1

Тема: СП GROUPE RENAULT та BRILLIANCE з виробництва легких комерційних авто

https://www.cdn.renault.com/content/dam/Renault/UA/news/2017/Dec/21/1.jpg.ximg.l_12_m.smart.jpg

Шеньян, Китай - 15 грудня 2017 р. - Groupe Renault і Brilliance China Automotive Holdings Limited (Brilliance) підтвердили підписання контракту на створення спільного підприємства (СП) з виробництва та реалізації легких комерційних автомобілів (LCV) під марками Jinbei, Renault і Huasong для збільшення кількості проданих одиниць до 150 000 на рік до 2022 року. Окремою метою підприємства є розширення виробництва автомобілів з електротягою.

Партійний комітет та уряд провінції Ляонін підтримали створення СП, яке сприятиме додатковому економічному розвитку цієї території на північному сході Китаю.  В урочистій церемонії відкриття взяли участь: Чень Цюфа, секретар партійного комітету провінції Ляонін, Тан Ідзюнь, виконуючий обов'язки губернатора провінції Ляонін  та інші чиновники.

Потужності нового СП, що отримає назву Renault-Brilliance-Jinbei Automotive Co., Ltd., будуть розташовані в районі Дадун (м.Шеньян) і вироблятимуть продукцію трьох основних сегментів - багатоцільові транспортні засоби (MPVs), середні фургони та важкі фургони. Китайський ринок легких комерційних автомобілів випускає до 3 мільйонів одиниць щороку.

Щоб створити СП, Groupe Renault придбала 49 % акцій Shenyang Brilliance Jinbei Automobile Co., Ltd. (SBJ). SBJ знаходиться в процесі реструктуризації в СП, 51 % якого належить компанії Brilliance China, а 49 % - Groupe Renault. Компанії підписали рамкову угоду про співробітництво з метою створення спільного підприємства в липні поточного року.

Генеральним директором СП стане Тьєрі Обрі, який раніше працював у сфері роздрібної торгівлі, виробництва та дистрибуції у Китаї та Франції.

«Groupe Renault здійснює інвестиції та розширює свою діяльність у Китаї вже протягом чотирьох років. Спільні підприємства Групи концентруються на виробництві легкових автомобілів, комерційних транспортних засобів та електромобілів. Альянс Renault-Nissan-Mitsubishi відкриває нам доступ до широкого спектру технологій завдяки інвестиціям у науково-дослідну діяльність розміром понад 50 мільярдів євро, які планується здійснити протягом наступних шести років. Частина цих інвестицій дасть змогу компанії Renault-Brilliance-Jinbei Automotive розробляти продукти, створені для китайського ринку. Для нас Китай - це не тільки найбільший автомобільний ринок у всьому світі, але й лідер автоіндустрії, що створює нові тенденції», - заявив Карлос Гон, президент і генеральний директор Groupe Renault.

Groupe Renault є частиною найбільшої в світі автомобільної групи - альянсу з Nissan і Mitsubishi. Компанія Brilliance здійснила значні інвестиції у бренд Jinbei, який вже понад десять років є автобусним брендом №1 у Китаї, успішно виробляє багатоцільові транспортні засоби та володіє великою часткою на ринку середніх фургонів (31%).

«Brilliance і Groupe Renault об’єднуються, щоб побудувати першокласну модель для розробки легких комерційних автомобілів. Це змінить карту китайського і навіть світового ринку легких комерційних автомобілів. Зусилля двох компаній перетворять спільне підприємство на всесвітньо відомого лідера у трьох сферах - комерційні автомобілі, електричні транспортні засоби для пересування на невеликі відстані та транспортні засоби, що виробляються за індивідуальним замовленням. Це взаємовигідне партнерство матиме величезні економічні та соціальні переваги, прискорюючи розвиток автомобільної промисловості у провінції Ляонін та в Китаї в цілому», - заявив Ці Юймінь, президент Brilliance Automotive Group Holdings Company Limited.

СП пропонує платформу для партнерів, яка дасть змогу створювати додаткові переваги разом із компанією Brilliance, що пропонує вже існуючу дилерську мережу 220, технологічні можливості проекту та виробничі потужності. Оскільки в Китаї зростає попит на фургони та легкі комерційні автомобілі європейського стилю, які відповідають більш високим вимогам до стандартів безпеки, енергоефективності й викиду вихлопних газів, компанія Renault використовує свій досвід для розробки нових технологій, основних технологічних можливостей та нових підходів до управління бізнесом. Першочерговим завданням новоутвореного СП стане активізація бренду Jinbei, а до 2020 року планується розпочати масове виробництво легких комерційних автомобілів Renault у Китаї.

Groupe Renault, яка почала випускати легкі комерційні автомобілі ще з кінця ХІХ століття, святкуватиме свій 120-річний ювілей у 2018 році. Компанія є провідним виробником легких комерційних автомобілів, що має повну лінійку фургонів та пікапів: 10 моделей легких комерційних автомобілів, у тому числі чотири електромобілі.

Про компанію Groupe Renault

Groupe Renault виробляє автомобілі з 1898 р. У 2016 р. було продано близько 3,2 млн автомобілів у 12 700 автосалонах 127 країн. Співробітниками групи компаній є понад 120 000 осіб, які працюють на 36 виробничих підприємствах по всьому світу. Для вирішення основних технологічних викликів майбутнього та забезпечення зростання прибутків Renault покладається на міжнародний розвиток, зосереджуючи увагу на взаємному доповненні ринкових пропозицій в межах п’яти своїх брендів Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine та LADA, а також на виробництві електричних автомобілів і безпрецедентній співпраці з іншими виробниками легких комерційних автомобілів, такими як Nissan, Daimler Europe, General Motors Europe та Fiat Europe.

Про компанію Brilliance

Компанія Brilliance займається виробництвом мікроавтобусів і автомобільних комплектуючих у КНР та їх реалізацією через основні філії, зокрема SBJ. У 2016 році в Китаї було продано 62 673 мікроавтобуси та багатоцільових транспортних засоби. SBJ розпочала виробництво мікроавтобусів Jinbei у 1990 році і вже продала понад 1,3 мільйона автомобілів.

Про компанію Jinbei

Бренд Jinbei добре відомий на китайському ринку. У 2016 році було продано 268 485 автомобілів цієї марки.

  0