3,151

Re: Летняя резина: советы, отзывы

Larsen написав:

Мова про звичайний простий побутовий вибір

Вірно. Тому той, хто їздить на Рено й проти такого побутового вибору, має відчувати дискомфорт від того, що підтримує друзів агресора. Бо автомобіль постійно потребує запчастин від виробника який є партнером агресора. Це те саме, що купувати російські шини.

Larsen написав:

Той хто голосував за політиків які обіцяли підтримувати мордор, безумовно підтримує мордор

Простий приклад. Десь в 15-му році постачальники скрапленого газу почали мати проблеми з ростаможкою пального. Привиди були різні але як показав час, це все робилося з боку влади, щоб завести на ринок й дати йому великий кусень одній людині. Ця людина кум Путіна. Потім за гроші, які всі ми принесли цій людині, коли заливали газ в свої автомобілі,  були куплені українські телеканали, які стали вести російську пропаганду. Куплені звичайно з дозволу української влади. Але ні, ми не купували російські шини, ми патріоти, ми просто закрили очі й не хотіли розуміти, що наші гроші пішли агресору, за які він купив телеканали з яких зробив інформаційну зброю проти нас самих. Звичайно простіще розуміти - ось хтось купив шини з Росії, значить він у зоні комфорту а те, що ми самі дали гроші ворогу, які він повернув проти нас - це нас не стосується. Хіба це не зона комфорту - заплющити очі й не звертати на це увагу?

floyd47 написав:

ні ворога вони не помічають

Той, хто завів кума Путіна в український бізнес, дав купити йому телеканали - він ворог України чи ні? Що помічаєте ви?

  0



3,152 Відредаговано Larsen (2020-09-05 19:50:43)

Re: Летняя резина: советы, отзывы

RUNO написав:

Тому той, хто їздить на Рено й проти такого побутового вибору, має відчувати дискомфорт від того, що підтримує друзів агресора.

Ні, так думати безглуздо, адже тоді сам факт твого існування теж є підтримкою друзів агресора. Це вже філософія, а мова про простий вибір, який всеодно доводиться робити, і який зовсім не складно зробити не на користь агресора.

RUNO написав:

Це те саме, що купувати російські шини.

Ні це не те саме. Ти говориш дурниці. Ще раз, купуючи мордорські продукти ти безпосередньо підтримуєш їхню економіку, як в плані зовнішньоекономічного балансу так і взагалі безпосередньо у вигляді податків. У випадку з Рено, їх інвестиції в мордор ніяк не зміняться від того чи купиш у них авто, тому що вони в мордорі заробляють гроші, а не тратять. Вони не твої гроші туди відправляють.

RUNO написав:

Але ні, ми не купували російські шини, ми патріоти, ми просто закрили очі й не хотіли розуміти, що наші гроші пішли агресору, за які він купив телеканали з яких зробив інформаційну зброю проти нас самих.

Так, а ще ми не поїхали в мордор здійснювати там теракти. Ти розумієш різницю між спробами змінити те про що ти тут говориш, і банальним вибором гуми? Звичайно, якщо ти зможеш змінити перше, тоді я глибоко вклонюсь перед тобою, і не буду критикувати за придбання мордорських товарів, просто тому що ти зробиш більше користі. Але якщо ти цього зробити не можеш, то хоча б те що можеш, те що зовсім не напряжно, не ігноруй.

RUNO написав:

Хіба це не зона комфорту - заплющити очі й не звертати на це увагу?

Ні, зона комфорту це коли такі як ти, спираючись на "логіку" підліткового максималізму займають дуже зручну позицію типу: "поки всі смітять, буду смітити і я", "поки всі крадуть, буду красти і я", "поки димлять заводи і камази, буду їздити з випіленим катом", "поки інші купують в мордорі, буду купувати і я", і так далі.
Ось інший приклад твоєї логіки - ідеш по вулиці, а там жебрак просить допомоги. А ти такий, чесний перед собою, думаєш: раз я нічого не зробив щоб в країні не було жебраків, значить і копійку йому давати не треба. І з чистою совістю ідеш собі далі. От такий ти молодець?

RUNO написав:

Той, хто завів кума Путіна в український бізнес, дав купити йому телеканали - він ворог України чи ні? Що помічаєте ви?

Той хто це зробив, безумовно редиска, але гуму вибирає не він, тут вже твій вибір, який ти можеш зробити сам, ніхто тобі не завадить, і це навіть не напряжно, адже всеодно якусь купиш.

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0
Спасибо сказали: jasonua1

3,153

Re: Летняя резина: советы, отзывы

Larsen написав:

Ні це не те саме. Ти говориш дурниці

Ти все зводиш до дуже простих категорій, бо чи не можеш чи боїся зануритись глибше. Можливо тому, що там ти отримаєш відповіді, до яких не готовий психологічно. Це бажання знаходитись у зоні комфорту й не шукати відповіді на складні питання

Larsen написав:

Той хто це зробив, безумовно редиска, але гуму вибирає не він, тут вже твій вибір

А глибше зануритись. Ти, як громадянин зі свідомістю, ходиш на вибори й голосуєш. Чи робиш ти вибір на користь якогось політика, дивлячись на його вчинки чи просто віриш його гарним словам. Ти знаєш, що країна 6 років як втратила території та людей, які полягли за її свободу. Але що ти зробив як громадянин, щоб країна стала кращою? Ось це питання кожен повинен ставити перед собою а не те, що не куплю фінську гуму з російського заводу, значить завдам збитків Росії. Хочеш завдати збитків ворогу, почни з того, щоб самому голосувати й освічувати людей робити правильний вибір на користь тих, хто буде робити Україну кращою своєю професійною командою. Сильна та квітуча Україна - це трагедія для Кремля. А других рецептів я тобі не дам. Громадянська позиція й робити навколо себе світ кращим. А ти все зводиш до простих речей купив чи не купив гуму. Ну порекомендуй мені в темі по зимовій гумі кращу шиповку ніж фінська Нокіан ХКПЛ9 російського виробництва 265/60 18

  0

3,154 Відредаговано TDream (2020-09-05 20:18:09)

Re: Летняя резина: советы, отзывы

сяся написав:

есть такие существа любую техническую тему политикой засрут

Что-то их многовато здесь...

2106 1,3 >> 1102 1,3 >> 21099 1,6i >> Stepway 1,5dCi '2020
  -1

3,155

Re: Летняя резина: советы, отзывы

RUNO написав:

Ось це питання кожен повинен ставити перед собою а не те, що не куплю фінську гуму з російського заводу, значить завдам збитків Росії

Завдавати збитки мають санкції і розвідувально-диверсійні групи.
Але щоб за мої кошти в запоребріку відлили кулі для мене і моєї сім'ї? То ось їм  fuck На тій Nokian світ клином зійшовся?

P.S. Філософськи виклади вище типу "продай Рено, бо воно друг ворога" коментувати не буду. Коментарів до свого посту теж не чекаю.

  0
Спасибо сказали: jasonua1

3,156

Re: Летняя резина: советы, отзывы

RUNO написав:

Ти знаєш, що країна 6 років як втратила території та людей, які полягли за її свободу. Але що ти зробив як громадянин, щоб країна стала кращою? Ось це питання кожен повинен ставити перед собою а не те, що не куплю фінську гуму з російського заводу,

судячи з усього, Ви таке питання перед собою не поставили...

Larsen написав:

Що помічаєте ви?

я помічаю прості, очевидні речі, які лежать на поверхні. ось вони:
/upload/iblock/2ad/DccgkuCXUAAboOv.jpg  та не шукаю при цьому ніяких відмазок, бо себе ніколи не обдуриш.

ПТН-ПНХ
"Нам не страшні московські воші, нам страшні українські гниди." (С. В. Петлюра)
"Переговори з окупантами на твоїй землі можуть тривати не довше автоматної черги!" (В. С. Кук)
  0

3,157 Відредаговано Larsen (2020-09-05 20:37:01)

Re: Летняя резина: советы, отзывы

RUNO написав:

Це бажання знаходитись у зоні комфорту й не шукати відповіді на складні питання

Ні, це ти за "складними питаннями", ховаєш своє небажання робити те, що ти реально зробити можеш, причому без проблем.

RUNO написав:

А глибше зануритись.

Скільки завгодно. Але спочатку зроби те, що можна зробити без занурювань. Бо інакше це вже ханжество - не зробити того що зробити можеш без напрягу, але при цьому розказувати які всі інші погані що зливають країну і мертвечуків підтримують.

RUNO написав:

Але що ти зробив як громадянин, щоб країна стала кращою?

А якщо нічого не зробив, тоді все, можна купувати мордорські продукти з чистою совістю? Так по твоєму? Якщо не зробив всього що міг і чого не міг, значить не треба робити і того що можеш? Ну от і в цьому вся твоя суть... empathy

RUNO написав:

Ось це питання кожен повинен ставити перед собою

Це само собою, але це не міняє факту що вибір на користь мордорських продуктів підтримує їхню економіку.

RUNO написав:

а не те, що не куплю фінську гуму з російського заводу, значить завдам збитків Росії.

Ні! Нема ніякого "а не". Одне другого не відміняє. І у випадку з гумою, це зробити дуже просто, адже гуму всеодно купуєш і альтернативи є. Так що це мінімум що можна зробити, це просто, це не напряжно і ніхто не заважає зробити правильний вибір. Так що ніяких оправдань щоб його не робити тут бути не може.

RUNO написав:

почни з того, щоб самому голосувати й освічувати людей робити правильний вибір

І при цьому продовжу купувати мордорські продукти? При тому що відмовитись від них в тисячу разів простіше? В тебе рівень алогічності прям зашкалює.  empathy

RUNO написав:

А других рецептів я тобі не дам.

Твій рецепт: не роби нічого, якщо не можеш зробити всього. Чудово...  facepalm

RUNO написав:

А ти все зводиш до простих речей купив чи не купив гуму.

Ні, я не звожу все до простих речей, я ж не кажу що більше нічого робити не треба. Однак вимагати від людей чогось більшого я не можу. А от просто переконати робити простий вибір можна, адже це для них не дуже напряжно, і це мінімум що можна зробити в цій ситуації. Якщо хтось зробить щось більше - чудово! Але не робити навіть простого, прикриваючись тим що складного робити не хочеш, це вже безглуздо.

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0
Спасибо сказали: jasonua1

3,158

Re: Летняя резина: советы, отзывы

Larsen написав:

Але спочатку зроби те, що можна зробити без занурювань. Бо інакше це вже ханжество - не зробити того що зробити можеш без напрягу, але при цьому розказувати які всі інші погані

app

ПТН-ПНХ
"Нам не страшні московські воші, нам страшні українські гниди." (С. В. Петлюра)
"Переговори з окупантами на твоїй землі можуть тривати не довше автоматної черги!" (В. С. Кук)
  0

3,159

Re: Летняя резина: советы, отзывы

TDream написав:
сяся написав:

есть такие существа любую техническую тему политикой засрут

Что-то их многовато здесь...

Факт регистрации на форуме не обязывает Вас к дальнейшему здесь нахождению.

Renault  Logan 2013 1.2 бежевый пепельный HNK+ABS+туманки.
  0
Спасибо сказали: floyd47, PGP, Larsen3

3,160

Re: Летняя резина: советы, отзывы

Larsen написав:

можна купувати мордорські продукти з чистою совістю?

Нокіан це фінський продукт. Так само як айфон американський а не китайський  empathy

  0

3,161

Re: Летняя резина: советы, отзывы

RUNO, /upload/iblock/800/f378dda14ab0.jpg

ПТН-ПНХ
"Нам не страшні московські воші, нам страшні українські гниди." (С. В. Петлюра)
"Переговори з окупантами на твоїй землі можуть тривати не довше автоматної черги!" (В. С. Кук)
  0
Спасибо сказали: jasonua1

3,162

Re: Летняя резина: советы, отзывы

RUNO написав:

Нокіан це фінський продукт.

Якщо він вироблений в мордорі, тоді його придбання підтримує мордорську економіку.

RUNO написав:

Так само як айфон американський а не китайський

Так само, якби айфон вироблявся в мордорі, його б теж було бажано не купувати.

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0
Спасибо сказали: Vader1

3,163

Re: Летняя резина: советы, отзывы

Larsen написав:

Якщо він вироблений в мордорі, тоді його придбання підтримує мордорську економіку.

Сподіваюсь, взимку ти відключаєш опалення, щоб не підтримувати економіку Россії?

  0

3,164 Відредаговано Larsen (2020-09-05 23:25:42)

Re: Летняя резина: советы, отзывы

RUNO написав:

Сподіваюсь, взимку ти відключаєш опалення, щоб не підтримувати економіку Россії?

В мене електричне. tongue Але якщо ти з десятої спроби не зрозумів значення "робити вибір", то я вже навіть не знаю як тобі ще пояснити різницю між опаленням, яке вибирати люди не можуть, і гумоюю, яку вибирати простіше простого.  empathy

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0
Спасибо сказали: jasonua1

3,165

Re: Летняя резина: советы, отзывы

RUNO, якщо Ви були відсутні останні 5 років на планеті Земля, то оце особисто для Вас:
http://oilreview.kiev.ua/2020/08/04/ukr … -u-rossii/

ПТН-ПНХ
"Нам не страшні московські воші, нам страшні українські гниди." (С. В. Петлюра)
"Переговори з окупантами на твоїй землі можуть тривати не довше автоматної черги!" (В. С. Кук)
  0

3,166

Re: Летняя резина: советы, отзывы

floyd47 написав:

якщо Ви були відсутні останні 5 років на планеті Земля, то оце особисто для Вас

Я ж кажу, живете в комфортній необізнаності, бо так вигідно, так спокійніше

Larsen написав:

В мене електричне.  Але якщо ти з десятої спроби не зрозумів значення "робити вибір", то я вже навіть не знаю як тобі ще пояснити різницю між опаленням, яке вибирати люди не можуть

По-перше пошукай у гуглі хто господар обленерго й куди йдуть твої гроші а по-друге, чому це опалення люди вибирати не можуть. Вугілля українське smile А якщо серйозно, то у людей є вибір або закрити очі й думати, що газ у нас свій або норвезький або з Африки або усвідомити, що топимо ми російським газом і платимо за електрику тим, хто привів війну в Україну у тому числі. А коли усвідомили, то вийти з зони комфорту й навести лад в своїй країні. Вибір завжди є. Виходити з зони комфморту важко, почати мислити важко. Усвідомлювати, що людей ошукують важко. Але без цього ніяких змін не буде. Гасла віра-мова-армія з справжньою вірою, з повагою до мови у дітей, бо батьки нею дома розмовляють, з сильною армією працювати в Україні не будуть, поки ті, хто їх говорить самі не вірять в свої слова й справами це не доказують

  0

3,167

Re: Летняя резина: советы, отзывы

RUNO написав:

По-перше пошукай у гуглі хто господар обленерго й куди йдуть твої гроші

Вони йдуть в українську економіку.

RUNO написав:

по-друге, чому це опалення люди вибирати не можуть

Тому що в більшості випадків фізично не можуть (квартири), а в інших це дуже складно і дорого. Ні в яке порівняння з вибором гуми навіть близько не йде. І як я вже тобі пояснював, вимагати від людей таких речей я не можу.

RUNO написав:

Вугілля українське

Завезене по лівих схемах з лугандону? wink

RUNO написав:

Виходити з зони комфморту важко, почати мислити важко.

Ну от ти зі своєї ніяк вийти не можеш. Вже тобі десять разів пояснив чому твої доводи не відміняють потреби ігнорувати мордорські продукти, а ти всеодно повторюєш точнісінько те ж саме, як зіпсована платівка. Ну ок, ще раз тобі повторю: не залежно від того що там у нас в країні добре чи погано, не залежно від того що людина робить для покращення ситуації, вибір гуми на користь мордорської всеодно залишається шкідливим. Його ніщо не оправдає, ні те що людина крім цього нічого не робить, ні те що вона щось робить. Розумієш, чи логіка це взагалі не твоє?

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

3,168

Re: Летняя резина: советы, отзывы

RUNO, усе вірно. якщо вітер дме з північного сходу, а ми ним дихаємо, то вже можна й на чеки купленого краму не дивитися, з якої він там "made in ........"

ПТН-ПНХ
"Нам не страшні московські воші, нам страшні українські гниди." (С. В. Петлюра)
"Переговори з окупантами на твоїй землі можуть тривати не довше автоматної черги!" (В. С. Кук)
  0
Спасибо сказали: Larsen1

3,169

Re: Летняя резина: советы, отзывы

Хлопці, от поясніть мені одне - нафіга мені це все читати в темі про літню гуму? Ваша дискусія немає сенсу, бо кожен з вас за Україну, але кожен вкладає в поняття "за Україну" різне тлумачення. Хтось за радянську Україну, хтось за Україну без Кучми, хтось за повернення микіли азірова, хтось за відновлення територіальної цілосності, комусь добре було при Порошенку, інший його ненавидить бо в цей час збанкрутував. Хтось Мазепу підтримує, хтось його вважає зрадником, ще хтось тішиться, що його рід від славних козаків-характерників і йому немає переводу... Для вас навіть спеціальний розділ "Політика" створений, або приватні повідомлення, можна телефонами обмінятись, як варіант. В кінцевому випадку ці розмови нідочого не приведуть, і кожен буде при своїй думці. Як то кажуть, час покаже.

Renault Grand Scenic ІІІ (2011) дизель 1,5 110 л.с., механика - Крокодил
Volkswagen Polo 1.4 (2011) 85 л.с. + робот DSG 7ст + кондей - рабочая - был
Logan Ambiance 1,4 (2008) 75 л.с. + ГУР + передние ЭСП + ГБО by rk03 - был
Deawoo Matiz 0.8 (2002) 52 л.с.- был
  0
Спасибо сказали: сяся1

3,170

Re: Летняя резина: советы, отзывы

Engineer, постараюсь коротко.
1. Питання підтримки країни агресора це не політика. Так само як не політкою є питання підтримки наших збройних сил і волонтерів.
2. Оскільки в даному випадку пітримка країни агресора є наслідком вибору літньої гуми, то піднімати це питання слід саме в цій темі. В іншій темі той хто робить вибір гуми, цього просто не прочитає.
3. Ці розмови точно ні до чого не призведуть якщо їх не вести. Але якщо ми хочемо щось змінити, тоді треба це питання піднімати. І навіть якщо для учасників дискусії нічого не зміниться, то не факт що це не вплине на інших читачів теми. Адже її читає значно більше людей ніж ті хто в приймає участь у дискусії. Хтось може банально не усвідомлювати що Нокіан зараз весь іде мордорського виробництва, а хтось банально не задумувався над цим, а тепер таки задумається. В будь-якому разі, якщо є бажання щось змінити, питання треба піднімати. І не в закритих темах, не пов'язаних з вибором товару.

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0
Спасибо сказали: jasonua1

3,171

Re: Летняя резина: советы, отзывы

Larsen, ок, є в цьому певний сенс. Але поясни, навіщо розводити дискусії на декілька сторінок? Ну написав свою думку, хто розумний, зробить висновки.

Renault Grand Scenic ІІІ (2011) дизель 1,5 110 л.с., механика - Крокодил
Volkswagen Polo 1.4 (2011) 85 л.с. + робот DSG 7ст + кондей - рабочая - был
Logan Ambiance 1,4 (2008) 75 л.с. + ГУР + передние ЭСП + ГБО by rk03 - был
Deawoo Matiz 0.8 (2002) 52 л.с.- был
  0

3,172 Відредаговано Engineer (2020-09-06 12:36:17)

Re: Летняя резина: советы, отзывы

Larsen написав:

Питання підтримки країни агресора це не політика. Так само як не політкою є питання підтримки наших збройних сил і волонтерів.

Саме чистої води політикою і є. В глобальному розумінні державних засад, стратегій. А якщо ми говоримо про дії простих людей - це громадський рух, ініціатива, особистий вибір тощо.
Колись, років 20 тому, свідки єгови теж вважали, що їх задача на кожному кроці всім доводити свою істину... Ходили по хатах, чіплялись до людей на вулиці... Зараз якось заспокоїлись, бо досягли протилежного ефекту, ніж хотіли. Я про те, що незалежно від того, чи ми вважаємо, праві ми чи ні, треба поважати інтереси людей, які зайшли почитати про літню гуму, а дискусії перевести у відповідний розділ.

Renault Grand Scenic ІІІ (2011) дизель 1,5 110 л.с., механика - Крокодил
Volkswagen Polo 1.4 (2011) 85 л.с. + робот DSG 7ст + кондей - рабочая - был
Logan Ambiance 1,4 (2008) 75 л.с. + ГУР + передние ЭСП + ГБО by rk03 - был
Deawoo Matiz 0.8 (2002) 52 л.с.- был
  0

3,173

Re: Летняя резина: советы, отзывы

Engineer написав:

навіщо розводити дискусії

Живе спілкування. smile Не слід забувати що це форум, а не якась стаття в журналі і тим більше не якийсь звіт по темі.

Engineer написав:

Саме чистої води політикою і є

Пропонуєш волонтерські теми теж в політику сховати?

Engineer написав:

а дискусії перевести у відповідний розділ

Відповідного розділу не їснує. Вибір гуми робиться по ряду її властивостей, і ця складова одна з них. Звичайно, це не всіх може цікавити, але і інші характеристики цікавлять теж не всіх, однак всі вони всеодно повинні обговорюватись саме тут, адже все це стосується літньої гуми, а також порад щодо її придбання.

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0

3,174

Re: Летняя резина: советы, отзывы

Larsen написав:

Хтось може банально не усвідомлювати що Нокіан зараз весь іде мордорського виробництва, а хтось банально не задумувався над цим, а тепер таки задумається

Фінська Нокіан шиповка одна з кращих гум, що збільшує безпеку на дорозі. Більш того, український бізнес не завозить сучасну Контінентал в шипі у всіх розмірах, бо не вигідно. Тому вибір в шиповкі або Мішлєн з російського заводу або Нокіан. Якщо мова йде про безпеку на дорозі.  Ти проти безпеки на українських дорогах? В Росії тих, кто робить в Україні щоб було гірше не розуміючи цього називають корисними ідіотами. Бо політика Росії - чим гірше в Україні тим краще. Більш того, ти виступаєш проти тих, хто купує  французьку та фінську гуму з російських заводів, але я щось не чув, щоб ти був не задоволений українським бізнесом, який цю гуму сюди везе. Ніхто з нас не їде до Росії купувати гуму. Все привезено в магазини. Де твоє обурення? А, ну так, то треба дивитися глибше на процеси, що відбуваються. Ні, у нас на форумі верх патріотизму виявити невдоволення, що хтось купує гуму з російських заводів, заїдаючи шоколадкою, зробленою чи на українській фабриці чи на Липецькій - все одно, то ж не гума а шоколад.

  0
Спасибо сказали: сяся1

3,175 Відредаговано Larsen (2020-09-06 13:13:00)

Re: Летняя резина: советы, отзывы

RUNO написав:

шиповка

Тема називається: "Летняя резина: советы, отзывы"...

RUNO написав:

але я щось не чув, щоб ти був не задоволений українським бізнесом, який цю гуму сюди везе.

Якщо цей бізнес зайде сюди, я йому теж скажу що про нього думаю, і не сумнівайся. wink

RUNO написав:

А, ну так, то треба дивитися глибше на процеси, що відбуваються.

Знову платівка пішла по кругу? І знову повторю: можеш чи не можеш зробити щось з "глибокими процесами", аж ніяк не відміняє того що ти можеш приймати прості рішення, які не вимагають "глибоких процесів", чи якихось там величезних жертв. Це простий вибір, і незалежно від усього іншого, ти його можеш зробити не на користь агресора. Ну а якщо ти ще й "глибинні процеси" будеш робити проти ворога, тоді честь тобі і хвала. От тільки те що ти не робиш "глибинних процесів", не оправдує твій ігнор вибору виробника гуми. Ніяк, абсолюнто. Це елементарна логічна істина.

LogAn 2013 1.2 Authentique -> Toyota RAV4 2016 2.0 Live
  0