-економічне обґрунтування  (включаючи відповідні розрахунки).
Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України  також звернуло увагу, що реалізація передбаченого законопроектом  положення потребуватиме відповідних бюджетних видатків,  проте автором не внесені пропозиції про джерела додаткових доходів для покриття збільшення видатків в поточному чи наступному бюджетних періодах.  У  своєму узагальнюючому  висновку  від 03.04.2013 року Головне науково-експертне управління зазначає:  «за результатами розгляду в першому читанні  поданий законопроект може  бути прийнятий за основу з урахуванням висловлених зауважень».
При обговоренні даного питання члени Комітету відзначити, що з урахуванням  зазначених  висновків  проект Закону  (реєстр. № 2633) не може бути підтриманий. До того ж,   цим законопроектом     не охоплені  всі категорії малозабезпечених громадян,  які матимуть  право на безоплатній основі  замінити  посвідчення водія. Це ставить громадян України   в нерівні умови, що є неприйнятним.
2. У законопроекті, поданому  народним депутатом України   Ничипоренком В.М. (реєстр. №2633-1)  у  прикінцевих положеннях чинного  Закону України  «Про Єдиний державний демографічний реєстр  та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус»  пропонується визначити, що посвідчення водія  нового зразка  можуть бути замінені за бажанням їх власника та у випадках передбачених чинним  законодавством.
У своєму висновку  від 18.04.2013 року  Міністерство фінансів України зазначає, що реалізація  положень законопроекту (реєстр. №2633-1),  не впливає на доходну та видаткову частину державного бюджету і не потребуватиме додаткових витрат  з державного бюджету, а відтак - не заперечує  проти його    прийняття.
Головне науково-експертне Управління у своєму висновку від 14.05.2013 року, зокрема, зазначає, оскільки  законопроект (реєстр.№2633-1)  спрямований на вирішення одних і тих же питань, то  його напрацювання  можуть бути використані  при підготовці до розгляду законопроекту ( реєстр.  №2633).
В ході обговорення члени Комітету відзначили, що  законопроект,  (реєстр. №2633-1) -  спрямований  на  захист прав  всіх громадян, які отримали посвідчення водія за часів СРСР, а це в переважній більшості незаможні громадяни і пенсіонери. Ухвалення цього Закону дозволить зняти  соціальну напругу, що склалась в суспільстві  внаслідок запровадження обов’язкової заміни у стислі терміни   посвідчень  водія, які були видані з використанням зразка бланка, затвердженого органом виконавчої влади  Радянського Союзу.
За підсумками обговорення Комітет ухвалив:
Проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» (щодо безоплатної заміни водійського посвідчення старого зразка для громадян пенсійного віку),  реєстр.№2633 від 25.03.2013 року, поданий народним депутатом України Ляшком О.В.  рекомендувати відхилити.

           Проект Закону України «Про внесення змін до Закону України  «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» (щодо врегулювання питання дії посвідчень водія зразків бланків затверджених органами влади  Союзу Радянських Соціалістичних Республік»,  реєстр. № 2633-1 від 04.04.2013 року, поданий народним депутатам України  Ничипоренком В.М.  рекомендувати прийняти за основу та в цілому як Закон.
Співдоповідачем з цього питання визначено Голову Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Пацкана Валерія Васильовича.


Голова Комітету                                                                            В.В. ПАЦКАН

DACIA Logan 1.6 MPI Ambiance серебристый металлик 2007г. + Kenwood + парктроник + литье + ксенон + подлокотник + БК + зеркала by Ergon + тонировка. Продано.
  0

28

Re: Советские права нужно заменить!

Останній стан: Повернуто на доопрацювання
Т.е. закон завис, а значит продолжают действовать права СССР?

2019 Стёпа 5МКПП 1.5 dci азурный Zen буддист               35 тк
2007 Logan MCV 7 мест 1.6 8v серокометный Laureate     113 тк
...Доборолась Україна до самого краю. Гірше ляха свої діти її розпинають...
(старший по бан-листу: Дядя Фёдор, рядовой состав: тоже есть, лень перечислять...)
  0

29

Re: Советские права нужно заменить!

Bob3000 написав:

Т.е. закон завис, а значит продолжают действовать права СССР?

http://www.autocentre.ua/news/law/sovet … 56151.html

Suzuki SX4 New (S-Cross)

Logan Ambiance-1,6 (2006-2014)
  0

30

Re: Советские права нужно заменить!

А мои права 1981 года  kez_15

  0

31

Re: Советские права нужно заменить!

Свои заменил давно, пластик рулит-удобно, еще и зажим (железный аргумент) заказал , будет вообще песня! smoke

"Жизни верь,она ведь учит лучше всяких книг". " Главное -живой жизнью жить, а не по закоулкам памяти шарить". Dacia Logan 1.6 Laureat 2006, темно зелёный хамелеон-продан. Ситроен С4 Пикассо серый гранд 2011г- продан. Езжу Ситроен С4 Пикассо 2011   черный эксклюзив
  0

32

Re: Советские права нужно заменить!

Bob3000 написав:

закон завис, а значит продолжают действовать права СССР?

Я тоже так понимаю.
Вот здесь разжевано http://www.voditel.org.ua/Kategoriya_2.html

  0

33

Re: Советские права нужно заменить!

Долго ездил с советскими правами. В Украине проблем не было, но из-за ежегодных поездок в Россию пришлось поменять. Объясняю почему. При остановке Украинской машины в России, местный ГАец достаёт книгу с образцами водительских удостоверений других стран. В этих образцах есть и первые украинские права и пластик, а советских НЕТ. Появляется законный повод создавать проблемы.

Logan 1.4 2006 - был, Logan 2013 1.5 dci - есть
  0

34

Re: Советские права нужно заменить!

Заменил сегодня свои Советские на пластиковые (на 30 лет). В Киеве на Туполева при наличии медицинской справки стоимость замены 114 грн+ 13грн (услуги банка) . Фотографируют на месте.  По времени часа полтора.

Уже есть RENAULT Logan Ambiance 1.4 + ГУ + кондиционер   Бортовик
  0

35

Re: Советские права нужно заменить!

В Украине водителей начали штрафовать за «старые» удостоверения  rtfm
https://news.finance.ua/ru/news/-/50809 … mpaign=dbr

  0

36

Re: Советские права нужно заменить!

svserj, не штрафуют. Замена старых прав несет рекомендательный характер и ни в чем не обязывает.

  0
Спасибо сказали: Андрей_1231

37 Відредаговано GVS (2022-02-04 12:42:53)

Re: Советские права нужно заменить!

буквально на днях попал под раздачу от полиции, права практически советские 1992г выдачи, ни чего по поводу них не сказали...
p/s/ права я им их даже не показывал, Дію ткнул под нос... штраф пришел исправно  dumbom

Renault Sandero Stepway Ultramarine K9K 1,5dci MKP5 (Blue Neon or Iron blue) 2020
До этого 30 лет и 2 года ВАЗ 21063, честный семейный трудяга
+ служебная лошадка - "Сволота" ЗАЗ 1103 люкс инжектор
  0

38

Re: Советские права нужно заменить!

у меня 1996 года, долго вертели искали в базе, но ничего не сказали. Это видать на какого придурка нарвешься

Subaru XV 2.0 2018 + Тоyota Verso-S 2011
Logan MCV 2007 Amb ГБО - десь волонтерствує
Рецепт нашей победы прост. Мы взяли и убили всех плохих парней. Все остальные методы - пыль. Крис Кайл
Больше всего на свете рабы ненавидят не своих хозяев, а тех, кто стал свободным. Марк Катон
  0

39

Re: Советские права нужно заменить!

Георгич написав:

svserj, не штрафуют. Замена старых прав несет рекомендательный характер и ни в чем не обязывает.

Было подобное нагнетание было со "старыми" номерами, ничего, угомонились. Жёлтых уже не встретить, а чёрные катаются.

2019 Стёпа 5МКПП 1.5 dci азурный Zen буддист               35 тк
2007 Logan MCV 7 мест 1.6 8v серокометный Laureate     113 тк
...Доборолась Україна до самого краю. Гірше ляха свої діти її розпинають...
(старший по бан-листу: Дядя Фёдор, рядовой состав: тоже есть, лень перечислять...)
  0

40

Re: Советские права нужно заменить!

GVS написав:

буквально на днях попал под раздачу от полиции, права практически советские 1992г выдачи, ни чего по поводу них не сказали...
p/s/ права я им их даже не показывал, Дію ткнул под нос... штраф пришел исправно 

интересно ,но не понятно.. оштрафовали не за права ,думаю smile

Ford Escape 2018
  0

41

Re: Советские права нужно заменить!

Меня с советскими правами в РФ разводили, давно, еще задолго до войны. Сейчас украинские 2006 года, в Дии вносятся только после 2014 или 2016, не помню точно

Logan II 1,6 чип-тюн, ГБО
С уважением, Александр
  0

42

Re: Советские права нужно заменить!

az74 написав:

Меня с советскими правами в РФ разводили, давно, еще задолго до войны. Сейчас украинские 2006 года, в Дии вносятся только после 2014 или 2016, не помню точно

у меня права 2003 года, в Дии отображаются.

RENAULT SANDERO STEPWAY TECHROAD 1,5 dCi 90 2019
  0

43

Re: Советские права нужно заменить!

Walery написав:
az74 написав:

Меня с советскими правами в РФ разводили, давно, еще задолго до войны. Сейчас украинские 2006 года, в Дии вносятся только после 2014 или 2016, не помню точно

у меня права 2003 года, в Дии отображаются.

Большой ламинированный с фото? Что делал, чтоб загрузить?

Logan II 1,6 чип-тюн, ГБО
С уважением, Александр
  0

44

Re: Советские права нужно заменить!

az74 написав:

Сейчас украинские 2006 года, в Дии вносятся только после 2014 или 2016, не помню точно

2001 года .тоже внесли в дию

Ford Escape 2018
  0

45

Re: Советские права нужно заменить!

az74, У меня аналогично, права есть. в 2002 сдавал. Фото от заграна подтянулось.

Dacia Logan MCV 1,6V8 2008 Base0 +ГБО + ЭСП + ЦКБЭС(Expression)_by_Лево +БК_by_Лево + ГУР + Airbag пассажира
Бортовой тут
  -1

46

Re: Советские права нужно заменить!

333, ну да, штраф был за другое )))
az74, вносятся любые, главное чтобы у вас хоть какой то документ был с биометрикой в Діє, чтобы от туда фотка подтянулась... Через кабинет водителя делается сия процедура, мои 1992г подтянулись без проблем.

Renault Sandero Stepway Ultramarine K9K 1,5dci MKP5 (Blue Neon or Iron blue) 2020
До этого 30 лет и 2 года ВАЗ 21063, честный семейный трудяга
+ служебная лошадка - "Сволота" ЗАЗ 1103 люкс инжектор
  0

47

Re: Советские права нужно заменить!

GVS написав:

333, ну да, штраф был за другое )))
az74, вносятся любые, главное чтобы у вас хоть какой то документ был с биометрикой в Діє, чтобы от туда фотка подтянулась... Через кабинет водителя делается сия процедура, мои 1992г подтянулись без проблем.

В Дии нету "кабинета водителя" или я его не нашел (

Logan II 1,6 чип-тюн, ГБО
С уважением, Александр
  0

48

Re: Советские права нужно заменить!

az74 написав:

В Дии нету "кабинета водителя" или я его не нашел (

это веб сайт https://e-driver.hsc.gov.ua/accounts/login/

Subaru XV 2.0 2018 + Тоyota Verso-S 2011
Logan MCV 2007 Amb ГБО - десь волонтерствує
Рецепт нашей победы прост. Мы взяли и убили всех плохих парней. Все остальные методы - пыль. Крис Кайл
Больше всего на свете рабы ненавидят не своих хозяев, а тех, кто стал свободным. Марк Катон
  0

49

Re: Советские права нужно заменить!

grinder написав:
az74 написав:

В Дии нету "кабинета водителя" или я его не нашел (

это веб сайт https://e-driver.hsc.gov.ua/accounts/login/

Придется подождать

Електронний кабінет водія наразі недоступний
Ми вносимо деякі покращення в наш сервіс.
Повернемось 10 лютого 2022 року.

Logan II 1,6 чип-тюн, ГБО
С уважением, Александр
  0

50

Re: Советские права нужно заменить!

az74 написав:

Придется подождать

диджитализация как есть ))
У меня 1996 года права и нет в системе.

Subaru XV 2.0 2018 + Тоyota Verso-S 2011
Logan MCV 2007 Amb ГБО - десь волонтерствує
Рецепт нашей победы прост. Мы взяли и убили всех плохих парней. Все остальные методы - пыль. Крис Кайл
Больше всего на свете рабы ненавидят не своих хозяев, а тех, кто стал свободным. Марк Катон
  0